ANIME (Генерална дискусија)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Здраво на сите .. Во план ми е да започнам аниме веб сајт кој ќе се состои од аниме серијали преведени на македонски и манги исто така на македонски, се со цел да се популаризира овој жанр кај нас пошто навистина вреди. Еден од поголемите "пред-продукциски" проблеми ми е да ги најдам серијалите но без никаков превод затоа што оние серии кои ги има низ торентите обично се hard subbed.
Значи знае ли некој од каде можам да слегнам RAW (без subtitles) аниме серии? Или пак некој ако има нека пише овде да се договориме некако. Веќе почнав да ги преведувам Basilisk (едвај ги најдов). Според плановите сајтот ќе биде пуштен за месец, два во однос од тоа колку ќе можам да сработам зашто не сакам сајтот да биде празен кога ќе биде пуштен.

Поздрав
Во последно време ептен ретко гледам hard subbed верзии да даваат, само SD .avi верзиите се hard subbed. Кога бараш, барај да се во .mkv container, и да се со Soft Subs (ASS). Во последно време аниме симињам во 720p и сите се .mkv со ASS.

B

Blacks

Гостин
Во последно време ептен ретко гледам hard subbed верзии да даваат, само SD .avi верзиите се hard subbed. Кога бараш, барај да се во .mkv container, и да се со Soft Subs (ASS). Во последно време аниме симињам во 720p и сите се .mkv со ASS.
Значи ако се .mkv може да се екстрактира преводот и да се стави нов? Btw од каде download-ираш?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Еј абе читате манга ? или само анимеа гледате? случајно слегов од нет манга, мислејќи дека е аниме..

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Значи ако се .mkv може да се екстрактира преводот и да се стави нов? Btw од каде download-ираш?
Во главно скоро сите .mkv се со ASS soft subs. За места за симињање по ПП.

Еј абе читате манга ? или само анимеа гледате? случајно слегов од нет манга, мислејќи дека е аниме..
Се чита и манга, само погледни кај наруто во темата, секоја недела фрчат спојлери. Ја обично избегнувам да читам манга која не е завршена.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Новата Гинтама е почната. Ја има веќе по торенти
Gintama`

Член од
10 август 2010
Мислења
6
Поени од реакции
1
Охохо не сум знаел дека има и тука Аниме/Манга тема :D
До сега киснев на Бадијала ,бидејки мислев дека е едниствениот сајт со аниме дискусија :(
И јас се заразив со Gintama пред некое време, изглеав 50-тина епизоди.Кажете дали и понатаму е добра сторијата или ке ја усерат ?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Охохо не сум знаел дека има и тука Аниме/Манга тема :D
До сега киснев на Бадијала ,бидејки мислев дека е едниствениот сајт со аниме дискусија :(
И јас се заразив со Gintama пред некое време, изглеав 50-тина епизоди.Кажете дали и понатаму е добра сторијата или ке ја усерат ?
Гинтама е една од нај епик аниме комедии. Не се секирај Гинтама е јака сите 201 епизода, натака дури е и подобра, поготово тие неколку сериозни arcs, тие дават малку поозбилна слика за Гин-сан и по некој flashback од џои војната.

Член од
10 август 2010
Мислења
6
Поени од реакции
1
Фала на брзиов одговор :)
и дали има некоја друга страна за Аниме/Манга во Македонијава освен http://maxxjapan.com/.
Ако нема дајте да ја живнеме :oeoeoe:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Вау,мислев само кајгана е собиралиште за манга/анимејаци.Добро,барем не мора да денгубам само по српските и хрватските портали. :)

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Почнав да ја глеам Аватар анимето,интересно е 61 епизода другите излагаат дури во 2012,иначе наруто ги иам изглеано сите епизоди :D

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
абе дечки имаше едно аниме со бокс ама не ми текнува како се вика ???
вас ?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
^Аватар не е аниме,иако на прв поглед има аниме цртеж,е серија во продукција на Nick tunes од САД.

--- надополнето ---

абе дечки имаше едно аниме со бокс ама не ми текнува како се вика ???
вас ?
Hajime no Ippo?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
^Аватар не е аниме,иако на прв поглед има аниме цртеж,е серија во продукција на Nick tunes од САД.

--- надополнето ---

Hajime no Ippo?
завршено е ова дека гледам манга има ???

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
завршено е ова дека гледам манга има ???
Има две сезони-првата има 76,другата само 26 епизоди.Требаше да има трета сезона минатата година,но се се сведе само на шпекулација.Мангата е далеку од крајот иако има преку 900 chapteri.

Kajgana Shop

На врв Bottom