ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Не, не е ова Јапонско аниме, ова едноставно не е аниме.

Не е јапонско аниме ама е аниме. Аниме на јапоснки значи цртан и затоа на сите нивни страни пишува аниме. Секоја 3Д или 3Д анимација е аниме.

Не е јапонско аниме ама е аниме. Аниме на јапоснки значи цртан и затоа на сите нивни страни пишува аниме. Секоја 3Д или 3Д анимација е аниме.
Ако се држиме по дефиниција за аниме...
Anime (アニメ?, taken from half of the Japanese pronunciation of "animation", pronounced [anime] in Japanese, but typically pronounced /ˈænɪmeɪ/ or /ˈænɪmə/ in English) is animation in Japan and considered to be "Japanese animation" in the rest of the world.
...не, не е аниме.

Ако се држиме по дефиниција за аниме...
Anime (アニメ?, taken from half of the Japanese pronunciation of "animation", pronounced [anime] in Japanese, but typically pronounced /ˈænɪmeɪ/ or /ˈænɪmə/ in English) is animation in Japan and considered to be "Japanese animation" in the rest of the world.
...не, не е аниме.

Да ама самите јапонци си се криви што зборот аниме не преставува денес тоа што се сметаше порано, особено сега кога цел свет се запозна со нивниот стил на анимација и го дуплцира за да произведе ефтини ефекти, па веќе не се знае ни кој цртан е право аниме а кој не.

На темава за Аниме само за едни исти аниме се прави муабет. Де драгонбол, де дет нот, де неон генесис евангелие дај луѓе гледај те некој други анимеа не овде само за истите се прави муабет.

Да ама самите јапонци си се криви што зборот аниме не преставува денес тоа што се сметаше порано, особено сега кога цел свет се запозна со нивниот стил на анимација и го дуплцира за да произведе ефтини ефекти, па веќе не се знае ни кој цртан е право аниме а кој не.

Да не беше во Јапонија да знајш што претставува аниме, а што не. Сигурно таму не е како што пишува на веб страниве. И плус Wolverine and the X-Men не е аниме не ни спаѓа во групата на јапонски аниме тоа е само некое америчко срање исто ко што се мислеа дека и Аватар е аниме. Аниме во превод не е цртан туку е јапонски стил на анимации. (најчесто забележливо по големината на очите, формата на косата и реакциите на карактерите)

Page_3_by_Clsportraits.jpg

Pred nekoj den go gledav Afro Samurai Resurrection. Zakon e, ako vi se svigjase prviot ke vi se svigja i ovoj. I obavezno simnete go soundtrackot, jas ne slusam rap (inace od RZA od Wu Tang Clan e soundtrackot) ama afro samurai soundtrackot e zakon (i na dvata dela).

Ne znaev deka ima nov DBZ movie :vozbud: odma go siminjam.

Да не беше во Јапонија да знајш што претставува аниме, а што не. Сигурно таму не е како што пишува на веб страниве. И плус Wolverine and the X-Men не е аниме не ни спаѓа во групата на јапонски аниме тоа е само некое америчко срање исто ко што се мислеа дека и Аватар е аниме. Аниме во превод не е цртан туку е јапонски стил на анимации. (најчесто забележливо по големината на очите, формата на косата и реакциите на карактерите)
Аниме во превод ти значи цртан без разлика на тоа што денес се практикува да се користи пред се за јапонските стилови на анимација. Самото такво нарекување дојде пред се пд пиратските сајтови и остана како грешен превод. Што се однесува до стилот на анимација големи оши и слично и појрај тоа што се честа појава не се карактеризација на јапонското аниме. Главна карактеризација е она вештачко движење што се јавува кај самите цртани (тоа ест скокањето на слики со кој се добива ограничувачки ефект ).
Што се однесува до силот на цртање многу јапонски серии денес го крадат баш истиот класичен американски стил на цртање и креирање на анимации особено ако сакаат да постигант поголем квалитет. погледни ги само Hellsing и fate/stay night и спореди ги со анимациите на некои холивудски цртани.
Исто така од класичните јапонски аниме кои постоеја порано се карактеризираа со пагански приказни пред се од феудална јапонија и митологија која беше поврзана со нивните верувања, но денес многу повеќе се фокусирани на европските верувања како вампири, елфови (позајмени од D&D и слично).
Од друга страна холивудските цртани по јапонскиот пример сега нивните цртани ги креираат и самите со ограничена анимација.

Да ми речеше дека Egro Proxy е цртан по западен стил ќе ти поверував ама за fate/stay night нз дали има врска со стилот на западните земји.

Да ми речеше дека Egro Proxy е цртан по западен стил ќе ти поверував ама за fate/stay night нз дали има врска со стилот на западните земји.

Начинот на кој се цртани позадините и зголемениот број на фрејмови особено време за битките и даваат поголем реализам и излегуваат надвор од оној круг на намалено двење и заштеда на број на црежи за создавањето на анимацијата.

Начинот на кој се цртани позадините и зголемениот број на фрејмови особено време за битките и даваат поголем реализам и излегуваат надвор од оној круг на намалено двење и заштеда на број на црежи за создавањето на анимацијата.

Тогаш Code Geass е скоро пола американски.:D

Закон е ама ако гледаш Mecha има две сезони е 50 еп скоро е и е ептен ново.

Закон е ама ако гледаш Mecha има две сезони е 50 еп скоро е и е ептен ново.

Ќе го огледнам, ама прво во план ми е сега да го изгледам Metal Suit Gundam (има две серијали) гледам многу го фалат. Mecha ми се омилени цртани особено Robotech.

Мене Gurren Lagann и Code Geass ми се омилени. Ама сеа некако сум на samurai мавнат само тоа гледам. Моментално го глеам Rurouni Kenshin.

Мене Gurren Lagann и Code Geass ми се омилени. Ама сеа некако сум на samurai мавнат само тоа гледам. Моментално го глеам Rurouni Kenshin.

Еј а серииве ги имаш English Dub или се со превод?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom