Дали навивањето за послаб тим е за потсмев?

• Креатор на темата Креатор на темата Tomi_Pompey
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 август 2009
Мислења
178
Поени од реакции
2
Дали мислите според вас еве некој како мене што навива за портсмут или за некој др клуб надвор од четворката е погрешно?Гледам дека има и голем број навивачи на Њукасл и слично и зошто сите мислат дека треба да навиваш за клуб кој освојува трофеи?Јас се радувам на победа на портсмут колку што некој се радува за титула не неговиот тим.Дискутирајте

Ти е гајле, баш за почитување е што си верен на клуб кој не е баш сјаен во последно време, јас би рекла алал да ти е, лојалноста ти е 10/10, за почитување :)

ja na primer navivam za Shkendija i nikogas vo mojot zivot nemav sansa da gledam da zemame nekoj trofej :pos2::pos2::pos2:

Го променив насловот на темата, мислам дека вака е подобро.
Иначе за Челзи сум од 99/00 сезона, период кога тимот беше од калибарот на Тотенхем сезонава. Некои се потсмеваа, некои и ден денес се потсмеваат, ама тоа е, клубот те одбира тебе, а не ти него.

Не е потсмев да навиваш за некој тим бидејќи е слаб, ама јачината на тимот може да биде фактор за да навиваш за него!
Пример за двете:
1) Прв натпревар во живот што сум го гледал беше финалето во ‘99 Манчестер Ј. - Баерн М. и ми беше доста возбудлива победата на манчестер и од тогаш постојано навивам за нив!

2) Тетекс е релативно слаб тим, одвај некако годинава влезе во прва лига, и таму е меѓу послабите, ама тоа воопшто не ми смета да навивам за тетекс, бидејќи е тим од мојот град, и ако веќе сум страстен навивач, нема друг тим што можа да се радувам повеќе одколку оној што е ,,наш‘‘

Jas od koga pamtam za mene, navivam za Man.Utd., bidejki prva utakmica koja ja imam gledano e od Man.Utd. Vo toa vreme ne ni znaev koj se, mi se dopadna nivnata igra i kje navivam sekogash za niv, bez ogled na tituli i red drugi rabojke. :)

Пааааа се потсмеваат многу луѓе што сум фан на Депортиво. Ама ич не ми е гајле. Колку и да немаме шанси за титула во следните 500 години, јас ќе си навивам за нив со цело срце. И Вардар во моментов не е некој прејак тим, али ќе биде:)
Кој се потсмевал сега, за некоја година ќе му вратам тродупло :vozbud:

Го променив насловот на темата, мислам дека вака е подобро.
Иначе за Челзи сум од 99/00 сезона, период кога тимот беше од калибарот на Тотенхем сезонава. Некои се потсмеваа, некои и ден денес се потсмеваат, ама тоа е, клубот те одбира тебе, а не ти него.
Јас би рекол дури не навиваш за послаба екипа не можиш да научиш што е фудбал или пак дури не научиш да прифатиш пораз.Таков е примерот со мене јас сум навивач на портсмут од 2004 година.До тогаш бев навивач на манчестер ама од кога почнав да навивам за помпи научив што е фудбал.Фантом ај ако сакаш имам една тема за портсмут префрлија во премиер лига

Пааааа се потсмеваат многу луѓе што сум фан на Депортиво. Ама ич не ми е гајле. Колку и да немаме шанси за титула во следните 500 години, јас ќе си навивам за нив со цело срце. И Вардар во моментов не е некој прејак тим, али ќе биде:)
Кој се потсмевал сега, за некоја година ќе му вратам тродупло :vozbud:
Не е се да речиш навивач сум на реал мадрид и готово.Мразам деца кои не се разбираат во фудбал и навиваат за реал,барса,манчестер и само се инаетат а незнаат ни 10 фудбалери

не е за потсмев воопшто....... лесно е да се навива за манчестер и барса......... тешко е да се навива за некој што губи ):))))))))

Лион не е воопшто слаб, али на форумов јас сум сега за сега единствениот што навива за нив lyon многумина ми се смејат и ми викаат ај бе не заебавај сигурно навиваш за некој друг тим ( реал, барса, манчестер..) али нема шанса, за нив навивам од 2001 година.. и ќе навивам цел живот .
Само проблем ми е на форумов што кога играме со некој друг гигант, морам да се контрам со членови на фан-клубови кои имаат по 10-20 фанови, а ја сам :icon_lol:
али и тоа не ми е проблем, искачам на крај :hh:

апсолутно нема врска. нема врска дали клубот е јак или слаб, се навива за тој што се сака, а не за кој има повеќе трофеи

Не е за потсмев,напротив - за пофалба е. Но такви се луѓето,секогаш појаките ги исмеваат послабите,без разлика дали се збори за фудбал,школо,физичка сила и слично. :toe:

Сличен пример за ова сме и ние навивачите на Челзи.

Точно дека е дел од европската елита, ама има едно нешто кое вас ви е многу интересно и смешно - не сме освоиле ЛШ :helou:

Сличен пример за ова сме и ние навивачите на Челзи.

Точно дека е дел од европската елита, ама има едно нешто кое вас ви е многу интересно и смешно - не сме освоиле ЛШ :helou:
И имате само 3 во ПЛ :icon_mrgr

Ама сепак не сте слични. Тој збори за сегашност,а вие сте исмејувани за историјата.. Значи уопште не навивате за слаб тим(за во моментов зборам) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom