Мокар понеделник- во Лавов

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Лавов- Украина -5 април 2010 , традиционално на првиот ден после Велигден , лавовската младеж го отпразднувала «Мокриот понеделник».
Во рамките на празникот по градот оделе групи млади луѓе, кои ги обливале минувачите со вода .

monday07.jpg

monday05.jpg

monday01.jpg

monday02.jpg

monday03.jpg

monday04.jpg

monday06.jpg

monday08.jpg

monday10.jpg

monday11.jpg

monday12.jpg

monday13.jpg

monday14.jpg

monday15.jpg

monday16.jpg

monday17.jpg

monday18.jpg

monday19.jpg

monday20.jpg

monday22.jpg

monday23.jpg

monday25.jpg

monday24.jpg

Ретардирани:nesvest:

Жалосна ретардација. Според википедија, традицијата вели дека рано наутро во понеделникот после Велгиден момчињата ги будат девојките со истурање вода на глава, што би значело дека несреќничката најверојатно би била сестрата на ретардираниот бубуљичар. Денес истураат вода на улица, на случајни минувачи (минувачки де), што е чин достоен за помодрувачки одговор. Се надевам дека девојката од последната слика станала и му дала гневно меѓуножно колено на розевиот дечак.

Жалосна ретардација. Според википедија, традицијата вели дека рано наутро во понеделникот после Велгиден момчињата ги будат девојките со истурање вода на глава, што би значело дека несреќничката најверојатно би била сестрата на ретардираниот бубуљичар. Денес истураат вода на улица, на случајни минувачи (минувачки де), што е чин достоен за помодрувачки одговор. Се надевам дека девојката од последната слика станала и му дала гневно меѓуножно колено на розевиот дечак.

ќути .. жал ми падна за девојчето ..

Нека дојда да праа ова у Тетово :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

тој ден не треба да излегуваат, нека си седат дома :хехе:

Традиција си е традиција, ама ова соблакањето не знам дали е дел од традицијата хехехеех

Што им е на овие дегенерици?
Види колку насилно им се ставаат ко да е рандом јавна егзекуција не некоја кретенска традиција.

Ова како кај нас у Јуни.:toe:

Не се чудете на соблекувањето и на налевањето со вода во Украина ,незнам дали имате гледано шоуто со украинска скриена камера на Алфат Тв или Скај нет не ми текнува ,Нејкед камера нешто така
Голи шетаат се соблакаат гајле немаат ...:tv:
Него ај шо ги соблекуваат женскиве на улица ,уште и на тој стариот клоци му маваат ... :pos2:

Ме чуди како не налетале на некој чичко со желевце, чија жена или ќерка ја истуширале

Ме чуди како не налетале на некој чичко со желевце, чија жена или ќерка ја истуширале

оти било празник, бе :toe:
Лавов- Украина -5 април 2010 , традиционално на првиот ден после Велигден , лавовската младеж го отпразднувала «Мокриот понеделник».
Во рамките на празникот по градот оделе групи млади луѓе, кои ги обливале минувачите со вода .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom