David Ike... според него вонземјаните ни се богови, создале некој хибирд помеѓу луѓето и рептилите и они го контролираат светот.
Да го образложам гореспомнатото, бидејќи е натрупано без врска:
Вонземјаните позирале за богови, или биле сметани за такви од примитивците.
Наводно создале хибрид помеѓу нас и вонземска раса која НИЕ и даваме етикета дека е рептилска, поради карактеристиките.
Нема сигурно да ги набројуваш карактеристките и особините, били физички или од друг тип секој пат кога ќе треба да ја спомнеш таа раса, нели?
Имаат некои особини кои ги прават да личат на нешто рептилско, и тој термин е профатен. Инаку таа раса доаѓа наводно од Alpha Draconis, и е на база на водород, не јаглерод.
Кажи ми, колку рептилски животни форми имаме ние кои се на база на водород?
За тераформинг знам дека се менува атмосферата,флората фауната,топографијата и така натаму али да се создавале цели планети па дури и универзуми прв пат слушам.
Ти викам тераформација е техника со која се менува лицето на некоја планета. Со поразвиени техники можно е менување и на делови од внатрешноста.
Подоцна формирање на планета од екстернални материјали (астероиди, прашина, гасови итн.), но тоа не спаѓа во тераформација, тоа веќе бара друг термин кој ние се уште го немаме измислено.
Создавање на универзуми е теоретски можно. Ако ја најдам статијата која ја читав ќе те цитирам повторно и ќе ставам линк за да прочиташ.
Ова спаѓа во научни теории, не е обична теорија
. Мислам дека имаше веб страна каде ова детално се обработуваше со користење на надградена верзија на скалата на Кардашев за вонземски цивилизации.
Ипак ако имаат како да си ги платат сметките,fine by me
Иначе,terraforming има и на играта Spore
Не сум ја играл се уште, а планирав да ја симнам одамна
. Интересна е воопшто?
И озбилно зошто некој би трошел огромни суми(ваљда има некоја вонземска валута)за да создаде планета кога може да создаде вештачки живот кој ќе го приспособи да живее според условите на веќе дадена природна планета.
Ќе треба да ги прашаш тие што ја создале планетава
Јас можам само да шпекулирам. Веројатно планирале самите да се населат овде па се предомислиле. А, толку развиена цивилизација не би имала ни потреба да населува планети, барем според мене. Можеби создаваат планети и 'посадуваат' живот на нив?
Можеби планетите им се еден вид "градина" на нив? Притоа создавајќи флора и фауна на планетите? Само нагаѓам овде.
Од кај сега Атлантида.Од Охрид бил човекот.
Тау Цетијанците Климент и Наум биле од таму