Фудбал на MaxTV во HD

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
ја најверојатно нема да го гледам Фудбалотот воопшто во HD пошо ме зеза интернетот и неможе да се уклулат кааналите што се HD :kesa: мамата негова

ја најверојатно нема да го гледам Фудбалотот воопшто во HD пошо ме зеза интернетот и неможе да се уклулат кааналите што се HD :kesa: мамата негова
Марко жив малер си значи :nesum:
Кај мене се уклучуваат HD каналите , ама брзината од 8Мбпс ми паѓа на 1 Мбпс , таа да нема шанси да го пуштам вториот ресивер . Наводно ја качувале брзината , па се јавив на 0800 12345 и ми рекоа да бидам среќен што воопшто ми ги пушта HD каналите и дека немало да ми се качи брзината , бидејки ако мене ми ја качеле и на други ќе требало да им ја качат:uvo:
Како и да е , во подобра ситуација сум од тебе , ја барем ќе гледам финале у HD :tv:

сега ми се уклучија HD каналите од коај им се јавив 2 пати ама засецкува понекојпат на моменти ок битно ќе гледаме Финале и ќе уживаме
Дали и Емисијата пред фудбалот исто е во HD?Затоа што гледам подобра е сликата од стандардниот канал 5

сега ми се уклучија HD каналите од коај им се јавив 2 пати ама засецкува понекојпат на моменти ок битно ќе гледаме Финале и ќе уживаме
Дали и Емисијата пред фудбалот исто е во HD?Затоа што гледам подобра е сликата од стандардниот канал 5

Не верувам, треба HD камери - тешко дека Канал 5 ги има. :)

Kако иде HD-то ? :)
Некоја импресија??

топ е снимката во HD ,само да поработат на стабилноста на интернетот пошо ја кочи телевизијата

Kако иде HD-то ? :)
Некоја импресија??
Одлично беше , за првпат гледав Фудбалски пренос у HD и беше .... :vozbud:Инаку мислам дека Канал 5 HD не иде цело време у HD туку само кога има преноси од лига на Шампиони , а за LUXE TV немам зборови , екстра е сликата !
На запад идеше Финалето за првпат у 3Д а кај нас за првпат у HD ,ама и тоа е некој напредок нели !
Единствено што ме нервира кај HD каналиве е тоа што им треба (барем кај мене) една минута за да се "уклучат" , мада после без проблем си работат .

Одлично беше , за првпат гледав Фудбалски пренос у HD и беше .... :vozbud:Инаку мислам дека Канал 5 HD не иде цело време у HD туку само кога има преноси од лига на Шампиони , а за LUXE TV немам зборови , екстра е сликата !
На запад идеше Финалето за првпат у 3Д а кај нас за првпат у HD ,ама и тоа е некој напредок нели !
Единствено што ме нервира кај HD каналиве е тоа што им треба (барем кај мене) една минута за да се "уклучат" , мада после без проблем си работат .

Ја приметив дека некогаш Канал 5 HD е widescreen без да го подесиш каналот во HD а некогаш е на цел екран сликата

Очекувам за Светсково да поработат на интернетот да го стабилизираат малку да не би кочело тогаш и да ставт канал кој ќе биде целосно во HD за гледаме шпиците ,емисиите и све друго што е во врска со светското со чиста и кристална слика

Во 78' тука некаде пред да излезе Пандев, имаше фаул можеше да се види како парче трева лета ....магнифиснт :)

Во Струга се беше во ред со ХД сигналот. Имам 3 Макс Комфорт + и додека јас гледав фудбал во ХД, брат ми играше Диабло 2 онлајн, и немаше никаков лаг, мада не треба нешто јак интернет за диабло2. Али брзината е солидна кога имам уклучено ХД канал. На рутерот ми имаат пуштено 14 мегабита download и 786 кило бита upload. Немаше никакво сецкање.

Во Струга се беше во ред со ХД сигналот. Имам 3 Макс Комфорт + и додека јас гледав фудбал во ХД, брат ми играше Диабло 2 онлајн, и немаше никаков лаг, мада не треба нешто јак интернет за диабло2. Али брзината е солидна кога имам уклучено ХД канал. На рутерот ми имаат пуштено 14 мегабита download и 786 кило бита upload. Немаше никакво сецкање.

Ма на коњ си ти. :)

Според мои пресметки, за асална HD снимка ви треба стрим со брзина од 800-900 килобајти. Може овој е компресиран малку, а најверојатно и аудиото не е сараунд, па се добива на брзина. Како и да е, браво за MaxTV. :)

Ма на коњ си ти. :)

Според мои пресметки, за асална HD снимка ви треба стрим со брзина од 800-900 килобајти. Може овој е компресиран малку, а најверојатно и аудиото не е сараунд, па се добива на брзина. Како и да е, браво за MaxTV. :)

Хехе, не не, сураунд сигурно не беше бидејќи беше аудио стримот на обичниот канал 5 (македонски и албански). Али сликата си беше џам, споредував со ХД снимка од Европското (имам спуштено), исто беше. Иначе кога е исклучен рисиверот од Макс ТВ, не можам да спуштам со повеќе од 1мб/с, (треба да иде некаде 1.4мб/с бидејќи доунстрим имам 14мбита, али изгледа тие се резервирани само за Макс ТВ)

Уште HDMI да работеше како што треба и се ќе беше супер. Кај некои телевизори имале проблем со ХДМИ. Проблемот е до нив, не е до телевизорите. И незнаеле да го решат.

Уште HDMI да работеше како што треба и се ќе беше супер. Кај некои телевизори имале проблем со ХДМИ. Проблемот е до нив, не е до телевизорите. И незнаеле да го решат.

Каков проблем? : )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom