Натсвест

• Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување
C

Cool Hand Luke

Гостин
Тоа што се воздига над егото у исти момент е и над умот , а што е тоа?
Тоа е дел од тебе што се вика Свест.
Супер свест или надсвест како што се вика овде е бог и тоа е дел од тебе , или поточно кажано ти си дел од Него .
Како ке го "видиш"?
Ако се воздигнеш над умот , тоа се вика медитација.
Нужно ли е да се медитира, и дали потоа треба да се вежба за да се одржи?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Нема никакво уништување на темата освен твојов пост.Кој е твојот придонес на темава? Јас се обидов да ја насочам дискусијата кон научните напори за откривање и дефинирање на тоа што е именувано како нат-свест,бог,инфинит коншаснес, да форс,ки,чи или како и да е...а некои членови тврдеа дека го надминале егото и стигнале до супер свест (пред да се навредат:pos2:...кое надминување на его еј...:pos2:) и фрчеа фрази од типот медитација,свест,свест,медитација,светлината,Ошо рече,свест,медитација...

Не мислам дека сум најпаметен ниту сум.Не се обидувам да го наметнам моето мислење.Има желба да се прифати туѓото мислење и да се почитува.Но тоа да е мислење,аргументирано и образложено на што се мисли а не изјави од типот ако не си “спонзал„ нема да знаеш,види ја “светлината“ и слично...тоа не се мислења туку фрази а твојов пост забегува накај провокација...еее дете дете...
Тоа за светлината не е навреда , барем не сум мислел и не сум сакал да го кажам како навреда .
Тоа како ке го протумачиш е твое , на егото може ке му е криво за некои работи ама оно е такво , и ке се жали ке кука ке прави препреки , ама неможе да свати што е Бог.
И затоа ке рече нема Бог , или има Бог ама некој стереотип од незнам било која религија.
Ова не го пишувам за да ви докажам нешто , јас неможам ништо да докажам , јас можам да ви укажам или заведам на одредени работи.
Сакам да кажам дека треба нивото на свест да биде поголемо за да дојдеш до сознание за Бог.
Замени ја приказната со светлината со таа на Ајнштајн.
Неможеш да решиш проблем со исто ниво на свест со кој е поставен . Јас дадов решение на проблемот во темава , пробајте па кажете дали е така.
На крај да знаеш дека и да има мала агресивност у моите постови тоа е за да го продрма егото , а у мене постои само сочуство , милостиња и љубов спрема се што е Божја креација.

Нужно ли е да се медитира, и дали потоа треба да се вежба за да се одржи?
Крајно нужно е да се медитира , а со тек на време ке дојдеш у ситуација кога ке бидеш цело време свесен(буден) , и тоа ти е радост невидена , што да ти кажам ке почнеш да растеш експоненцијално.
А потоа се ке си дојде само по себе.
Важно е да се разбудиш од долгиот сон.

S

smart ass

Гостин
Не мислам дека сум најпаметен ниту сум
На кој објаснуваш???

.Не се обидувам да го наметнам моето мислење.Има желба да се прифати туѓото мислење и да се почитува.Но тоа да е мислење,аргументирано и образложено на што се мисли а не изјави од типот ако не си “спонзал„ нема да знаеш,види ја “светлината“ и слично...
Епа тука лежи зајакот-аргументите им се светлини,вибрации...па што треба да коментирам повеќе....а да

тоа не се мислења
Точно и како ајде ќе ја достигнат надсвеста кога со губењето на егото се губи и она ЈАС???(практично невозможно).

Значи бидете поалтруистични и алтруизмо нека ве води во животот,а егото...нема да го истера НИКОЈ човек од него и не може,но истото его кај некои е пренагласено а кај некои е адаптирано согласно условите(зборувам за ЧОВЕЧКИ ОДНОСИ конкретно).

А ако некој мисли дека ќе би како Бог(т.е осети како е) тогаш е во тешка заблуда...и дури и т.н бог има его:)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
На кој објаснуваш???

Епа тука лежи зајакот-аргументите им се светлини,вибрации...па што треба да коментирам повеќе....а да

Точно и како ајде ќе ја достигнат надсвеста кога со губењето на егото се губи и она ЈАС???(практично невозможно).

Значи бидете поалтруистични и алтруизмо нека ве води во животот,а егото...нема да го истера НИКОЈ човек од него и не може,но истото его кај некои е пренагласено а кај некои е адаптирано согласно условите(зборувам за ЧОВЕЧКИ ОДНОСИ конкретно).

А ако некој мисли дека ќе би како Бог(т.е осети како е) тогаш е во тешка заблуда...и дури и т.н бог има его:)
Од кај знаеш дека има его?

S

smart ass

Гостин
Па диктатор е!!(така кажуваат светите книги).

Сака де жртви,де даноци,де диктира модни стилови,фризури и бајохазард одела:toe:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Па диктатор е!!(така кажуваат светите книги).

Сака де жртви,де даноци,де диктира модни стилови,фризури и бајохазард одела:toe:
Е ај жити бога дај некој цитат.

S

smart ass

Гостин
Чуму ти е цитат???

Не си сигурен-кој им забранил на адам и на ева да јадат јаболка(ресенски),кој напрајл Потоп(се предомислил т.е лижел кај што плукнал),египќаните,па евреите додека се враќале во ветената земја кој им помагал...па за другите свети книги да не зборам(ошо има книга или Ролс ројс???)..

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Чуму ти е цитат???

Не си сигурен-кој им забранил на адам и на ева да јадат јаболка(ресенски),кој напрајл Потоп(се предомислил т.е лижел кај што плукнал),египќаните,па евреите додека се враќале во ветената земја кој им помагал...па за другите свети книги да не зборам(ошо има книга или Ролс ројс???)..
Не им рекол Бог туку боговите(преводот е лош на кинг џејмс или како беше)
Ај сега што ке кажеш?

S

smart ass

Гостин
Сега ќе ти кажам ТИ СИ МАКЕДОНИЈА!!!!:vozbud::pos2:

АЈДЕ ју кен ду ИТ!!

ОД ТЕБЕ ЗАВИСИ!!!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Немаш одговор а , па немаш толку од логиката на мозокот , штом нема каде у ѕид - самоубиство.

I

Intex

Гостин
Не им рекол Бог туку боговите(преводот е лош на кинг џејмс или како беше)
Ај сега што ке кажеш?
Не ви ја следам дискусијата цело време, ама ова што го заклучив од твојот пост е: не е еден бог, туку се повеќе? ... или грешам?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Не ви ја следам дискусијата цело време, ама ова што го заклучив од твојот пост е: не е еден бог, туку се повеќе? ... или грешам?
Така пишуе у стариот завет .

cvetanovskiigor напиша:
Така пишуе у стариот завет .
Преводот на англиски од еврејски е лош.
Наместо богови стои бог

S

smart ass

Гостин
Немаш одговор а , па немаш толку од логиката на мозокот , штом нема каде у ѕид - самоубиство.
Сите масакри потпомогнати од бога,и од него,па потопувања,земјотреси каменувања,бесења цијановодород...и игорче ми бара цитат од библијата а ваму вели ПОГРЕШЕН ПРЕВОД(па чуму цитат бре!!):tapp::tapp:

Игорче НЕМА БОГ бе....Уствари ти го имаш ОРИГИНАЛОТ!

А цитатите ги злоупотребува и толкува кој како му одговара....за лоботомија-ПРИМЕР-колку Ролс Ројс Има ОШО???

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Како можеш да мразиш нешто што не постои?

S

smart ass

Гостин
Не сум се изјаснил нигде дека Мразам ентитет кој не постои,не е логично.(а и да постои-чуму да го мразам??).

Јас само направив мини психоанализа на ЛИК прикажан преку книвчиња(денес и во ПДФ формат).

Инаку зарем не следува дека се е по божјиот план...и инквизицијата,потопот,убиствата на богомилите,каменувања и бесења во Иран,сечење екстремитети во сауди арабија,Судан и останатите арапски држави.

Ти велам станува збор за ЛИК Филантроп кон Теророт и Угнетувањето.

А сатанко па за Љубомората и желбата за Моќ.

Без разлика дали збориме за Ислам ил Рисјанство-аххх како не му е грев за земјотресот во чиле,а пак за цунамито во индонезија...цццццц

(а семоќен е и Не САКА)!

Kajgana Shop

На врв Bottom