Протест "СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ"

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Кои глупости бее ! Не дека сум против ,ама ова што се случи со грчката армија беше пред 2-3 дена ,а нашиве организираат протест после 2 недели ,браво национална свест и повреденост баш ќе покажете со вака закаснети протести
Тоа се прави како што албанците направија ,денеска ја слушаш веста и вечерта или утредента искачаш пред амбасада ,палиш знамиња,маваш со камења,јајца .... протестираш ...
Кои умови еееј после 2 недели ќе правеле протест ,па уште на крај нај дебилната работа е што почетокот е во 20 часот ццц
Не ме сфаќајте погрешно голем патриот сум и сум за протести против Грција и останатите ама организацијава ...:uvo:
Терминот и мене ми е чуден. А ваквиот начин на протестирање ми се чини многу долен и демоде :wink:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Вџашени од фашистичкиот марш на грчката војска во Атина, коалицијата МАНАПО планира мирен протест пред грчкиот конзулат во Скопје - Петок 9 Април 2010 од 20:00 часот со наслов СТОП ПРОТИВ ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ.
На протестот ќе упатиме барање кон грчката влада и армија да се извини на Македонскиот, Турскиот и Албанскиот народ. Да се откаже од сите притисоци за промена на името на Република Македонија, како и да ги признае и почитува сите национални малцинства во Грција, како и да ги врати сите национализирани имоти на сите политички бегалци од Грција.
:tapp::tapp::pusk::pusk::pusk::kesa::kesa:
дали Турците од Турција или Албанците од Албанија БАРААТ ИЗВИНУВАЊЕ од Грција и за Македонскиот НАРОД:nesum:??????
па доста глумите Швајцарци на Балканот,кога дугите што живеаат овде ич не им е гајле за Македонија и за Македонскиот народ-и не ми глумите дека тоа не е така,зашто уште толку глупи испаѓате

сетете се што рече еден политичар од една албанска партија од Македонија познат како Македонскиот "Обама":pos2:- Грција треба да им се извини на Албанците и истите нивни ексцеси да бидат осудени од ЕУ и Брисел(во денешна Нова македонија ја имаа таа изјава)

вакво ли СФ соживот сакате и "мултиетничка" толеранција

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Терминот и мене ми е чуден. А ваквиот начин на протестирање ми се чини многу долен и демоде :wink:
И јас не сум за таков начин на протест ,тоа е само спшуштање на нивното ниско смрдено ниво ,меѓутоа го спомнав тоа како пример од албанците и во жарот на протестот и националното чувство меѓу народот се појавуваат и такви мисли и идеи
Кога можеа некои дегени да го палат англиското знаме на натпреварот со Англија на градски ...можам само да замислам што се ќе им текне на некои луѓе испровоцирани од оваа грчка педерлана ...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Кои глупости бее ! Не дека сум против ,ама ова што се случи со грчката армија беше пред 2-3 дена ,а нашиве организираат протест после 2 недели ,браво национална свест и повреденост баш ќе покажете со вака закаснети протести
Тоа се прави како што албанците направија ,денеска ја слушаш веста и вечерта или утредента искачаш пред амбасада ,палиш знамиња,маваш со камења,јајца .... протестираш ...
Кои умови еееј после 2 недели ќе правеле протест ,па уште на крај нај дебилната работа е што почетокот е во 20 часот ццц
Не ме сфаќајте погрешно голем патриот сум и сум за протести против Грција и останатите ама организацијава ...:uvo:
Како шо си сме ние заваритенџере арно шо воопшто ќе има некој протест.

И сите знајме да седиме дома и да јадиме лајна , „касно му текна - рано му текна“. Ако требаше порано да се одржи протестот, нека организираше некој друг, не мора само да чекаме некој да не викни.

Јасно е дека е „малце“ закаснето , али пак ќе речам, арно шо ќе протестираме. И баш ме интересира колку луѓе ќе има на протестот.

А за палење на знамиња и слични вандализми нема потреба, само ќе си го спуштиме нивото на нивното - ѓупско.

Btw, некој да дај линк од видеото од маршот на гејците ?

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Направете реклама на фејсбук за овој протес,така ке се соберете повеке.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Како шо си сме ние заваритенџере арно шо воопшто ќе има некој протест.

И сите знајме да седиме дома и да јадиме лајна , „касно му текна - рано му текна“. Ако требаше порано да се одржи протестот, нека организираше некој друг, не мора само да чекаме некој да не викни.

Јасно е дека е „малце“ закаснето , али пак ќе речам, арно шо ќе протестираме. И баш ме интересира колку луѓе ќе има на протестот.

А за палење на знамиња и слични вандализми нема потреба, само ќе си го спуштиме нивото на нивното - ѓупско.

Btw, некој да дај линк од видеото од маршот на гејците ?
Да ,како и да е битно се организира протест ...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Направете реклама на фејсбук за овој протес,така ке се соберете повеке.
Веќе има event за протестот.

Добро , мене ме интересира овие „европјаните„ шо секојдневно не карат како треба да бидиме добри соседи и слично, дали го имат видено ова или се прат, како и стално на три и пол. Ептен будали не прат на здрав памет.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
a ti kako kosmopolit i pacifist mozebi sakas da mavneme i nekoe cvekje po grcka ambasada. kako reciprocitet na nivnoto "dobrososedsko" odnesuvanje :eek:jea:
Oва уствари и воопшто не е лоша идеја :))

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Две недели после дешавкава да идам на протест ??? Јаоо колку сме добри! Македонче бее. Не идам.
Не идам затоа што јас бев на претходните собири и протести пред грчка амбасада. На првиот кој беше организиран од студенти и ширење на муабети низ факултетот беа негде околу 800 души. Од плоштад се упатувавме кон грчка амбасада. Бев горд шо идев да си протестирам заедно со тие 800 души.
Само се утепав од чудење и жал ме фати кога како шо поминувавме покрај улица Македонија останатите луѓе коишто не знаеја за протестот наместо да ни се приклучат ги добив овие коментари од моите граѓани и патриоти на фејсбук:
АБЕ ШО СЕ МИСЛИТЕ БЕ....ШО ЌЕ НАПРАИТЕ БЕЕ...АБЕ ЏАБЕ ВИ Е ПРОТЕСТОТ...А НЕКОИ ДУРИ НЕМО ГЛЕДАА И ВИКАА АБЕ ИДАТ ПРЕД ГРЧКА АМБАСАДА НЕШО...шмркајќи си го макијатото. Ми падна жал и повеќе тоа ме уби отколку она што гркот не не признава и што се фашисти.
Македонче и Револуција не идат едно со друго. Секоја чест на исклучоци. Секогаш реагирам бурно и ме тангира тоа што се случува во оваа земја. Но мислам дека станувам ладен веќе. Се мислам дали да идам на овој после две неделен протест. После две недели ејј...добро шо не закажале за идната година. ебате мороните. Браво за солидарноста и брзата реакција на Албанците. Тоа ни треба нас...солидарност! Ваљда некогаш ке ни дојде...или секогаш ќе бидеме Трпе феноменот....трпи трпи...па додека не пукне! Кога треба да пукне за да се разбуди свеста кај овој народ?....Немам одговор!
Да живее Македонија. Да умре грчкиот фашизам и грчката политика.

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Доцна е, многу доцна! А и гледам има членови на форумов што се залетуваат да палат знамиња. Што ќе постигнете со тоа?? Лична сатисфакција?? Ќе паднете на ниво кое не доликува на еден цивилизиран народ. Не дека сум против мирен протест, ама датава и тајмингот се смешни.
А ќе ми објасни некој која е коалицијата МАНАПО?

F

FilipMacedon

Гостин
Доцна е, многу доцна! А и гледам има членови на форумов што се залетуваат да палат знамиња. Што ќе постигнете со тоа?? Лична сатисфакција?? Ќе паднете на ниво кое не доликува на еден цивилизиран народ. Не дека сум против мирен протест, ама датава и тајмингот се смешни.
А ќе ми објасни некој која е коалицијата МАНАПО?
Не зборуваме стрикно за палење знамиња,туку за начинот и енергија на кој ке се одвива,некои се за само колку да бидат видени на телевизор со транспаренти,другите се пак за да фрлат по некое јајце,камен,пламен со цел да се испразнат емотивно,како и да е не верувам дека ке биде мирно и колку да сакаме,делириумот ке делува:wink:

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Не зборуваме стрикно за палење знамиња,туку за начинот и енергија на кој ке се одвива,некои се за само колку да бидат видени на телевизор со транспаренти,другите се пак за да фрлат по некое јајце,камен,пламен со цел да се испразнат емотивно,како и да е не верувам дека ке биде мирно и колку да сакаме,делириумот ке делува:wink:
Е тоа е, треба да преовлади разумот а не емоциите. Свесен сум колку е тоа тешко бидејќи и јас го чуствувам, но сепак не е решение мавање јајца и палење знамиња.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Со палењето знаме ништо не постигнуваме.Единствено вршиме насилтво на невина ткаенани која е осудена да ги носи боите на грчкото знаме.Протести и некоја јавна дебата во некоја телевизија би биле многу подобри одколку палење знаме.Само кој е тој ретардираниот кој организира протест кој ќе биде половина месец одкако не извеѓаа не исплукаа и не направија ништо.Па да го ебам како можеа во Албанија и Турција (алал да му е) веднаш да се организираат?Али тоа е тоа кога А1 ни ја лоботомира државата уште од кога е формирана кој ни е крив.

P

Princ

Гостин
Пикасо, Македонцки, екслексмк... на нареден офтопик или навреда према било кого, ќе ве банирам од форум 2 месеца и никој нема да го чепне тој бан. Ова ви е единствената опомена. Си знаете детали, големи сте :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Задоцнета реакција, но тоа не е причина да не присутвуваме на протестот, нити тоа дека секогаш ќе има некои кои ќе викаат „џабе е ништо не правите“
не протестираме за нив, туку за нас, за земјата

тие што викате 8 навечер е касно, сетете се дека и овај протест подолу беше во 7 ако добро памтам и тоа среде недела (е сега навистина некои ќе се вадат дека треба да излезат пошо петок е)

Kajgana Shop

На врв Bottom