PES 2011

• Креатор на темата bowl
  • Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Ја вчера ја завршив првата сезона со Манчестер Јунајтед, прво место со еден пораз и доста нерешени... Во првиот дел од сезоната скоро секој резултат или 1:0 тепам или 0:0, ама после ги купив Ибра и Роналдо и разбиваат толку нереално. :) Што знам играва добро е што е потешка од претходните барем, ама џабе што е толку тешка кога толку потези се нереално направени. Тоа па што јаките тимови ги тепаш како од шала, а се мачиш со послабите... Ај добро послаб тим, мотивација, со 10 души у одбрана, ама WTF? A eве пример во вторава сезона Тотенхем ме победи 1:0, а наредната го тепав Баерн 3:0 во ЛШ. Супер е играва.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Значит далеку од замерување али ја играм на ТОП се надева и другите, ама неможам да сватам како не успеваш да се прилагодиш. Ако мислеше на мојте 95 бода, ДА на ТОП е играно со Арсенал без преигрување пошто вклучено е RESET PREVENTION FIXTURE. Нема потреба да се лажиме.
Јас и Боби на темава не сме разбрани. Значи тој зборува за разните нереални глупости кои се случуваат во играта. И тој ја владее сигурно веќе на задоволително ниво, и јас веќе ретко губам, ама зборот е во нереалните одења на топка во аут. Тоа е стварно ретардирано, како расчистуваат топки во одбрана, како противникот веднаш добива 10пати подобар квалитет, и како кога играта има намера да ти шибне гол ти немаш шанси да ја спречиш.

За победување, победуваме.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Јас и Боби на темава не сме разбрани. Значи тој зборува за разните нереални глупости кои се случуваат во играта. И тој ја владее сигурно веќе на задоволително ниво, и јас веќе ретко губам, ама зборот е во нереалните одења на топка во аут. Тоа е стварно ретардирано, како расчистуваат топки во одбрана, како противникот веднаш добива 10пати подобар квалитет, и како кога играта има намера да ти шибне гол ти немаш шанси да ја спречиш.

За победување, победуваме.
Е фала богу се најде некој да ме разбери.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Користи некој од вас пресинг ?
Значи да држите „шут“ и го напаѓате играчот со 2 играчи.
Вие очигледно не знаете да играте одбрана,не е сега како на старите држи само „пас“ и „брзина“ и ќе ја земете топката.
Јас воопшто не користам „пас“ за одземање топка.Доволни ми се само стрелките.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Дефинитивно. Неможеш да одземеш топка на топ, ако не го користиш пресингот. За на про незнам, не сум играл.

Иначе не е толку тешка играва, незнам шо паничите.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Вие очигледно не знаете да играте одбрана,не е сега како на старите држи само „пас“ и „брзина“ и ќе ја земете топката.
Јас воопшто не користам „пас“ за одземање топка.Доволни ми се само стрелките.

Ај ќе пробам со тоа сега мада не верувам дека може да смени нешто.

G

grande-juve

Гостин
Подесувањата во тим стајл се исто толку важни како и формацијата, мене пресингот и тоа под пресингот за колку високо е поставена одбраната, ми се 15-ки, а плус им играм и со многу клизачи, така да тешко може да ми изиграваат Барса. А што се однесува за послабите тимови, најважно е да се биде стрплив, комбинирајте со играчите од одбрана, чекајте да излезат од бункер, и после е многу полесно.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Ај ќе пробам со тоа сега мада не верувам дека може да смени нешто.
Не бре брате нема теорија дури и полошо е. Изгубив 4-1, моите туку летаат настрана, а овие совршени ја полнат мрежата со секоја шанса. Промаш немаат. И уште една ситуација се случи со приемот на топката. Изведувам фаул од мој 16-ник. Средно силно топката доаѓа до мој играч на средината отприлика. Тој ја прима како од ѕид да се одбила му избега 5 метри од него. Овие одма нормално навалија 3 спрема 1 и секако пошто се 100 % ефикасни си ја искористија шансата и дадоа гол. Инаку противник беше просечната кон слаба..Сарагоса.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Не бре брате нема теорија дури и полошо е. Изгубив 4-1, моите туку летаат настрана, а овие совршени ја полнат мрежата со секоја шанса. Промаш немаат. И уште една ситуација се случи со приемот на топката. Изведувам фаул од мој 16-ник. Средно силно топката доаѓа до мој играч на средината отприлика. Тој ја прима како од ѕид да се одбила му избега 5 метри од него. Овие одма нормално навалија 3 спрема 1 и секако пошто се 100 % ефикасни си ја искористија шансата и дадоа гол. Инаку противник беше просечната кон слаба..Сарагоса.
Па чекај ти,неможеш одма од прва да научиш да играш така.
Еве ти едно аматерско видео од мене,со никаков квалитет.На брзина го снимав.
Земеш топка на средина,контра и гол :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
^ Е вака ко шо играш ти така игра ком на топ :) И како го правиш ова уште еднаш?

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Па држиш тоа за „шут“ на кое ти е,а со тој другиот играч покриваш други играчи.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
270
Јас официјално тука пред сите СЕ ОТКАЖУВАМ ОД ИГРАЊЕ НА ПЕС НА ТОП ЈАЧИНА. Изиграв една сезона со Валенсија и завршив 5 и тоа со симулирање на последните неколку кола. Е сега почнав втора со надеж дека ќе биде подобро ама не бре брате. Има повеќе причини зошто го кажувам ова, ама најбитните и најнервозните се:

1. Скокачка топка покрај аут-линија НЕМА ШАНСИ да ја стопираш па да додадеш, обавезно оди во аут, а за да не појди одма треба на прва да ја испуцаш. Глупо нели?
2. Противничката екипа редовно пратам после завршувањето на натпреварот во Match Details има двојно повеќе interceptions од мене или со други зборови ми ја сечат скоро секоја топка многу тешко да проиграм напред со долга топка кон напаѓач.
3. Веќе го спомав ова порано ама морам пак. Противничките играчи се НЕВЕРОЈАТНО СИЛНИ, спретни и концентрирани. Може некој ќе рече: Играј на прва! Ама не е то то не може секогаш да играш на прва. На пример му додавам на напаѓачот колку да сврзам некоја акција, на пример да задржам со него топка па да ми се придружи некој да му додадам, не бре брате одма ко волци покрај тебе 2-3 и инстантно ти ја земаат.
4. Тие од корнери се неверојатно ефикасни, посебно во финишот на натпреварите кога губат или кога е нерешено за да победат. Ок сум правел и јас така на спротивната стрната ама кај нив тоа се случува пречесто и затоа најголем дел од натпреварите ми завршуваат нерешено.
5. Се бранат со 8 души, напаѓаат со 10, без разлика дали тоа станува збор за еден Херкулес, Киево, Виган или пак позвучни екипи како Атл. Мадрид, Реал Мадрид, Евертон, Лацио.
6. Преку 80 % од сите мои центаршутеви (долги топки) од длабочина и додавања по земја се офсајд пошто тие идеално знаат кога јас ќе подадам и си се местат за офсајд. Пробан да наместам и моите да прават офсајд-стапици ама па тогаш знај ком. шо сим наместил и ги подобрува своите пасови така да тие се пак точни и пак примам голови.

Еве едно видео кое го снимив сабајлево и кое дефинитивно ме примора да се откажам од топ јачина. Играм со Валенсија против Херкулес. При првата акција погледнете внимателно какво движење направи топката САМО ЗАТОА ШТО Е ПРОГРАМИРАНО Е ВО ТОЈ ДУЕЛ ТОПКАТА ДА МИ БИДЕ ОДЗЕМЕНА БЕЗ РАЗЛИКА СО КОЈ ИГРАЧ И БЕЗ ВАЖЕЊЕ НА ФИЗИЧКИТЕ ЗАКОНИ. Веднаш после оваа одземена топка играчот кој ми го направи тоа шутна на гол и нормално даде гол.

При втората акција погледнете како Хуго Виана, кој јас го продадов оти нормално ми беше слаб во играта, сега во дресот на Херкулес како од шега ме помина против еден Банега кој има оверал 85, додаде напред и тој напаѓачот со оверал 68 ми даде идеален гол. Натпреварот заврши 2-2 како и многу други по што нормално следи мое тонење на табелата, додека конкурентите си победуваат, а ти си надвор од секаква конкуренција и од првенство и од ЛЕ каде бев лесно елиминиран од Еден Фулам кој во тимот успеал да ги доведе еден Пјаниќ, Адриано, Тиаго Силва и нормално беше прејак за мојот тим во кој има 8 играчи над 80 оверал.

Нека не ми замеруваат оние кои ја баратаат играва на топ. Ако навистина прават по 90 бода во една сезона секоја им чест, ако лажат си се кажат себеси. Си се враќам на про, таму барем поизбалансирана е играта и ако навистина играш, ако е топката кај тебе, ако правиш шанси, најчесто и победуваш особено ако играш со јаки екипи од рангот на Манчестер, Милан, Интер...

Очигледно незнаеш да играш.Моја препорака префрли се на ФИФА.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
боби има друга работа освен играње пес си знае он..

Kajgana Shop

На врв Bottom