Мишелинка
расол
- Член од
- 19 мај 2006
- Мислења
- 3.449
- Поени од реакции
- 386
Не се жести, нема потреба. За доброто на муабетов можеби треба да заклучиме од почеток дека тебе ти е поголем?! Нема проблем, не се секирај, немав ни намера да се одмерувам
Ајде, сега цивилизирано да продолжиме, ако?
Немам потреба да се едуцирам од подфоруми, посебно не од подфорумот „религија“, пред се зашто ти нагласив дека гледам од историско-политички аспект. ФакАт е дека спорот е почнат поради интереси. А сега ако сакаш да збориме за Духовден, Икони и скокање по крстови... Не го најде добриот соговорник, немам никаква намера да влегувам во верска расправа, впрочем нагласив дека не сум религиозна, не?
Темата ја пребацуваш накај Нато и Еу пак и ми бараш паралела која не се прави. Ти звучело тебе лито и изветвено или не - корист од Православието нема да имаме, нити пак они од нас ќе имаат (од 2 милиони, дали 1 милион се православни верници кај нас...) а од ЕУ и НАТО има взаемна корист - основа за да влеземе под некакво име. Да не навлегуваме какво ќе биде тоа име, ок? Се трудам да не заземам став на темата, со оглед на тоа што веќе живеам во ЕУ и ми се чини нефер да одлучувам или да се расфрлам со патриотизам за тие што се во Македонија.
Види сонце, го даваш Македонскиот момент што не го сакам на измачена душа на која никој не и помогнал и кука поради тоа
Од што мака Ватикан би имале некаква поддршка за Македонија? Логично поддршката би требало да ја имаме од Истамбул а не од Рим. Со оглед на тоа што ни е јасно на сите дека отаде нема да ја имаме, мислам дека (пак да нагласам, за да не ми ги вадиш раските од окото, зборувам чисто од политичка точка, ја занемарувам традицијата и верските чувства) приближување кон католицизмот би бил многу подобар за нас отколку ова на кое што сме сега...
Ајде, сега цивилизирано да продолжиме, ако?Немам потреба да се едуцирам од подфоруми, посебно не од подфорумот „религија“, пред се зашто ти нагласив дека гледам од историско-политички аспект. ФакАт е дека спорот е почнат поради интереси. А сега ако сакаш да збориме за Духовден, Икони и скокање по крстови... Не го најде добриот соговорник, немам никаква намера да влегувам во верска расправа, впрочем нагласив дека не сум религиозна, не?
Темата ја пребацуваш накај Нато и Еу пак и ми бараш паралела која не се прави. Ти звучело тебе лито и изветвено или не - корист од Православието нема да имаме, нити пак они од нас ќе имаат (од 2 милиони, дали 1 милион се православни верници кај нас...) а од ЕУ и НАТО има взаемна корист - основа за да влеземе под некакво име. Да не навлегуваме какво ќе биде тоа име, ок? Се трудам да не заземам став на темата, со оглед на тоа што веќе живеам во ЕУ и ми се чини нефер да одлучувам или да се расфрлам со патриотизам за тие што се во Македонија.
Ја па незнам колку би била добра идејата за повеќе од коректни односи со Ватикан, со оглед на никаквите релации кои сме ги имале досега ни пак подршка некоја низ историјата до денес, шо мајка бараме покоректни односи? какви се впрочем тие покоректни?![]()
Види сонце, го даваш Македонскиот момент што не го сакам на измачена душа на која никој не и помогнал и кука поради тоа
Од што мака Ватикан би имале некаква поддршка за Македонија? Логично поддршката би требало да ја имаме од Истамбул а не од Рим. Со оглед на тоа што ни е јасно на сите дека отаде нема да ја имаме, мислам дека (пак да нагласам, за да не ми ги вадиш раските од окото, зборувам чисто од политичка точка, ја занемарувам традицијата и верските чувства) приближување кон католицизмот би бил многу подобар за нас отколку ова на кое што сме сега...
бркај работа ..