Стартување на exe програма

• Креатор на темата Креатор на темата klikster
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4
Спуштив едно exe програмче кое кога ќе го пуштам ми се јавува command promtp прозорец со следната порака

78067328.jpg

дали некој знае што треба да направам. позз

Треба да не симнуваш ехе од интернет кое што не знаеш што прави. :)

Програмата знам што прави само ме интересира зошто така јавува туку не се стартува одеднаш

Програмата знам што прави само ме интересира зошто така јавува туку не се стартува одеднаш

А шо треба да прави програмава?
па ако си сигурен плескај Im Sure / Y ... :)

ама работата е шо зошто ми се јавува command promopt. досега никогаш кога сум пуштал exe програми не ми јавувало затоа

ама работата е шо зошто ми се јавува command promopt. досега никогаш кога сум пуштал exe програми не ми јавувало затоа

нема врска тоа ..
таква си е програмата ... можеби е ДОС базирана и кодот кој го генерира ќе ти го даде во command promopt, може и да не е Win апликација ... нема ништо чудно тука .. само верувам дека си сигурен дека е безбедна а не некој вирус или слично ...

кодот не го генерира во command promopt туку треба посебно да се отвори нов прозорец кој потоа си генерира код. работата е да не заеби нешто во виндоусот оти она што го дава c:\windows\system32*

кодот не го генерира во command promopt туку треба посебно да се отвори нов прозорец кој потоа си генерира код. работата е да не заеби нешто во виндоусот оти она што го дава c:\windows\system32*

епа и мене ми е чудно шо бара таму ..
патем каков код треба да генерира ..
затоа и те прашав колку си сигурен дека е безбедна ...

:tapp:

Јас чисто се сомневам во апликацијава, ми мириса на нешто малициозно.
Најверојатно на крај ќе биде приказната: „lol ме r00t-уваа“. :jaj:
Како можеш да кажеш дека знаеш што прави програмата, а да не знаеш зошто всушност ти се јавува shell prompt? :nenene:
Затоа внимавај во иднина што правиш, што симуваш што отвараш и сл...
PS: Сега најверојатно касно е веќе...

Програмаата е командно линиска (а не ДОС) и затоа се отвара во Command Prompt.
А тоа што прави, си знаеш.

Мене ми личи како да повикува del * на system32. (тоа del е delete - бришење)

и тоа и ми се случи :( кога манав yes почнаа да се бришат сите фајлови и фолдери во system32 датотеката

Треба да не симнуваш ехе од интернет кое што не знаеш што прави. :)

и тоа и ми се случи :( кога манав yes почнаа да се бришат сите фајлови и фолдери во system32 датотеката

Во иднина пази иако и сега си можел да го одбегнеш проблемот што ти настанал.
Ако веќе се избришани одредени фајлови во system32 само формат ти е следен чекор односно решение.

Со repair го средив сега е ок. Јас како да има претчувство дека тоа ќе се случи поради * ама ај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom