Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Hugo Sancez: Benzema ne znae sto znaci Real Madrid

--- надополнето ---

Murinjo: "Mesi je najbolji na svetu, posle Ronalda"

Trener Reala veruje da je Ronaldo najbolji igrač na planeti, kao i da može do trofeja Lige šampiona.

murinjo-velika21887020100919060834.jpg
Žoze Murinjo odgovarao je na pitanja ko je po njegovom mišljenju najbolji fudbaler na svetu i izabrao svog igrača kao prvog.

''Postoje dve opcije - Kristijano i Mesi. Za mene je jasno da je Kristijano broj jedan'', rekao je ''Posebni'' u obraćanju novinarima.

Bivši menadžer Čelsija je takođe uveren da je sposoban da trijumfuje u Lš i postane prvi trener kome je to pošlo za rukom.

''Liga šampiona je takmičenje nad takmičenjima. To je najvažnije i najduže nadmetanje po kvalitetu. Ne želim da zvučim sebično, ali želim LŠ ove godine. Želim da odbranim titulu i donesem je Realu, gde trofej i pripada'', najavljuje Žoze još jednu berićetnu sezonu i probijanje granica modernog fudbala.

--- надополнето ---

AS: Реал ќе се обиде да го ангажира Фернандо Љоренте

Кога некој фудбалер ќе направи впечаток во Шпанија и се уште не игра за Реал Мадрид или Барселона, веднаш почнува да биде поврзан со некој од двата гиганти. Фернандо Љоренте е уште еден таков случај.

Напаѓачот нанижа 2 гола во победата на Светскиот шампион над Литванија и денес весникот „АС" тврди дека тој е еден од приоритетите на Реал Мадрид за следната сезона и тие ќе преземат офанзива за неговиот потписот.

За интерес од страна на Реал од играчот на Атлетик Билбао се говори уште во 2009-та година, но според весникот сега „кралевите“ се цврсто убедени дека тој може да игра успешно на „Бернабеу".

Сторијата на AS вели дека во Реал се задоволни од тоа како се одвива кариерата на 25 годишниот Љоренте (кој во февруари ќе наполни 26 години) и веруваат дека тој е подготвен да стане идна ’9ката’ на Сантијаго Бернабеу. Покрај тоа Реал бараат напаѓач, а Љоренте е класичен напаѓач.

Клаузулата за раскинување на договорот му е 36 милиони евра и од Реал ќе се обидат да ја платат. Жозе Мурињо, исто така, би одобрил доаѓањето на голгетерот.

Во моментов играчот добива по 1,8 милиони евра на сезона од Атлетик, додека ако премине во Реал ќе зема два пати повеќе, што исто така не е за занемарување.

Ај уше малце, нека поминат репрезентацииве, па ќе се активирам таму кај четврток-петок, ќе прашам што како каде. :)
Сметајте и на мене,би сакал да ве запознаам сите :)

Ova mora da postiram zosto se spomnuva Drente:)

Чаби Алонсо: Кристијано ме смее со модните детали

Играчот за врска во редовите на Кралскиот Клуб, Чаби Алонсо го покажа модниот вкус во интервјуто за неделното издание на Ел Паис.

„Не сум жртва на модните тенденции, не сакам да ги поддржувам“, довери баскискиот деструктивец кај лос бланкос.

„Ги сакам деталите, малите нешта ја прават разликата“, сподели Чаби. „Кристијано ме смее со модните детали. Сепак никој неможе со Дренте, тој е луд на тема мода, дополни фудбалерот од Сан Себастијан.

Ova mora da postiram zosto se spomnuva Drente:)

Чаби Алонсо: Кристијано ме смее со модните детали

Играчот за врска во редовите на Кралскиот Клуб, Чаби Алонсо го покажа модниот вкус во интервјуто за неделното издание на Ел Паис.

„Не сум жртва на модните тенденции, не сакам да ги поддржувам“, довери баскискиот деструктивец кај лос бланкос.

„Ги сакам деталите, малите нешта ја прават разликата“, сподели Чаби. „Кристијано ме смее со модните детали. Сепак никој неможе со Дренте, тој е луд на тема мода, дополни фудбалерот од Сан Себастијан.
дренте и мода ,се гледа дека е посебен дренте уште по одењето и трчањето го познавам .
секоја чест за рамос како одигра за шпанија ,играчот е во форма 2 години и играе како двајца секоја чест за него

дренте и мода ,се гледа дека е посебен дренте уште по одењето и трчањето го познавам .
секоја чест за рамос како одигра за шпанија ,играчот е во форма 2 години и играе како двајца секоја чест за него

Epa zlato bi trebala i kaj mene da vidis kako odam i trcam:)

Najmlad Real Madrid na Decenijata

Satellite

So 15 igraci do 25 godini i dvajca nad 30 godini, Real Madrid e eden od najmladite timovi vo La Liga i vo klubot e najmlad vo minatata decenija.
Prosecnata vozrast na 25 igraci na pocetokot na sezonata bese 25 godini.

Poveke http://www.realmadrid.com/cs/Satell...oticia/Youngest_Real_Madrid_of_the_decade.htm

--- надополнето ---

^ Абе не му се пуштај на девојчето иди гледај Кога лисјата паѓаат :)

:pos2::pos2::pos2:

Спортските директори на Реал Мадрид и Интер,Хорхе Валдано и Марко Бранка наводно имале заедничка вечера во Шпанскиот главен град пред неколку дена.На вечерата станало збор за можниот трансфер на Маикон во Реал за наредната сезона исто како и можниот трансфер на Рикардо Кака во спротивна насока.Веста ја пренесе Италијанската новинска агенција „Тутомеркато“.

Спортските директори на Реал Мадрид и Интер,Хорхе Валдано и Марко Бранка наводно имале заедничка вечера во Шпанскиот главен град пред неколку дена.На вечерата станало збор за можниот трансфер на Маикон во Реал за наредната сезона исто како и можниот трансфер на Рикардо Кака во спротивна насока.Веста ја пренесе Италијанската новинска агенција „Тутомеркато“.

мислам дека не ни треба маикон,има 29,другата сезона 30, и како мине времето ќе му паѓа формата,нема да може да го пружи тоа што го пружа во интер!! :toe:
треба да се бара замена ка карваљо,ги имаме албиол и гарај,но прашање е дали се доволно добри за прва постава!!

мислам дека не ни треба маикон,има 29,другата сезона 30, и како мине времето ќе му паѓа формата,нема да може да го пружи тоа што го пружа во интер!! :toe:
треба да се бара замена ка карваљо,ги имаме албиол и гарај,но прашање е дали се доволно добри за прва постава!!

Ocekuvam mnogu od Garay jas, da napreduva i za sezona, dve najkasno da bide provtimec, ima samo edna maana sto e mnogu spor:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom