Дефинитивно бришење на Македонците

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Narodot iima pravo na referendum za bilo koa prasanje sto ja menuva sodrinata na ustanite normi.Znaci deka ima pravo tacno. No zamisletre se uste ednaska koja e taa vlada koja sme ja izbrale nie graganite da ne prestavuva ako ne zastane strogo na svojot staf i da go brani so argumenti i protiv argumenti, Vi se molam ama ova e sramota. Se soglasuvam potpolno so ^HITMAN^ vo ovaa diskusija. Referendum ke bide mozen no ne i moralen. A sekoja vlada normalno MORA da donesuva odluki soglasno so stavot na gragjanite. a stavot na gragjanite e....... KOj stav pola Makednoja uste ne znae sto e Eu i sto taa nosi i znaci nitu pak mozat razumno da zamisluvaat bidejki se za zapaleni mozici na nekoj polotcki parti(bilo koja ne potenciram). TAka da izlez od ova.... nezz samo gospod neka ni ja napomos
p.s za informacija sega mi tekna za ova so referendumive koka mak imas spor so Kosovo za granicata auuu nez konkretno za toa nekam da spekulram sto kako ama znam so sig deka doslo do nekoj ustavni promeni vo vrska so ganicata pa VLADATa ne pobara referendum pa i nikoj od nas ne se zainteresera za toa a vo toj slucaj imalo promena na granicata so ne bila predvidena vo ustavot na Rm. ete taka:pipi:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
A зошто во цела оваа збрка, кога веќе очигледно сме претиснати да смениме државно име во Северна Македонија, зошто ние не бараме Егејска да ја преименуваат тие во ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА? Значи да не го користат поимот Македонија ами да се вика ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА?

Зошто не така? Тие викаат дека нема никој „ексклузивитет“ врз терминот Македонија а нема наш политичар со муда да им каже дека со ваков договор всушност Гејците добиваат ексклузивитет.

Сега знам дека сме во позиција од која немаме многу тежина и простор за маневрирање, ама ова молчење и неактивност на тоа поле е претеризам!

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
A зошто во цела оваа збрка, кога веќе очигледно сме претиснати да смениме државно име во Северна Македонија, зошто ние не бараме Егејска да ја преименуваат тие во ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА? Значи да не го користат поимот Македонија ами да се вика ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА?

Зошто не така? Тие викаат дека нема никој „ексклузивитет“ врз терминот Македонија а нема наш политичар со муда да им каже дека со ваков договор всушност Гејците добиваат ексклузивитет.

Сега знам дека сме во позиција од која немаме многу тежина и простор за маневрирање, ама ова молчење и неактивност на тоа поле е претеризам!

Epa toa e kaj ima sila nema pravdina bratce:( oni imaa mok i sila a nie imame ...... sipki vareni. Totelno se soglesuvam so muabetov ama kade so ovie muda nie i so ovie politicari:( za zal Sosedite ni Juzni ne du**t kako sakaat a za zal evropa molci na toa:(KALIMERO NEMA PRAVDA bratce..epa corba Makedonce:(

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Во Македонија власта по едно клучно прашање распиша референдум 2004 мислам за децентрализацијата. Не гледам некоја причина зошто и сега да не биде исто. Точно со референдумот се бега од одговорноста на владата по ова прашање,но референдумот е уставно право и не гледам некоја причина зошто да не се распише

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Со нас никогаш не си на чисто.

Инаку како Груевски ќе се вади од калта на Бранко и Киро ?

После одморите влегуваме во избори и паралелно предлогов ќе се даде на референдум.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Zatoa luge u petok pred grcka ambasada!!!!!Ja sum tamu imam kupeno grcko zname i ke go palam ke me gledate na CNN i BBC!!!:helou::helou::helou:
Za da te gledaat na CNN i BBC ke palis zname ili zatoasto si iritiran od grckite vojnici sto kaza nacionalisticki paroli :toe:

Член од
14 мај 2009
Мислења
323
Поени од реакции
7
И после ќе ни кажат дека не се преговарало за промена на идентитет. Јас гледам дека идентитетот им е главната цел на грците. Тоа би било нашето вистинско обезглавување, а тие тоа го сакаат. Тие сакаат промена на Устав. Мислам дека секакви историски грешки оваа држава може да си дозволи, и се може да биде поправено, но промена на Устав, тоа значи потполн пораз и губење на државата.

B

Borg_Drone

Гостин
Не, пак не можам да се согласам.
Референдумот е право на граѓаните да ја прифатат или одбијат сугестијата (само до тука е обврска на владата, да предложат) на владата. Било која одлука (за општо ти зборам онака, за било која влада, било што да е муабетот) која всушност и дава одредено обележје на нашата земја (пример: име, знаме, химна) во меѓународните односи, мора да биде донесено со референдум. Само така и има легитимитет.
А јас лично не се плашам ич од ништо, бидејќи никој нема да ни смени ни идентитет ни име. Ако воопшто се смени, ние, граѓаните ќе го удриме крајниот потпис. Останатите (наша влада, грчка влада, меѓународни олеснувачи...) можат само да препорачуваат. ВМРО и ДУИ ако сакаат да си го сменат своето име, јас (и ти ваљда) не им се мешаме. Ама ако зборуваме за името на земјата, сакам да бидам прашан.
Мора да бидам прашан.
Искрено, за референдумов е одамна дискутирано на форумот, и морам да признаам дека кај мене имало периоди кога сум бил „за“ да има референдум, и кога сум бил „против“ референдум.
Против зошто нашиве политичари знаат да забегаат малку и да направат еден куп хајки во нивна корист, а сум за референдум поради ти тоа што го напиша.
Кога ќе подразмислам, може да има референдум но само ако е набљудуван од меѓународните фактори како ОН на пример, а не од некои невладини организации во Македонија, кои колку и да сакаат да се прогласат себе за невладини на крај испаѓа нешто сосем друго со тие организации; испаѓа дека се владини.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
И после ќе ни кажат дека не се преговарало за промена на идентитет. Јас гледам дека идентитетот им е главната цел на грците. Тоа би било нашето вистинско обезглавување, а тие тоа го сакаат. Тие сакаат промена на Устав. Мислам дека секакви историски грешки оваа држава може да си дозволи, и се може да биде поправено, но промена на Устав, тоа значи потполн пораз и губење на државата.
A има големи шанси да го сменат.Како што ни е лоботомиран народот,а власта желна за пари ќе го сменат името,идентитетот па може и нешто територија ќе им дадеме само за во Европа да влеземе.Ама после кога ќе не ебат со даноци ќе се чудиме што не снашло.

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Најмногу ме нервираат новинариве од типот на Геро кои постојано кажуваат дека грците немале проблем со идентитетот.
За да дадеш ваква изјава или треба да си глупав или со сила да се правиш глупав (мислам дека е второто кај горенаведените).

А пази сега, Друцас излегува на ТВ и кажува дека се бара име само на државата ама тоа име да се примени во сите области.

Алооо!! Па имате бе мозок бре луѓе !? Кој парадокс е само - име само за државата, а да се примени во сите области. Како може да биде име само на државата ако тоа се применува за се и сешто?:tapp: Ако се бара име за државата тогаш тоа е само за државата и точка, нема што да се чепка понатаму.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па кога не' гледаат дека сме кретени ќе ни даваат вакви предлози.Ако е стварно таков предлогот тогаш е катастрофален за нас.Тие нас ќе ни ја дерат кожата ние преговараме со нив за име,народ и јазик.И како после да не ни подметнуваат вакви катастрофални предлози.:tapp:
Па да немаат страв од Турција тие стварно би нападнале и би ни ги дереле кожите.Ама затоа ние конструктивно преговараме со нив.:tapp::tapp::tapp:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Nema takov maz so tolku golemi madina sto ke potpise vakov dogovor, duri ni "fraerot" Sranko Crvenkoski nema hrabrost za takvo nesto, zatoa bez panika.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
А ако ги седнат четворица(како со (с)рaмковниот) заедно да потпишат???

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
bez razlika, ke povtoram nema takov maz so tolku golemi madina ........

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
A1 во екстаза

Деветнаесетгодишниот спор за името можеби е на пат да биде решен. Во пресрет на новите разговори меѓу „Поранешна Југословенска Република Македонија“ и Грција по се изгледа се наѕира решение, јави Шведското радио.

Спорот за името ја спречи ФИРОМ да стане членка на НАТО, како и да ги започне преговорите за членство во ЕУ. Водени се долги посреднички преговори, а сега, објави радиото, се чини дека предлогот да се користи името „Северна Македонија“ би можел да биде решение.

Прв пат досега, еден грчки министер го препорача ова решение за конфликтот, наведува радиото, јави дописникот на МИА од Гетеборг.

Лидерите на двете земји официјално соопштија дека би сакале наскоро да се постигне решение со цел уште повеќе да се зајакнат економските односи меѓу двата соседа.

Двете страни ќе се сретнат во средината на април, а според Шведското радио, има сознанија дека решение за спорот би можело да биде постигнато пред јуни годинава.

Земјата со жолто сонце на црвено знаме во ОН се вика ПЈРМ, а борбата да се нарекува Република Македонија трае уште од нејзиниот прием во Светската организација, по распаѓањето на поранешна Југославија.

Но, Грција одбива некое друго подрачје, освен грчката Македонија, да го носи тоа име, јави Шведското радио

соодветно, АЛФА трипува
http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=20636

Kajgana Shop

На врв Bottom