Пазарот на трудот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата filip_butel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
5
Здраво,сакам да дознаам нешто повеќе за пазарот на трудот во РМ.Што се бара моментално или што ќе се бара во иднина најмногу.

Ако може некој сајтови или извори кај што би нашол нешто повеќе на оваа тема...фала:smir:,

поздрав

Се бара книшка од Вмро, а за во иднина не знам!:toe:

...во иднина книшка од СДСМ.:toe:

А по можност книшка и од Теута Арифи, Чичко Али че го пука, а и Мендух Тачи алијас „Та Чивша“.
Ново на пазарот; книшка од Имер Селмани...

Се бараат дебели врски и партиска книшка :helou:
Освен сам ако не се снајдиш да отвориш свој бизнис нема потреба од тоа погоре

Ќе се бара ПРО агрономски инжењери(-треба советување на земјоделците..за максимум) и а има и фирми кои ќе мораат да имаат кадар и со машински...фармацевти+кардиолози и радиолози 100%.

Чудно само малце дефктолози има а цела нација е во Дефект.

Мислиш во некоја паралелна димензија?

Претпоставката му е логична,а и мене ми е исто така,нејсе прв кој успешно у шема хипервработувањето со книшка го направи е ЉубЧо...алал да му е..

Здраво,сакам да дознаам нешто повеќе за пазарот на трудот во РМ.Што се бара моментално или што ќе се бара во иднина најмногу.

Ако може некој сајтови или извори кај што би нашол нешто повеќе на оваа тема...фала:smir:,

поздрав
во погрешна држава бараш почит на трудот и соодветно образование!!!!!!
убаво некои ти напоменаа погоре-ако немаш книшка од од владеачката партија ЏАБЕ ќе се трудиш:)

Претпоставката му е логична,а и мене ми е исто така,нејсе прв кој успешно у шема хипервработувањето со книшка го направи е ЉубЧо...алал да му е..

Ти искрено веруваш дека рошавиот наркоман ќе дојде на власт?

Irelevantno e koj кe dojde na vlast,a i oftopik e..kaзav spored mene pazarot na trudot сto кe bara ti sto mislis???

Kadar za turizam istotaka treba i vodici.:toe:

Зарем имаме ние пазар на труд?

Кај нас има два начина на распределба на стоката...на пазарот де...

Првиот е по партиско-роднинска линија...пу да ти ибам комунизмот...
Вториот....стоката се купува за 100-150 евра месечно....нормално, без гарантен рок...

Зарем имаме ние пазар на труд?
Леандра тукушто ја искористи реченицата која мислев да ја напишам па за оваа тема останав без зборови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom