Зачестија киднапирањата на мали деца во Скопје и околината

• Креатор на темата Креатор на темата @Lbaneso
  • Време на започнување Време на започнување
Дојде време МВР да се докаже на дело!!!
Се повеќе деца киднапирани, се повеќе експозитури на банки ограбени, решени случаи до сега нема !? :toe:
Битно, има доктори во бели мантили уапсени на работа и улични „војни“ со тезгаџии...

Не дека не треба да се апсат осомничените, ама да се прикажува некаков сензационализам во „живо“ (ко демек не можат да ги уапсат после работа) со доктори, наместо да се решат сериозни проблеми како киднапирања и ограбувања на банки е навистина за жалење. Анимирање на проста маса со цел да се заборави на другите проблеми... Изгледа полицајциве целосно се преориентираа кон општествените добра и затупеа од премногу пишување на казни за пушење, фрлање отпадоци и неносење на флуоресценти елечиња.

:браво:

Како да не, ќе се покаже, ќе дојде време ние народот, сами да се организираме против овие киднапери и криминалци и верувам дека подобро ќе се справиме со нив од овие мажуреткиве од полицајци.
Sombra Negra? Клинот со клин се вади, и жално е кога една земја ќе стигне до тоа ниво, но кога оној кој треба да не штити е неспособен или корумпиран, самите треба да се заштитиме. Законски не е оправдано, но морално е.

Како да не, ќе се покаже, ќе дојде време ние народот, сами да се организираме против овие киднапери и криминалци и верувам дека подобро ќе се справиме со нив од овие мажуреткиве од полицајци.

.

Не ја потценувај МВР!!!

Следат будно,има луѓе задолжени за оваа проблематика.

ДА, и тој криминал е присутен 14 години во Македонија, со киднапирање најчесто на ромски деца(колку само не се пријавени како исчезнати), но почнаа и албански и македонски деца да киднапираат.
Проблемот е што истите немаа ниту државјанство ниту пак било каков документ т.е исто како да не се киднапирани...за жал.

Пред неколку месеци излезе гласина дека доктори од државна болница, од умрените што биле во коморите за мрзнење, ги ваделе органите и ги продавале во странство

Мислам дека од мртво тело и тоа смрзнато органот е бескорисен а ако има гласина треба да ги откијат или евентуално да проверат конкретно.

Zadnjite nekolku meseci - pola godina, ogromen broj na krazbi, razni incidenti, ubistva, kidnapiranje na deca.... seto toa neminovno prosledeno so kolektivna depresija, tenzija i bezparica.... emiiiiiii, civa i kakva e taa corba be? :nesum::nesum:

Не ја потценувај МВР!!!

Следат будно,има луѓе задолжени за оваа проблематика.

Проблемот е што истите немаа ниту државјанство ниту пак било каков документ т.е исто како да не се киднапирани...за жал.

Мислам дека од мртво тело и тоа смрзнато органот е бескорисен а ако има гласина треба да ги откијат или евентуално да проверат
конкретно.

Абе Smart ass, јас не ја потценувам цела МВР, јас за тие мажоретки од полицајци мислам на оние што по цел ден седат по кафани(не сите), сопираат на патишта и пишуваат казни. А за Алфите и останатите далеку се од неспособноста.

Зашто Алфите ги повлекоа од Тетово знаеш?. За да можат пак криминалците и киднаперите пак да си "работат".

За органите не сум баш сигурен дека биле од тие од коморите, но знам имаше таква гласина дека во државна доктори ваделе органи од умрените и ги продавале во странство по цена од 20 000 евра и нагоре.

Добро за жал има и такви во МВР но вината овде е во Партиите-не полицијата.

Алфите јасно е зошто се повлечени.

Види сега ништо чудно и кај нас да се случувало тоа,бидејќи најчесто оваа како да ја наречам....ТРАВЕСТИЈА е многу добро организирана како што кажав ете ги 2001 за 5000 марки правеа некои да не одат на фронт,па сега инвалидски пензии на работоспособни али јебига тоа е Нуспојава на форсираниот Материјализам.

Е сега имајќи ја предвид т.н жолта куќа во албанија каде апла имаше вадење на органи,па косови ништо чудно истото да се случувало и кај нас се разбира нелегално но сепак треба истрага,мислам дека имаше предлог за поставување на камери но и тоа не би спречило ваков тип на злостор бидејќи истото може да се прави а и најчесто се прави во полски болници....а ете жртви се млади деца...катастрофа:(

Добро за жал има и такви во МВР но вината овде е во Партиите-не полицијата.

Алфите јасно е зошто се повлечени.

Види сега ништо чудно и кај нас да се случувало тоа,бидејќи најчесто оваа како да ја наречам....ТРАВЕСТИЈА е многу добро организирана како што кажав ете ги 2001 за 5000 марки правеа некои да не одат на фронт,па сега инвалидски пензии на работоспособни али јебига тоа е Нуспојава на форсираниот Материјализам.

Е сега имајќи ја предвид т.н жолта куќа во албанија каде апла имаше вадење на органи,па косови ништо чудно истото да се случувало и кај нас се разбира нелегално но сепак треба истрага,мислам дека имаше предлог за поставување на камери но и тоа не би спречило ваков тип на злостор бидејќи истото може да се прави а и најчесто се прави во полски болници....а ете жртви се млади деца...катастрофа:(

Нивната организација е многу сложена и многу е тешка да се открие брзо. За тоа треба полицијата многу да работи. Секој од таа група е задолжен за по нешто. Еден или двајца киднапираат деца и ги предаваат на друг, тој ги презема децата и ги носи до друго место и да не одам понатаму. Тие работат како еден вид пирамида. Така е во секој бизнис, дали проституција, дали оружје.
Нема што да ти солам памет, знаеш како иде понатаму, впрочем гледај ја серијата ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ, тоа таму е се прикажано.

Мене само една работа не ми е јасна...КАКО МОЖЕ ДОКТОР т.е ХИРУРГ да направи таков ЗЛОСТОР и тоа на младо ДЕТЕ????

Отстранувањето на органите го вршат специјалисти...како...како немаат грижа на совест...ма тоа не се луѓе бее..сепак ако има кај нас нешто,верувам дека ќе биде рзабиено иако е навистина тешко а околу законската регулатива не сум запознат какви казни се предвидува за вакво...НЕДЕЛО:toe:

Мене само една работа не ми е јасна...КАКО МОЖЕ ДОКТОР т.е ХИРУРГ да направи таков ЗЛОСТОР и тоа на младо ДЕТЕ????

Отстранувањето на органите го вршат специјалисти...како...како немаат грижа на совест...ма тоа не се луѓе бее..сепак ако има кај нас нешто,верувам дека ќе биде рзабиено иако е навистина тешко а околу законската регулатива не сум запознат какви казни се предвидува за вакво...НЕДЕЛО:toe:

Има секакви луѓе, кои се заслепени од огромната сума на пари и нивната лакомост кон поголема сума. Чист пример ти е МОМЕНТ НА ВИСТИНАТА, како луѓето се лажат дека ќе добијат поголема сума, а губат се.
Исто ти е и ваму добиваат големи пари за обработената задача, но не размислуваат ако ги разоткријат, дека цела кариера и се што заработиле ќе изгубат.

Изгледа полицајциве целосно се преориентираа кон општествените добра и затупеа од премногу пишување на казни за пушење, фрлање отпадоци и неносење на флуоресценти елечиња.

:браво:

Шефе зар мислиш ти дека цајканите по нивна слободна воља го прават тоа што го прават, дали знаеш каква глупа усна наредба имаа да казнат барем двајца тројца во тек на ден кој дали плукна кој за отпушок итн.
И само да знаеш какво мислење имаа за таа наредба едноставно понижувачко затоа што своето внимание требаше таму да го задржуваат кон небитни работи дали некој плукнал или не, како да немаше други поприоритетни работи, ама тоа тие кога за министер ја имаат Алиса во земјата на чудата :icon_lol:, така ја викаат :icon_lol:.....

Ма каква кариера...налет!!

Десеткување деца,вадење бубрег,срце...тоа е еднакво на Масакр...тоа е злостор.

Човекот не е потрошен материјал и како може некој Хирург да се заслепи од парите паа да касапи деца...одземање на диплома е смешна казна...уствари и не е казна..пак он ќе го има знаењето кое го злоупотребува крајно неморално...тешки казни треба,слично како овие за нелегално поседување оружје..ма над 15-години затвор,тешка работа обавезно...ама како што гледаме убијци излеваат и силувачи излеваат за 5 години во просек,е сега спореди во САД или Кина што им прават на таквите.

Луѓе дај кон темата да се придржуваме. Аааааааааа јас ја заебав:ne_zboram за полицијата и сите тргнаа по мене.

Некаде прочитав човечко тело комплетно на црниот пазар вреди околу 2 милиони $. Не би пишувал за моралните вредности на луѓето кој што се бават со човечки органи затоа што факт е дека ѓи немаат.Ме зачудуваат изјавита Павле Трајанов кој е убеден дека децата се однесени од реките во нивна близина иако телата не се пронајдени. Уште пред исчезнувањето на првото дете имаше случај во едно село каде што жителите кажуваа дека е забележано црно возило кое им е непознато. Доколку се додадат и се почестите кражби на на банки и кладилници би рекол дека во Македониоја работи добро организирана мафија.

имаше само ОБИД за киднапирање на 3 деца во село Свиларе Општина Сарај- Alsat M

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom