Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.012
Поени од реакции
24.908
Дајте бе дечки направете си посебна тема па му честитајте роденден на Зизу :/
Да стварно, не гледам зашто не треба во темава да му се честита роденден на Зидан. Коа можевме да честитаме на сите фудбалери на Реал зашто да не можеме и на Зидан?
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.529
Поени од реакции
14.210
Angel Di Maria: “I Will Play For Real Madrid Surely, Can I Say No?”

In a recent interview with Spanish newspaper Don Balon, Di Maria discussed issues related to his soon to be new club Real Madrid.

Q: Have you talked to Maradona about Real Madrid ?

A: I don’t only talk to Maradona about Real Madrid, but about everything.

Q: Have you been speaking to your agent about the possibility of signing for Real Madrid?

A: No, because all my concentration now is on the World Cup. I’ll talk to my agent after the World Cup is over.

Q: What’s your comment on playing besides Messi in Argentine and getting to play besides Cristiano Ronaldo soon in Real Madrid?

A: It’s a wonderful thing to be able to play besides stars like Cristiano Ronaldo.

Q: What’s your comment on your club demanding alot of money from Real Madrid?

A: I can only say that I am very proud.

Q: What do you feel about getting to play under Jose Mourinho next season?

A: I’m very happy and proud of the fact that Mourinho wants me at Real Madrid. It’s a great feeling.

Q: Will you move to Real Madrid?

A: Ofcourse, can I say no? It’s a great club with great players, Real Madrid is always on top.
 
Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Треба да остане Гути уште една сезона да го подучува Каналес
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.018
Поени од реакции
22.924
Ни Виља не знаеше ништо:(
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.529
Поени од реакции
14.210
Кака ќе оди на операција после Светско.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.697

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Требаше уште у Јануари да иде, се чуваше за светско копилето.
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.529
Поени од реакции
14.210
^
Пак со препоните?:(

Да. Тоа е истата повреда со која се мачи долго време. Нели во текот на сезоната имаше една вест дека мора да оди на операција доколку сака целосно да заздрави. Не е ништо потврдено, но најверојатно тоа ќе се случи.

http://www.defensacentral.com/real_madrid/47160/futbol-brasil-kaka-mundial-pubalgia-quirofano
 
Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
M. Diarra (23.06.2010 - Marca):
Mourinho го споредувам со Capello, според менталитетот кој го има. Мислам дека требаше да дојде во Real Madrid минатата сезона. Mourinho не сака забушавање кога се работи.
Мислам дека Real Madrid, без разлика на тоа дали ќе бидам јас тука или не, го донесе тренерот кој му е потребен на клубот. Со одлисчите играчите кои дојдоа минатата сезона, мислам дека требаше да дојде и Mourinho. Mourinho покажа дека е победник, и ако на тоа ги додадеме играчите кои ги има Real Madrid..... Со него сигурно ќе се освои најмалку една титула следнава сезона, не знам која.
Според тоа што ми го кажаа Drogba и Essien мислам дека Mourinho е многу близок со своите играчи, сите веруваат во него, и он смета на сите играчи. Знаеш дека ќе имаш 20 минути и ако ги искористиш тоа ќе се цени. Сите ги држи на исто ниво и затоа освојува многу титули. Неговите играчи секогаш се психички и физички подготвени да играат во било кој момент.
Не сакам да зборувам и да критикувам, но минатата сезона тие што седевме на клупа знаевме дека нема да играме и тоа не е добро. Уште во понеделниците се знаеше кој ќе игра и кој не, без разлика дали ќе се изгуби или добие некој натпревар, и тоа во Real Madrid не е добро. Со Capello освоивме титула после 4 години без ништо, но откако воведе дисциплина, ги внесе во нас вредностите на Real Madrid, не натера да сфатиме дека нема да играме затоа што сме убави, тоа знаеше да го пренесе. Сите го сфатија тоа, он ги седна на клупа Beckham, Ronaldo, Cassano, дури и Raúl кога беше потребно. Не трепнуваше кога ги носеше тие одлуки, а истото тоа ми го кажаа и за Mourinho.
Со Pellegrini ни еднаш не изигравме комплетни 90 минути. Најкомплетен натпревар ни беше оној во La Coruña и пак не беа 90, беа 85 минути добра игра. Јас не играв. Јас играв на 7 натпревари и за прв пат во мојата кариера се видов од клупа и научив многу работи без да играм. Од клупа гледаш детали кои кога си на терен не ги забележуваш и не им даваш големо значење. Но сето тоа време ми послужи моето колено целосно да се залечи.
Следната сезона ќе биде мојата најдобра сезона. Тренирам секој ден, морам тоа да го правам за да бидам во форма. Се надевам дека ќе останам овде, веќе сум адаптиран на се во Мадрид и во екипата, но клубот и тренерот одлучуваат. Јас дојдов овде со цел да освојам ЛШ и се уште не сум успеал во тоа и сакам да останам и да ја остварам таа моја желба. Сакам оваа сезона да биде мојата најдобра сезона и за тоа морам многу да работам, морам да бидам психички и физички подготвен. Морам да го постигнам тоа, не смее да ми се повтори истото од мината сезона. Оваа сезона не сакам да бидам на втората листа. Јас бев првиот Diarra кој дојде и сакам повторно да бидам прв.
Mourinho дефензивен? ... Тоа е како во војна, пред да нападнеш мора да знаеш сам да се одбраниш. Не можеш како луд да одиш накај противникот, така ќе те масакрираат. Оваа сезона Tenerife, Valladolid, Sporting, Xerez, Málaga ни дадоа голови дома и кога публиката веќе немаше нерви ние почнувавме да реагираме. Страдавме многу и дома и на гости.
Сигурен сум дека ќе се врати стариот Kaká. Јас на негово место би престанал да играм порано. Не можеш да играш со пубалгија, можеш да играш со мала повреда на коленото, глуждот, но не и со пубалгија, не е можно. Од друга страна го разбирам, зошто Real Madrid многу очекуваше од него и он сакаше да одговори на тоа, но сепак требаше да застане порано, за да се врати посилен, како што направи Rоnaldo. Kaká играше повреден три месеци, јас му реков да не игра, но не ме послуша. Во Real Madrid не простуваат. Доаѓаш со висока цена, во клуб на кој му се потребни титули и не се осмелуваш да речеш не играм. Јас поминав низ нешто слично и знам како е да играш повреден. Кога дојдов јас имав проблеми со коленото, но не можев да не играм, морав да докажам дека вредело што ме купиле. Но луѓето треба да знаат дека и ние сме луѓе, дека правиме грешки и се повредуваме, не сме машини. Никој не е совршен.
Јас верувам во Kaká и Benzema оваа сезона. Мислам дека на Benzema му недостигаше тренер кој ќе му даде поголема доверба, кој повеќе ќе зборува со него, кој ќе го мотивира, ќе го води. Јас го познавам Benzema од 15 години, кога доаѓаше да тренира со првата екипа на Lyon и ако му објасниш фино, прифаќа се и е верен на тоа. Дете како него треба да знаеш како да го водиш.
Raúl после се што има направено овде, сега може да прави што сака, може да остане како играч, како тренер, не знам. Мислам дека ќе остане. Не зборува многу, но кога ќе прозбори....
Guti е феномен на терен и надвор од него. Многу го сакам, има големо срце. Не сме зборувале за тоа што планира да прави. Знаеш Guti еден ден ќе каже едно, утре друго, не сака никого да повреди, не сака проблеми со никого и затоа е многу резервиран, дистанциран. Тој начин на живеење понекогаш му носи добро, но понекогаш и му штети. Со менталитетот на Raúl и смелоста на Ruud ќе имаше три Златни топки дома, ќе беше како Zidane. Штета, навистина, но добро, беше генијален и со 30% од неговиот капацитет. Вие не знаете како игра. Кога ќе те викне пред да ти прати топка.... Кога би го видел што прави на тренинзите....
Играјќи секој шести натпревар никој не може да даде максимум. Pellegrini имаше 13 играчи, на останатите не сметаше воопшто. Прва замена секогаш беше Raúl, втора Benzema или Granero и толку. Dudek, Metzelder, Lass, Drenthe, Guti понекогаш и јас не се чувствувавме важни. Не зборуваше многу со мене, но не се работи за тоа дали ќе зборува или не, дали ќе ме потчукне по рамо, се работи за тоа да му покажеш на играчот дека е важен за екипата, но многумина не се чувствувавме така минатата сезона.
Ако ги видите играчите кои седат на клупата на Chelsea, Bayern, Milan и Barcelona, нивните замени имаа повеќе минути од нас. Од нашата клупа Raúl имаше најголема минутажа, Dudek играше само на два натпревари. Тоа е лошо за Real Madrid, најмалку треба да играш на 7, а најмногу на 17 или 18 натпревари. Другите имаа подобра клупа од нашата затоа што беа поподготвени.
Јас сум подготвен за се. Ако Real Madrid ми се јави да ми каже дека има екипа која им одговара и на нив и на мене ќе го прифатам тоа. Пред да дојдам во Real Madrid бев два месеца со Ferguson и му кажав дека сакам да одам во Real Madird иако мојата мисла беше само во Manchester United. Но дојде понудата и прифатив.
Мислам дека на ова СП ќе има изненадувања, но Бразил, Аргентина, Шпанија и Германија се кандидатите за полуфинале. Шпанија сега игра најдобро, најсилна екипа е, но тоа мора да го докаже. Изненадувања можат да бидат Чиле, Мексико и Уругвај. Најдобар во Шпанија е Torres, за мене е најкомплетен напаѓач, витален е во секоја екипа на кој начин и да се игра.

