Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka na tvoeto prasanje sam si odgovori.Cim ti e biten stilot kupi si takvi kakvi sto si naumil odnosno nekoj model na LG.
Па побарав некој модел поконкретно да ми наведете:) Сигурно некој има нешто слично па ќе каже мислење. Друго е кога ги гледам во каталог...

Моја препорака, земи по квалитетни 2.1 наместо ѓубре 5.1. У секој случај стерео звукот е подобар од сараунд (во поглед на квалитет)

Моја препорака, земи по квалитетни 2.1 наместо ѓубре 5.1. У секој случај стерео звукот е подобар од сараунд (во поглед на квалитет)
Па добро, не можеш баш ѓубре да ги наречеш ваквите модели, али сепак сакам 5.1 сараунд, најмногу ради филмовите што ги гледам, скоро сите имаат DTS аудио.

Па ѓубре се веруј, јас имам Логитеч 5.1 X-530 и ќе ти кажам дека и со Асус Ксонар D1 звучна пак звукот е просечен. што мислиш ти дека има асални звучки 5.1 под некои добри 500 евра? нема шанси и тоа е малце 1000 евра да.

Е сега за просечен корисник може али категоријата на истите си кажува све (лоу енд) поточно ѓубре тоа е тоа :toe: Кога ќе ставам слушалки ми станува јасно што е звук :)

Не ме зезај, ги споредуваш Лоџитеков со ЛГ-то што го ставив погоре?

Не ме зезај, ги споредуваш Лоџитеков со ЛГ-то што го ставив погоре?

Не ме свати, сакам да ти кажам дека разлика у квалитет доаѓа кога ке споредиш нешто стварно добро од лошо, не за нијанса подбро. Сараундот од линкот спаѓа во лоу енд клаата исто како Логитеч X -530 иако е подобар! Се надевам дека сега е појасно. Самата големина на истиот и цената ти кажува све, без да навлагам у технички спецификации.

Не ме свати, сакам да ти кажам дека разлика у квалитет доаѓа кога ке споредиш нешто стварно добро од лошо, не за нијанса подбро. Сараундот од линкот спаѓа во лоу енд клаата исто како Логитеч X -530 иако е подобар! Се надевам дека сега е појасно. Самата големина на истиот и цената ти кажува све, без да навлагам у технички спецификации.

Mislam deka ti ne go razbra covekot sto saka da kupi.Najbiten mu dizajnot na zvucnicite odnosno stilski da mu odgovaraat so ostanatiot del od mebelot a zvukot voopsto ne mu e biten sto znaci deka toj bi kupil i zvucnici sto davaat potprosecen zvuk samo da izgledaat odlicno.

Аххх тоа е друго се извинувам.

Mislam deka ti ne go razbra covekot sto saka da kupi.Najbiten mu dizajnot na zvucnicite odnosno stilski da mu odgovaraat so ostanatiot del od mebelot a zvukot voopsto ne mu e biten sto znaci deka toj bi kupil i zvucnici sto davaat potprosecen zvuk samo da izgledaat odlicno.
Е така:)
Аххх тоа е друго се извинувам.

Значи муабетот ми беше освен Нептун и Техномаркет, има избор на некое друго место или сепак се сведува на тоа да идам до тие два маркети и да си изберам?

Е така:)

Значи муабетот ми беше освен Нептун и Техномаркет, има избор на некое друго место или сепак се сведува на тоа да идам до тие два маркети и да си изберам?
vo ovaa tema se diskutira za kvaliteten zvuk ,treba da otvoris druga tema na pr.(estetika na zvucnici)

Имам Логитеч х-530 5.1, сакам да ги сменам па земам нешто по квалитетно. Не е морално да бидат 5.1 , може и 2.1 . Ги видов Логитечов Z-2300 и ми се допаѓаат само не знам каде може да ги најдам а и не знам дали се добри.. Може да предложите и нешто друго до кај 9000 денари. Ми треба убав чист звук.
Инаку користам звучна карта од матичната плоча. Имам ASRock P45DE3 матична и користи 7.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (VIA® VT1708S Audio Codec), па не знам дали чини , дали е добра. Може да препорачате и добра звучна. До 4000. Благодарам.

Да ти кажам сеа нешто освем Z5500 други (колку толку солидни звучки мада и тие се ѓубре за пц добри звучки не постојат) така да сочувај ги X-530 и не се замарај.БТЊ и јас имам X-530...

Мора препорака земи си Асус Ксонар (звучна карта) карта и ќе добиеш "подобар" звук него од апгрејдот што го збориш во поглед на цена/перформанси. Кај мене добро си ја врши работата за разлика од пред тоа, почист е звукот иако сеуште е лош генерално (звучките се тапа). Муабетот ми е дека за некои 3000 добиваш многу повеќе на квалитет него со малце подобро звучки (не вреди да дадеш толку пари) 450 евра...за малце подобар звук не иде..

Каков модел? Има многу наставки колку што гледам.

Asus Xonar D1, ја има у Сет 3000 денари најдобро потрошените пари во мојот живот,сепак јас главно ја користам за подобрување на и онака одличниот звук на слушалките кои ги користам :)

Перверзии! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom