Добро е, си имала основа да се буниш, едно од ретките училишта во кои треба стварно да се учи во Скопјево, и што најде ти да се буниш, сигурно си ја поминала матурава супер, ќе се запишеш на тој факултет што сакаш(а на кој факултет планираш?)....
Во секое училиште имаш сериозни луѓе, и во Коце има некој што сериозно отишол да учи, и во Влахов има такви кои стварно сакаат да бидат фризери или касапи, и во Угостителско некој сакал да биде кувар....
Хах
Е што најдов де?! си ја барам бељата и јас
Многу се нервирам кога ќе помислам дека и покрај тоа што се отвараат безброј факултети низ земјава после на предавања ќе се туркаме мноогу луѓе заради тоа што се примаат прекумерно ученици, за да не речат дечките од провинција дека не ги сакаме
а па со матурава па кога кажуваат како препишувале или како некој им кажал за некое прашање а мене ќе ме избркаа затоа што се накашлав, е почнува крвта да ми врие
))
Ок поминав на матурава, сеа ќе видиме, здравје, ништо не се знае
А инаку, планирам на Правен или Архитектура хахах
Да, знам дека се многу различни факултетиве, али ме интересираат и двата па ќе видиме до август што ќе бидне
Али се повеќе натежнувам накај Правен
--- надополнето ---
Не се согласувам за ПТТ. Може порано да било некој пример, ама последниве генерации се катастрофа. Брат ми заврши сега 2 година и во генерација од негова струка се бројат на рака луѓето што завршиле со успех 5.00. Другото се е распашана команда. Не е ова до строгоста на професорите колку што е во незаинтересираноста и расипаноста на помаливе генерации.
А за Корчагин мислам дека било кој коментар е од повеќе. 2 години по ред на матурата се најдобри, немаа ученик што паднал на матурата и процентуалното отстапување на матурата од четиригодишниот општ успех на учениците е најмал во Македонија! Дефинитивно заслужено.
Тоа е тоа.Не знам како е со малите генерации, знам за нашава, па сега може и не сум во право, нели?!
Бар јас си имам створено позитивно мислење за школото
може такви се новиве генерации
)
А инаку, Корчагинци се трудиме бар да ја оправдаме ваквата репутација , па годинава се надеваме на исто така, одлични резултати