Луѓе од мој клас шо се убија од учење математика уште од зимата уште. Денес излегоа пребледени со по 6-7 нерешени задачи. Имало некои unbelievable.Со двојче ќе сум среќна, добро што сум одлична овие 4 години па ме вади тоа некако :S
Можам да претпоставам која е таа дотична личност. Стока народ.Луѓе од мој клас шо се убија од учење математика уште од зимата уште. Денес излегоа пребледени со по 6-7 нерешени задачи. Имало некои unbelievable.
Ама затоа дотична личност си земела телефон и си се јавила на професорка и оваа цел тест по телефон и го решила. Ете колку матурата е мерило за знаење.
Е затоа она ќе си се запише у државна квота а ние ќе се чудиме. Од таквите преку К*РЛуѓе од мој клас шо се убија од учење математика уште од зимата уште. Денес излегоа пребледени со по 6-7 нерешени задачи. Имало некои unbelievable.
Ама затоа дотична личност си земела телефон и си се јавила на професорка и оваа цел тест по телефон и го решила. Ете колку матурата е мерило за знаење.
Остај тоа, девојкава не знае 2+2 да собере.Е затоа она ќе си се запише у државна квота а ние ќе се чудиме. Од таквите преку К*Р
Иди после кажи дека целта на матурата е да се направи селекција на учениците според знаење. Така функционира државата наша.Е затоа она ќе си се запише у државна квота а ние ќе се чудиме. Од таквите преку К*Р
Јане доста се жалиш бе лесно беше:pos2:Ана беше боза,последната не се ни потрудив зошто ми изгледаше мн тешка па ме мрзеше да мислам,единствено веројатност ги утнав сите инаку другото е ОК.Пирамидата утнав во пресметките веројатно таму ќе добијам 1 или 2 бода инаку прилично лесно беше и баш мислам дека лани беше потешкоМе теши тоа што на многу луѓе тестов математика основно им се видел многу тешко, правеле грешки, не решиле повеќе задачи и слично... :devil2:
Заебана беше само последната задача со троцифрени броеви деливи со седум... цркнав додека да ја наместам да ми испадне точниот број.
А, се зезнав на задачата со збир на квадрати на три последователни непарни броја... наместо
n^2 + (n+2)^2 +(n+4)^2 = 251
јас пишав:
(2n-1)^2 + (4n-1)^2 + (6n-1)^2 = 251 ... отидоа четири бода на глупост. Ана малку ме заебаваше, ама другото се беше ок.
Па шо не си одбра и ти англиски и историја?Јас сум полагал математика оценката ќе ми се множи со 1.8, а и тој што полагал англиски ќе му се множи со 1.8.
Исто и за интерните
Јас ќе полагам програмски јазици, а некој историја. И се разбира јас ќе имам послаб просек оти биле потешки предметите а тој ќе се запише на факултет пред мене оти имал повеќе поени. Абе ајде.
Абе што се жалите лесен беше тестот математика.Ме теши тоа што на многу луѓе тестов математика основно им се видел многу тешко, правеле грешки, не решиле повеќе задачи и слично... :devil2:
Заебана беше само последната задача со троцифрени броеви деливи со седум... цркнав додека да ја наместам да ми испадне точниот број.
А, се зезнав на задачата со збир на квадрати на три последователни непарни броја... наместо
n^2 + (n+2)^2 +(n+4)^2 = 251
јас пишав:
(2n-1)^2 + (4n-1)^2 + (6n-1)^2 = 251 ... отидоа четири бода на глупост. Ана малку ме заебаваше, ама другото се беше ок.