Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Е не бе Озил ќе ги спаси нозете од ѕверот Гатузо :P и вака до безкрај..........

Ќе биде утре опасна утакмица,фудбалска класика.

Озил,Ди Мариа и Роналдо против Роналдињо,Пато и Ибрахимовиќ. :vozbud:
То во напад.....а во дефанзива?....Таму сме подобри.......со класи беееееееее..:P(малку шала:smir:)

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Се ќе биде супер, само не ми се свиќаат коефициентите
Реал Мадрид- Милан
1- 1.65
Х-3.30
2- 6.30
Пак го потценуваат Милан, исто како лани, ова не ми се допаѓа

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Дечки ја неможам утре, ептен ми е криво. Но за реваншот сум СИГУРЕН! :)

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Малце оф топик.дали ви теквит за Савио...бразилецот кој во то време беше најавуван како голем талент во светскиот фудбал.Шо е со него,дали ират уште..Знам дека носеше 11,беше левичар,и играше добри 2-3 години во Реал!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Малце оф топик.дали ви теквит за Савио...бразилецот кој во то време беше најавуван како голем талент во светскиот фудбал.Шо е со него,дали ират уште..Знам дека носеше 11,беше левичар,и играше добри 2-3 години во Реал!
Ако мислиш на Савио што играше негде кај 2002/03 у Реал, тој мислам дека е во Анотртозис сега. :)

Eдит: Еве го, до лани играл за Анортозис, сега е у Бразил.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Реал Мадрид- Милан
1- 1.65
Х-3.30
2- 6.30
Кладилниците јадат гомна само, коефицентите се ставени според досегашната форма и домашниот терен што го има Реал. Оваа сезона никој играч нема дадено изјава како лани, а гледам и тука не е како лани кога сите бевте преголеми оптимисите, и сите верувавте во победа, ко божем Реал играл против Малага.

Икер - Абиати/кој и да е. Непотребно е да се трошат зборови.
Арбелоа - Замброта. Иста песна и двајцата. Во одбрана се добри, ама во напад се големи дупиња.
Пепе - Силва. Мислам дека по квалитетот се тука некаде, со тоа што предност му давам на Пепе затоа што Силва скоро се опорави од повредата. А и можно е да не настапи утре, а ако не игра, Пепе е подобар од која и да било негова замена.
Карваљо - Неста. И двајцата во години, мислам дека Неста е за нијанса поквалитетен.
Марсело - Антонини. Овој Антонини е по мене најслабата карика на Милан, додека Марсело е еден од најдобрите играчи на Реал моментално.
Амброзини, Сидорф, Пирло - Чаби, Кедира, Озил. Мислам дека овој дел од нашиот тим е далеку подобар и пофизички спремен од оној на Милан, за годините да не зборам.
Ди Мариа, Роналдо, Игуаин - Пато, Роналдињо, Ибрахимович. Што се однесува до напаѓачите, според мене Пато и Ибрахимович се подобри напаѓачи од Игуаин. Пато е машина, Ибра е навикнат на италијанскиот фудбал, ма се може да се случи утре. Роналдо и Роналдињо моментално се во подобра форма од сите заедно.

Се на се, мислам дека Реал на поголемиот дел од теренот има подобри играчи, освен можеби во нападот, конкретно напаѓачот, не оние што играат како втори или странични напаѓачи. Без оглед на тоа, утрешниот натпревар ќе биде тежок, вистински дерби, и мислам дека Мурињо најдобро знае дека во него треба да се влезе максимално концентрирано.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Лани Рамос го појадуваше Роналдињо

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Заебете Роналдињо, ако не може Арбелоа, Мур ќе му нареди на Кедира да не му дава да диши. Најголема опасност доаѓа од Пато и Ибра. Марсело треба да докаже дека станува класа лев бек, а имам чуство дека и ќе го направи тоа утре.

Реално, нема да биде лесно, годинава двата тима се подобри. Но ние имаме неколку предности... Подобар тренер (а и ги знаеме резултатите на Мур против Милан), подобар среден ред, ма да искуството на Милан никогаш неможш да го оспориш, и голем плус е повредата на Тиаго Силва, без кого (ако не игра) ќе имаат мнооогу послаба одбрана. Неста не е тоа што беше, и не е подобар моментално од Карваљо, незнам кој пиша погоре така... :)

Единствена слаба точка кај нас како што пишав е Арбелоа, ма да и тој у дефанзива знае да изигра многу добро, а и ако има проблеми тука се Кедира и Леон... :)

P

PewDiePie

Гостин
Арбелоа - Замброта. Иста песна и двајцата. Во одбрана се добри, ама во напад се големи дупиња.
Се ок ама Замброта свое времено беше најдобар офанзивен бек во светот,уште ја има брзината и центаршутот така да во офанзива мислам дека е боље од Арбелоа.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Амброзини, Сидорф, Пирло
Амброзини е повреден, а ако игра Сидорф ќе биде многу офанзивно, но ништо чудно и да игра бидејќи неговото искуство злато вреди во овакви натпревари, но сметај на Гатузо и Боатенг пред се.

Роналдо мислам дека ќе биде чуван од Боатенг со помош од Замброта, како што кажа овој вториов е неспособен офанзивно така да ќе биде сконцентриран на одбраната. За Озил ќе се погрижи Гатузо но ќе мора да даде свој максимум, нормално ќе има подршка и од Пирло така да мислам дека ќе биде рамноправна битка во тој дел од теренот. Е сега голем хендикеп ќе биде отсуството на Силва но ништо не се знае до последниот момент, според мене подобро ќе изигра Силва со една него наместо Бонера. Е левото бекче е малку проблематично така да тука ќе ја имате најголемата шанса. Некој спомна Пепе ќе му ги скршел нозете на Дињо - нема што да бара тој кај него нека му мисли како ќе се справи со Ибра, Пато - Марсело според мене ќе биде најинтересниот дуел.
Се ок ама Замброта свое времено беше најдобар офанзивен бек во светот,уште ја има брзината и центаршутот така да во офанзива мислам дека е боље од Арбелоа.
Боље е само што не го покажува тоа во последно време. :/

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
епа ајде и јас нешто да напишам..едвај чекам ајде уште 24 часа..
па еве некои мои видувања..
Мислам дека Мадрид ке победи...Зошто?
прво и најважно средниот ред ни е далеку поквалитетен..
пирло сидорф нема шанси да го издржаат темпото..
аа за роналдињо и компанија ..јас не се грижам многу ..ако пирло и компани не можат да воспостават рамнотежа на средината
роналдињо пато и ибрахомович топката нема да ја видат..едноставно кога реал ке ја има топката во посед многу тешко милан ке може да ја поврати...зошто.?
затоа што тешко може да се очекува од Рони Ибра и Пата да играат ккако игуаин Ди Марија И роналдо и да ги вршат дефанзивните обврски како нив.со тоа кога Мадрид ке притисне со бековите(Марсело и Арбелоа)на средината тие секогаш ке имат вишок играч токму заради нив тројцата..а и друга работа кога ови тројца нема да трчат пирло и сидорф многу повеке ке истрошат_физички план...
плус на оваа додадете дека Моу многу добро ја познава играта на Милан и нивниот менталитет..тоа е многу голем плус...и за крај се надевам дека ни роналдињо ни пато ни робињо ке останат еден на еден дали со марсело или со арбелоа но знам дека моу знае дека оваа е најголемата опасност..и знам дека кедира и алонсо ке им помагаат а роналдо и анхел ке си ги вршаат ддобро дефанзивните задачи..

очекувм интересен натпревар но и лесна победе на Мадрид//..

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
Реал Мадрид- Милан
1- 1.65
Х-3.30
2- 6.30
колку има само вистина во оваа.Милан ги има рубињо,роналдињо,пато,ибрахимович,тиаго силва кој знаеме колку вредат.
Мора многу да пазиме

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Аха ! :pos: Исто ко 2005 нели ?? :pos:

2.08 - 2.15 е доручекот, а од 5.18 до 5.25 е главното јадење, и успут има неколку ужинки каснато :tv:
Друже на што си? Реков лани Рамос го стави Роналдињо во џеб. Ти ми ставаш линкови Рамос кога имал 18години :/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom