Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.898
Поени од реакции
30.820
Асистенцијата на Озил за Бензема со пета беше врв, маестрален потег.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Боби[Мкд];3911684 напиша:
Јаки сте многу. :) Само молите се Лион да заврши прв во групата/:pipi:
Ја би рекол дека вие треба да се молите да завршите први, за другите ич да не се секирате :)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Асистенцијата на Озил за Бензема со пета беше врв, маестрален потег.
Све си мислам дека сакаше да му ја пушти на Педро Леон, ама не успеа па така му се намести на Бензема и овој феноменално и смирено во аголче.

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Претходно имаше некоја дискусија околу жолтите картони, Жолтите картони во ЛШ се бришат после Осиминафинале, значи во четвртфинале сите играчи се без жолти картони и затоа Рамос и Чави ги направија за да одмараат против Оксер и чисти да влезат во Осминафиналето.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Ова е една од тие вечери кога сите би посакале натпреварот да трае уште 2 саати. Се на се презадоволен сум, се надевам само дека никој од играчите не заработил никаква повреда.

Икер - Немаше што да брани, еден слободен удар, и тогаш феноменална интервенција.

Рамос - Добар, изгуби еден или можеби два дуела, но тоа е нормално, составен дел од играњето на стоперската позиција, уште ако се земе во предвид дека таа позиција не му е природна..
Албиол - Ме фасцинираше, сега гледам статистика, сите негови 26 паса беа точни. Имаше неколку непотребни фаули, но сјаен, задоволен сум од него.
Арбелоа - Фантазија.
Марсело - Сите напади на противникот одлично ги сопира, но што знае да испадне во некои ситуации будала, знае. И ме нервира тоа што оди премногу паралелно кон голот кога е во трк... солиден.

Чаби - Одзема многу топки, исто така и изгуби, но како и да е, многу добар.
Лас - И тој феноменален, но едноставно, за мене не е тоа тоа. Кедира како да ми изгледа некако посмирен, како да игра попаметно, подобро се поставува на теренот, но ни Лас не е лош.

Озил - После Роналдо најдобар, една асистенција (маестрална) и изборен пенал врз него, конечно заигра добро и надвор од Бернабе. И покрај тоа имаше и голем број на точни пасеви.
Педро Леон - Задоволително.
Роналдо - Најдобар играч во светот, им правеше што сакаше, не досудија пенал над него, постигна два гола, еден од пенал во средина, ма фантастичен.

Бензема - Сјаен и тој, Мурињо како да го среди. Сите негови предиспозиции дојдоа до израз. Само ме нервира она неговото ванаби Роналдо (дебелиот), бицикла, трк, па шут, тоа е само бледа копија од него. Гледајќи го натпреварот во глобала - презадоволен сум од него.

Ди Мариа - За тоа малку време што го одигра докажа дека се работи за класа фудбалер, влезе и веднаш асистираше - доволно од него.

Се на се, добар натпревар за око, и одлична увертира пред Ел Класико...

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Абе не треба веќе да се дискутира околу тоа дали се намерни или не се кога повеќе од очигледно е дека беа намерно добиени,и тргнете од тоа дали Мурињо би дозволил такво нешто(а да не го смислил тој) и замислете си само како би реагирал ова да беше случајно:)

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Пазете изјава на МОУ за картоните на Чави и Рамос
"The two red cards were the result of strange referee bookings in an easy game to monitor. I didn't like them one bit, but if Ramos or Alonso can't face Auxerre others will take their place. We will not give our game against the French away. We want to win all our matches."

хахахаха
ЦАР ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Мурињо: "Јас сум многу среќен со одговор на моите играчи"

"Одговорот на мажите како Arbeloa, Бензема, Albiol или Lass, кои обично неиграат, ме направија многу среќен. Знам дека можам да стигнам далеку со овој тим. Тимот не треба да биде мотивиран за натпреварот во Барселона . Секој играч знае што треба да направите кога ќе дојде време. "

"Зборував со многумина од моите играчи за време на играта, а не само да се Рамос и Алонсо. Приказни продадени, но она што е важно е резултат 4-0 и фантастична игра игравме. Ајде да зборуваме за тоа, а не за ништо друго. "

"Карим Бензема е во моментов игра многу добро. Тој е среќен и има малку да се подобри. Тој се соочува со голем момент и беше еден од луѓето одговорни за солидна изведба на Реал Мадрид против Ајакс. "

"Сите мои мажи се од суштинско значење за мене. Секој ќе добие шанса. Се чувствуваме многу сигурно со таков состав. Мојот одговор вечерва играчи 'беше многу добар. Тие се подготвени за ништо. И јас сум среќен за тоа."

"Двата црвени картони се резултат на еден чуден судија резервации во еден лесен натпревар да се следи. Јас не сакам нив како најбитни, но ако Рамос и Алонсо неможат да се соочат со Оксер другите ќе го заземат местото. Ние нема да им ја дадеме играта на Французите во гости. Ние сакаме да победиме на сите натпревари."

"Ел Класико ќе биде многу посебна игра. Навистина не е важно кој од двата тима е во подобра форма пред почетокот на натпреварот. Се надевам дека ќе гледаме голем спектакл. Јас би бил многу тажно ако, со оглед на големите играчи и двете екипи што ги имаат, не видиме голема игра. "

--- надополнето ---

Тимот ќе одмара еден ден, тоа значи утре.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
супер утакмица,одлична игра и од бензема и од леон(ме нервира само што ја пропушти таа шансата кога испадна сам пред гол,мн време се местеше)...
иначе од сега реал кога ќе игра треба да пишува 18+, оти по телевизииве даваат силување...:tv:
и гостинскиве дресови во лш им се перфекција,преубави се,и моделот и бојата...
ќе сака ли некој да ми купи??? пошто годинава бев мн лош и не верувам дедо мраз да ми донесе..xD

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom