Сега пред некое време, ја отворив темава, пред тоа мислев дека е и најдосадна од цел форум
-.-
Ако сакате да дадете некој совет да продолжам со некоја, ќе го поштувам тоа, ја прочитав цела тема, ама некако не се снајдов со имињата на серииве, само би ве замолил, некоја со помалку епизоди!
Фала!
Зависи што тип на аниме сакаш. Дали да е:
Shonen - Јас сум најак и никој не е појак од мене, крш прш, пукање енергии и бимови, бам бум трас, мај пенис ис биг.
Shojo - Лилааа се заљубив во еден емо момак ама пошто сум типична аниме стереотип патетична Јапонка се срамам да му признаам и сечам вени поради тоа.
Од кога ќе избереш некое од горе наведените, сега избери дали да е:
Ако избра shonen:
Стереотипен Shonen - Вие сте онака, обични, а ниа сме имба опасни со шарени аури околу нас и со "уникатни" моќи. Можеме да кршиме ѕидови и да убиваме луѓе, можеме целата планета да ја измениме, но сепак на крај поради некоја goody two-shoes емоција или плитка филозофија ние се решаваме да не правиме ништо од тоа туку да прејдеме во живот со бескрајни филери и затупување бидејќи на авторите им се големи џебовите.
Martial Arts - Вежбаме нон-стоп, не прекинуваме. Што е тоа одмор за нас? Се тепаме по улици и во ринг, обично со барем 10 години постари луѓе од нас, бидејќи ние сме копиљаци измеѓу 10 и 18 години. Телото ни е двапати поголемо од на Шварценегер, иако уште не сме чуле за пубертет. Најчесто титулата која ја добиваме е екстендување на нашиот полов орган.
Samurai & Zen - Ние сме "сељаците од планина". Живееме во феудално време, за нас мечот е се, тој е жив, тој има душа. Нашата филозофија за животот е комплексна, често пробуваме да си објасниме зошто ние постоиме, но за к*р не не бива во тоа. Обично ќутиме во нашата серија, бидејќи ние сме филозофи, мистичари. Иако нашата филозофија е препунета со его, сепак НИЕ немаме его.
Mecha & Space Wars - Ах војна, толку тажна работа. Зошто ние се бориме? Тоа е лоша работа, пу какано. Имаме убиено над илјадници луѓе, но сепак ние не сакаме да го правиме тоа. Возиме џиновски роботи кои ни помагаат да донесеме мир со нашите опасни оружја. Мековите моќта ја добиваат преку тоа колку се тие и нивниот возач кул. Имаме вселенски борби со стил и мангупизам, иако истата анимација ќе ви ја покажеме милијарда пати во една иста епизода.
Sci-Fi & High-Tech - Живееме во урбано футуристично општество. Ние сме робови на лидерите, правиме како што тие ќе кажат. Кажуваме кул техничи зборови кои немаат никакво значење, но сепак делуваме многу паметно. Тајните организации кројат мастер-планови против целиот свет. Сакаат да го уништат. Но сепак, ние како марионети во големиот план помеѓу двете страни, ќе успееме да се избориме и да преживееме, иако анимето нема никаков енд-лајн.
Мање више овие се класичните категории кои денес ќе ги најдеш во аниме светот.
Ако избра shojo:
Незнам, бидејќи не ме интересираат, и среќен сум поради тоа. ХА!