Eve ke se potrudam da ti dadam odgovor. Osho ne pisuva knigi. Negovite ucenica dosle do idea deka so pisuvanje na negovite govori ke najdat izvor za odrzuvane na Asramot.Site Asrami sto se sozdadeni od Osho se samoizdrzuvat materjalno. Najgolemi prihodi se ostvareni od knigite.Duri i prvite 37 rojs-rojsla se kupeni od tie pari.Kupil 37 oti imal 37 ucenici sto se grizele za odrzuvanje na Asramot.Duri imal i privaten avion.Не пишува книги, тоа ми е јасно. Само не ми е јасно кој ги пишува и ги издава под негово име?
Гледав видеа и доста ми е, не гледам веќе, освен ако нешто не ме заинтересира ептен.
НЕ ОСТАВА ништо, да... чашката од која пиел вода, ќе си ја земе со него? Лажицата со која се хранел ќе си ја земе? И топлинките ќе си ги земе?патетичен/на си, и не размислуваш изгледа...
Пак кажи дека не пишува книги, кога има книги на кои стои како афтор OSHO...
Јасно ми е, ама тебе не ти е јасно дека индиректно си вмешан/а во неговите верувања, иако сакаш да ми кажеш дека ова не е религија.
Остани ми со здравје и размисли зошто.
Ma religijata nema vrska so sekso.Bas naprotiv, skoro site religii go negirat sekso. Osho zbore na taa tema oti toa tamo vo Indija e "tabu" tema.Osho razgovara za mnogu drugi temi sto moze da se nauci mnogu,zosto ste se fatile samo za seksot i rojs-rojslovote.I jas licno ne se slagam na taa tema so nego(okolu seksot).Megutoa ima dosta drugi stvari sto mozat da se naucat od nego.И сега, во што верувате? Каква е уствари религијата?
Твојата жена е и моја жена.
Еве, јас не сум толку начитан, не сум ги читал сите тие книги. Биди добар и објасни ми што друго може да се научи.Ma religijata nema vrska so sekso.Bas naprotiv, skoro site religii go negirat sekso. Osho zbore na taa tema oti toa tamo vo Indija e "tabu" tema.Osho razgovara za mnogu drugi temi sto moze da se nauci mnogu,zosto ste se fatile samo za seksot i rojs-rojslovote.I jas licno ne se slagam na taa tema so nego(okolu seksot).Megutoa ima dosta drugi stvari sto mozat da se naucat od nego.
Ne znam sto te interesira. Mene me interesirase mistikata i zatoa imam citano od taa oblast, i ne samo Osho.Еве, јас не сум толку начитан, не сум ги читал сите тие книги. Биди добар и објасни ми што друго може да се научи.
Сум читал само извадоци.
Мене што ме интересира?Ne znam sto te interesira. Mene me interesirase mistikata i zatoa imam citano od taa oblast, i ne samo Osho.
Pametno ti e toa.I jas sum za toa da ne se polni so se i sesto (i sto pomalku da se upotrebuva).Мене што ме интересира?
Ме интересираат многу работи. Човековиот мозок има капацитет нешто над 12 терабајти. Кај мене има малку останато слободен простор.![]()
Ти не си чул за шифт и дилитМене што ме интересира?
Ме интересираат многу работи. Човековиот мозок има капацитет нешто над 12 терабајти. Кај мене има малку останато слободен простор.![]()
Сум чул и за многу повеќе.Ти не си чул за шифт и дилит![]()
ОкСум чул и за многу повеќе.Него, кажуј сега нешто интересно, не гледам веќе клипови, сакам да читам. Помалку меморија зафаќа текстот и побрзо се вчитува информацијата.
![]()
Koga sme veke kaj mozokot da ti kazam edno mislenje od Osho: glaven problem kaj covekot e umot.Nie misleme deka kolko poveke mislime, tolku sme po pametni.Golema greska! Toj objasnuva vaka:Mozokot e kako more. Mislite se branovi.Ako nema branovi, moreto e mirno.Poveke misli, poveke branovi. Poveke branovi,pogolema oluja.Pogolema oluja, pogolema glavobolka.Мене што ме интересира?
И тоа треба да ти каже нешто како: Немојте да мислите многу, оти мислењето е лошо.Koga sme veke kaj mozokot da ti kazam edno mislenje od Osho: glaven problem kaj covekot e umot.Nie misleme deka kolko poveke mislime, tolku sme po pametni.Golema greska! Toj objasnuva vaka:Mozokot e kako more. Mislite se branovi.Ako nema branovi, moreto e mirno.Poveke misli, poveke branovi. Poveke branovi,pogolema oluja.Pogolema oluja, pogolema glavobolka.
Ne,tao kazuva kako da se upotrebuva mozokot, na koj nacin. Nie gresimo oti najcesto se identifikuvme so mozokot, (covekot ne e samo mozok)misleme deka sto povise mislime toa sme po pametni.Nacinot na koj go upotrebuvame e pogresen. Mozokot na covekot nikogas ne e vo segasnosta, ili e vo minatoto (a togas najcesto misli na problemi) ili vo idninata(fantazirame za podobra idnina).Mnogu retko vo denot go upotrebuva vo segasnosta (znaci ne mozeme da go kontrolirame). Probaj i sam: pokusaj da zadrzis edna misla (jas se kladam deka ne mozes poveke od 1min)И тоа треба да ти каже нешто како: Немојте да мислите многу, оти мислењето е лошо.
Абе, глупости, што нема да се изначиташ.![]()