Матура

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Друже,тебе некој провинцијалец да не ти ја дупи женската?(A)
Оф море сељак еден усмрден. 90 посто од мислењата ти се во теми поврзани за фудбал, иди рогај топка, само за тоа изглеа те бива, не кисни по форуми и не пробувај да солиш памет. Ти почна да ги мериш работите така, па ја сигурно нема да ти ќутам. Али како те гаѓам у срце, уфф...се фаќаш ко рипче на леб.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Оф море сељак еден усмрден. 90 посто од мислењата ти се во теми поврзани за фудбал, иди рогај топка, само за тоа изглеа те бива, не кисни по форуми и не пробувај да солиш памет. Ти почна да ги мериш работите така, па ја сигурно нема да ти ќутам. Али како те гаѓам у срце, уфф...се фаќаш ко рипче на леб.
Леле колку ми ги читаш мислите! :vozbud:

Да ти кажам, да не ни фатиш работа со луѓево брее голема ја направивме...:)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Леле колку ми ги читаш мислите! :vozbud:

Да ти кажам, да не ни фатиш работа со луѓево брее голема ја направивме...:)
Па има луѓе кои не знаат да дискутираат, туку знаат само да ти кажат " FUCK YOU MAN". Тоа мора да ги прави победници. Глупав е ко бугарска сајла.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Абе чим не им одговара одма се користат со :bip: или со "Друже,тебе некој провинцијалец да не ти ја дупи женската?(A)"
И после кажи ми како да не ги плукам, бре провинција сељачка!
А почнавме да збориме за како тоа како се препишува на екстерните испити, само некој не може да се воздржи и да си ги покаже "силите"...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Абе чим не им одговара одма се користат со :bip: или со "Друже,тебе некој провинцијалец да не ти ја дупи женската?(A)"
И после кажи ми како да не ги плукам, бре провинција сељачка!
А почнавме да збориме за како тоа како се препишува на екстерните испити, само некој не може да се воздржи и да си ги покаже "силите"...
Што е најинтересно, уште во првиот пост напишав дека немам намера да навредам никој дека ако е од провинција е глуп, ваков или таков али ете, сепак некој толку длабоко се пронајде... :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Полека малце, дечкото убаво ве ребра и ви ги спушта... Кога веќе видел со кој има работа, и кога он едно кажува вие трето кажувате, што да прави...
Постовите му биле во темата фудбал? И глуп е? Ок, мене никот ми е фудбалски, тренерав фудбал до пред една година, сакаш да кажеш дека сум глуп?
За i13dk, ти тоа сериозно го стави ПТТ во училишта како пример за строгост и учење? :pop:
Друго, од Скопје сум, и веќе студирам, и знам кој и колку учи, знам кој за што дошол и како дошол и зашто дошол во Скопје..

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Хахаха да да во право си, нагласи ти али некако не им иде да ти ги разберат "сложените" мисли хиихихи :) Фала што ме спаси од понатамошна расправа со човек кој не ме разбира :)
Па може ќе го препознаам неговиот лик во некој друг провинцијалец од септември...:)

--- надополнето ---

Да, сериозно го ставив ПТТ во строги училишта каде што учат дечки кои едноставно знаат што сакаат да работат и се устручуваат во таа насока...Имам пример другари кои учеа таму и интензитетот на учење не им беше многу помал од нашиот...

А инаку, што има врска ако студираш веќе?! Сега знаеш се?!
Знам и јас кој за што дошол и како дошол во Скопјево, не треба многу за да се дознае тоа...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Не било тоа претходно наменето за мене....
Абе дај не ме зезај за ПТТ, една струка е асална во цело школо, другото не знаат кај тераат, имам и јас другари...
И да, се знам, многу повеќе од тебе...
Иначе не кажа, кај учиш?

Z

ziko bt

Гостин
Хахаха :)) Абе не реков дека не е послободно, али знае да се учи. Имам доооста другари таму и знам за шеткањето до Пјаца и за лажните бомби итн итн :) Сепак зависи и кој какви професори начекал :pos2: Здравје, сепак се смета за едно од појаките училишта во Скопјево :)
хаха и кажи ми ти шо поента изваде сеа од Скопје дека маста ви ја вадат до то ако ти се погоди некој професор здравјето ке ти го земи то сегде го има бе чупче мене 4та ми дојде една шо 10години со ред сите мака гледат и налет то 3предмети ми предаваше(7часа неделата) и сеа јас да земам да плачам само кај мене во долната се учеше во Скопје и околија така си врвеја,а за интерни екстерни кој како му се погоди до професорите нарочито интерните,а за екстерно тешко дека се видело големо препишвање нарочито македонски но сепак кај вас во Скопје беше најстрого :) не се форсирај молим те на факултет ке се докажи кој колку можи

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Не било тоа претходно наменето за мене....
Абе дај не ме зезај за ПТТ, една струка е асална во цело школо, другото не знаат кај тераат, имам и јас другари...
И да, се знам, многу повеќе од тебе...
Иначе не кажа, кај учиш?
Ама важно има сериозни луѓе и таму :)
Секако дека знаеш повеќе од мене, животот сам по себе си е искуство, ама нема човек кој знае се :)

А инаку, во Корчагин завршив :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Секако дека знаеш повеќе од мене, животот сам по себе си е искуство, ама нема човек кој знае се :)

Добро е, си имала основа да се буниш, едно од ретките училишта во кои треба стварно да се учи во Скопјево, и што најде ти да се буниш, сигурно си ја поминала матурава супер, ќе се запишеш на тој факултет што сакаш(а на кој факултет планираш?)....
Во секое училиште имаш сериозни луѓе, и во Коце има некој што сериозно отишол да учи, и во Влахов има такви кои стварно сакаат да бидат фризери или касапи, и во Угостителско некој сакал да биде кувар....

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
хаха и кажи ми ти шо поента изваде сеа од Скопје дека маста ви ја вадат до то ако ти се погоди некој професор здравјето ке ти го земи то сегде го има бе чупче мене 4та ми дојде една шо 10години со ред сите мака гледат и налет то 3предмети ми предаваше(7часа неделата) и сеа јас да земам да плачам само кај мене во долната се учеше во Скопје и околија така си врвеја,а за интерни екстерни кој како му се погоди до професорите нарочито интерните,а за екстерно тешко дека се видело големо препишвање нарочито македонски но сепак кај вас во Скопје беше најстрого :) не се форсирај молим те на факултет ке се докажи кој колку можи

Значи не беше фората во тоа какви се школите, кажав дека има и во провинција јаки школи, муабетот беше за екстерните, и ете и ти кажа дека било најстрого кај нас...тоа е тоа :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724

Не се согласувам за ПТТ. Може порано да било некој пример, ама последниве генерации се катастрофа. Брат ми заврши сега 2 година и во генерација од негова струка се бројат на рака луѓето што завршиле со успех 5.00. Другото се е распашана команда. Не е ова до строгоста на професорите колку што е во незаинтересираноста и расипаноста на помаливе генерации.

А за Корчагин мислам дека било кој коментар е од повеќе. 2 години по ред на матурата се најдобри, немаа ученик што паднал на матурата и процентуалното отстапување на матурата од четиригодишниот општ успех на учениците е најмал во Македонија! Дефинитивно заслужено.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Добро е, си имала основа да се буниш, едно од ретките училишта во кои треба стварно да се учи во Скопјево, и што најде ти да се буниш, сигурно си ја поминала матурава супер, ќе се запишеш на тој факултет што сакаш(а на кој факултет планираш?)....
Во секое училиште имаш сериозни луѓе, и во Коце има некој што сериозно отишол да учи, и во Влахов има такви кои стварно сакаат да бидат фризери или касапи, и во Угостителско некој сакал да биде кувар....
Хах :) Е што најдов де?! си ја барам бељата и јас :)
Многу се нервирам кога ќе помислам дека и покрај тоа што се отвараат безброј факултети низ земјава после на предавања ќе се туркаме мноогу луѓе заради тоа што се примаат прекумерно ученици, за да не речат дечките од провинција дека не ги сакаме :)
а па со матурава па кога кажуваат како препишувале или како некој им кажал за некое прашање а мене ќе ме избркаа затоа што се накашлав, е почнува крвта да ми врие :)))
Ок поминав на матурава, сеа ќе видиме, здравје, ништо не се знае :)
А инаку, планирам на Правен или Архитектура хахах :) Да, знам дека се многу различни факултетиве, али ме интересираат и двата па ќе видиме до август што ќе бидне :) Али се повеќе натежнувам накај Правен :)

--- надополнето ---

Не се согласувам за ПТТ. Може порано да било некој пример, ама последниве генерации се катастрофа. Брат ми заврши сега 2 година и во генерација од негова струка се бројат на рака луѓето што завршиле со успех 5.00. Другото се е распашана команда. Не е ова до строгоста на професорите колку што е во незаинтересираноста и расипаноста на помаливе генерации.

А за Корчагин мислам дека било кој коментар е од повеќе. 2 години по ред на матурата се најдобри, немаа ученик што паднал на матурата и процентуалното отстапување на матурата од четиригодишниот општ успех на учениците е најмал во Македонија! Дефинитивно заслужено.

Тоа е тоа.Не знам како е со малите генерации, знам за нашава, па сега може и не сум во право, нели?! :) Бар јас си имам створено позитивно мислење за школото :) може такви се новиве генерации :))

А инаку, Корчагинци се трудиме бар да ја оправдаме ваквата репутација , па годинава се надеваме на исто така, одлични резултати :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Епа еве, кај мене имаше препишување на екстерните, на Македонски ептен имаше, не до тој степен да стануваш(тоа и веќе не е ок спрема тој што те чува), али со вртење и шепкање имаше... На крај останавме со едно другарче од клас последни(некој мораше да се потпише, нели) и го прашувам на глас: Што ти фали да ти кажам, и му кажав тоа што немаше напишано...
Англиски беше строго, али ипак се препишуваше, некој од мобилен препишал, некој со кажување итн...
Значи се е до среќата пак...
А за тоа да се гужваме, ако не се од провинција факултетите ќе бидат празни, а со тоа место 200 евра ќе плаќаш 600 :) (твој избор)

Kajgana Shop

На врв Bottom