ВИРТУЕЛЕН СЕКС/ВРСКА

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Во поново време се пораширен е феноменот на виртуелна „љубов“, особено на Фејсбук. Чатуваат луѓе, прегреваат компјутери,фрчат пораки и разговори со еротска содржина... Што мислите за овој феномен? Дали се должи на оттуѓеноста, сиромаштијата или во прашање е тренд? Дали сте „за“ или „против“ виртуелни врски, па дури и секс и кои се аргументите pro et contra?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
особено на Фејсбук
well... that explains ...мора во секоја манџа и фејсбук да се спомне, тренди е а? Инаку... има и една друга варијанта, сите будали имаат компјутер.

за крај едно цитатче од чиче Марфи:

Направи систем што и будала може да го користи, и само будала* ќе сака да го користи.
*(на нему природни начини)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Во наше време се играше криенка, џамлии, лепчиња (народна) и уште незнам какви не игри до 9 навечер. Потоа сите дома. Па сите бевме среќни и задоволни.
Во денешно време, гледам дека се појќе и појќе фејсбук манија ги фаќа лугето. Во петок - сабота сите дремат на FB наместо да излезат некаде и да прошетаат.

Љубав преко жице, или како сакате наречете ја. Ама шо е многу многу е. Сакам цицка да фатам, а не да гледам LCD...

I

IBIZA SOUND

Гостин
Во наше време се играше криенка, џамлии, лепчиња (народна) и уште незнам какви не игри до 9 навечер. Потоа сите дома. Па сите бевме среќни и задоволни.
Во денешно време, гледам дека се појќе и појќе фејсбук манија ги фаќа лугето. Во петок - сабота сите дремат на FB наместо да излезат некаде и да прошетаат.

Љубав преко жице, или како сакате наречете ја. Ама шо е многу многу е. Сакам цицка да фатам, а не да гледам LCD...
za ova mnogu se slozuvam

P.S. ama jas sakam malku i da ja polizam :):)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Jас би да фатам нешто уживо...цицка, пичка...па и да лижнам...
ПО незнам кој пат ќе кажам дека онлајн наречи го љубов или секс е исто како бањање со чорапи.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Eх...тие виртуелните врски се многу штетни...
А зошто?
Ете пример...Може да се случи да се заљубиш во дотичнатата личност а сте далеку и не можете да сте заедно и на крај лупај си главата од зид.
Виртуелен секс?зар се пали некој на тоа?од каде знаете каква е таа личност пред другиот монитор?психопат,па и да те снима додека имате виртуелен секс и да те уценува утре...
Пораки?зар некои се влажни на пораки од некој што не го познава лично туку само на мсн,фб,скајп и такви работи...подобро сама ке сум но такво нешто е забегана работа.
Зар да си трошам времето на фб,мсн кога надвор можам да си поминам стопати поубаво отколку да си трошам времето со некој странец.
Најубаво е чуството кога си со некој што го сакаш,можеш да го допреш кога сакаш...да те прегрне...а чуството како што кажа некој погоре да прегрнувам монитори не доага во предвид:nenene:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Џабе се буните, за некоја година ќе има Виртуал-Феј парада у Скопје

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103

Ко шо тргнала технологијава, уште малце и тоа преку монитор ќе го правиш :)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
ке неможеме да ги тепаме :)
ИнакУ тапа е виртуал :tv:

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Против сум. Затоа што е патетично.

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
против,каква е таа љубов..кога нити си ја бакнал нити си ја пипнал..
да фатам нешто..да погалаам...тоа може :salut:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Секако дека сите сте против, а кога ќе фатите женска/дечко од друг град, и кога врската си ја одржувате на мсн/телефон тогаш е ок нели?

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
Секако дека сите сте против, а кога ќе фатите женска/дечко од друг град, и кога врската си ја одржувате на мсн/телефон тогаш е ок нели?
тогаш ќе го фатам и автобусот..

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
тогаш ќе го фатам и автобусот..
Реално гледано колку често ќе го фаќаш автобусот? Најмногу на една/две/три недели. Измеѓу неделите нема да се допишувате? Нема да се јавувате и слично? Ма дај...

Kajgana Shop

На врв Bottom