Матура

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Од година во година се потешки и потешки матуриве...Којзнае што ги чека идниве генерации...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Со двојче ќе сум среќна, добро што сум одлична овие 4 години па ме вади тоа некако :S
Луѓе од мој клас шо се убија од учење математика уште од зимата уште. Денес излегоа пребледени со по 6-7 нерешени задачи. Имало некои unbelievable.
Ама затоа дотична личност си земела телефон и си се јавила на професорка и оваа цел тест по телефон и го решила. Ете колку матурата е мерило за знаење.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Луѓе од мој клас шо се убија од учење математика уште од зимата уште. Денес излегоа пребледени со по 6-7 нерешени задачи. Имало некои unbelievable.
Ама затоа дотична личност си земела телефон и си се јавила на професорка и оваа цел тест по телефон и го решила. Ете колку матурата е мерило за знаење.
Можам да претпоставам која е таа дотична личност. Стока народ.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Е затоа она ќе си се запише у државна квота а ние ќе се чудиме. Од таквите преку К*Р

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е затоа она ќе си се запише у државна квота а ние ќе се чудиме. Од таквите преку К*Р
Остај тоа, девојкава не знае 2+2 да собере.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Иди после кажи дека целта на матурата е да се направи селекција на учениците според знаење. Така функционира државата наша.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ме теши тоа што на многу луѓе тестов математика основно им се видел многу тешко, правеле грешки, не решиле повеќе задачи и слично... :devil2:
Заебана беше само последната задача со троцифрени броеви деливи со седум... цркнав додека да ја наместам да ми испадне точниот број.

А, се зезнав на задачата со збир на квадрати на три последователни непарни броја... наместо
n^2 + (n+2)^2 +(n+4)^2 = 251
јас пишав:
(2n-1)^2 + (4n-1)^2 + (6n-1)^2 = 251 ... отидоа четири бода на глупост. Ана малку ме заебаваше, ама другото се беше ок.

Член од
18 декември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Ме теши тоа што на многу луѓе тестов математика основно им се видел многу тешко, правеле грешки, не решиле повеќе задачи и слично... :devil2:
Заебана беше само последната задача со троцифрени броеви деливи со седум... цркнав додека да ја наместам да ми испадне точниот број.

А, се зезнав на задачата со збир на квадрати на три последователни непарни броја... наместо
јас пишав:
(2n-1)^2 + (4n-1)^2 + (6n-1)^2 = 251 ... отидоа четири бода на глупост. Ана малку ме заебаваше, ама другото се беше ок.
Јане доста се жалиш бе лесно беше:pos2:Ана беше боза,последната не се ни потрудив зошто ми изгледаше мн тешка па ме мрзеше да мислам,единствено веројатност ги утнав сите инаку другото е ОК.Пирамидата утнав во пресметките веројатно таму ќе добијам 1 или 2 бода инаку прилично лесно беше и баш мислам дека лани беше потешко :) Во секој случај со среќа на сите и мислам дека годинава ќе нема толку паднати:))

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Јас Ана не ја ни погледнав, со другите се замарав, не ни пробав да ја решам.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Школските шо беа на математика,беа задоволни од тоа што напишале.Се надеваат на четворки,а гледам тука вие се жалите.:)))

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Јас стварно не знам шо е финтава со матурата, кога секоја оценка се множи по 1.8

Без навреда ама

Јас сум полагал математика оценката ќе ми се множи со 1.8, а и тој што полагал англиски ќе му се множи со 1.8.

Исто и за интерните

Јас ќе полагам програмски јазици, а некој историја. И се разбира јас ќе имам послаб просек оти биле потешки предметите а тој ќе се запише на факултет пред мене оти имал повеќе поени. Абе ајде.

И да ги споредиме оцените од 1ва до четврта.Да направиме споредба со гимназиско образование.

Јас сум учел. Електротехника, Дигитални системи, Автоматика, процесно управување,Програмски јазици, а некој учел географија и историја и ќе има повеќе поени од мене, е се разбира дека ќе има.

Не мислев да навредам никој со постот.

Се најдобро.

Член од
14 јуни 2010
Мислења
20
Поени од реакции
0
ќе ми каже ли некој шо напишавте во врска со бавното летање на авионот дали троши енергија,не троши или троши периодично???

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога ги читам овие од англиски што се расправаат дали ставиле или не ставиле адреса, ми се плаче :(

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Јас сум полагал математика оценката ќе ми се множи со 1.8, а и тој што полагал англиски ќе му се множи со 1.8.

Исто и за интерните

Јас ќе полагам програмски јазици, а некој историја. И се разбира јас ќе имам послаб просек оти биле потешки предметите а тој ќе се запише на факултет пред мене оти имал повеќе поени. Абе ајде.
Па шо не си одбра и ти англиски и историја?

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10

јас пишав:
Абе што се жалите лесен беше тестот математика.
Последната задача само почните 100 да делите со 7 и ќе видете уште колку ви треба за да биде делив со 7 и истото и од 999 ќе почнете. После само аритметичка прогресија со d=7 и ќе го најдете n преку an и лесна работа.
За таа со збирот на квадрати Filmakedon и со n^2+(n+2)^2+(n+4)^2=251 немало да ти биде точно. Непарни броеви се претставуваат со 2n-+(непарен број).
Таа точно се поставува како: (2n-1)^2+(2n+1)^2+(2n+3)^2=251 и решенијата испаѓат 7,9,11.
Таа со АНА јас се утепав да ја решам со аритметичка прогресија и кога не ми испадна ќе се убиев кога видов всушност колку лесна била целата задача. Само замените 10Т со 10Н за да видете ако има 10 точни колку бода ќе има. Испитувајте така различни решенија. Решението излезе дека е 13 точни одговори со 7 неточни.

Kajgana Shop

На врв Bottom