Секоја чест...Особено делот за Кака'.Сепак,навистина беше така.А Гути е најзакон од цел тим ♥
 
Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
M. Diarra (23.06.2010 - Marca):
Mourinho го споредувам со Capello, според менталитетот кој го има. Мислам дека требаше да дојде во Real Madrid минатата сезона. Mourinho не сака забушавање кога се работи.
Мислам дека Real Madrid, без разлика на тоа дали ќе бидам јас тука или не, го донесе тренерот кој му е потребен на клубот. Со одлисчите играчите кои дојдоа минатата сезона, мислам дека требаше да дојде и Mourinho. Mourinho покажа дека е победник, и ако на тоа ги додадеме играчите кои ги има Real Madrid..... Со него сигурно ќе се освои најмалку една титула следнава сезона, не знам која.
Според тоа што ми го кажаа Drogba и Essien мислам дека Mourinho е многу близок со своите играчи, сите веруваат во него, и он смета на сите играчи. Знаеш дека ќе имаш 20 минути и ако ги искористиш тоа ќе се цени. Сите ги држи на исто ниво и затоа освојува многу титули. Неговите играчи секогаш се психички и физички подготвени да играат во било кој момент.
Не сакам да зборувам и да критикувам, но минатата сезона тие што седевме на клупа знаевме дека нема да играме и тоа не е добро. Уште во понеделниците се знаеше кој ќе игра и кој не, без разлика дали ќе се изгуби или добие некој натпревар, и тоа во Real Madrid не е добро. Со Capello освоивме титула после 4 години без ништо, но откако воведе дисциплина, ги внесе во нас вредностите на Real Madrid, не натера да сфатиме дека нема да играме затоа што сме убави, тоа знаеше да го пренесе. Сите го сфатија тоа, он ги седна на клупа Beckham, Ronaldo, Cassano, дури и Raúl кога беше потребно. Не трепнуваше кога ги носеше тие одлуки, а истото тоа ми го кажаа и за Mourinho.
Со Pellegrini ни еднаш не изигравме комплетни 90 минути. Најкомплетен натпревар ни беше оној во La Coruña и пак не беа 90, беа 85 минути добра игра. Јас не играв. Јас играв на 7 натпревари и за прв пат во мојата кариера се видов од клупа и научив многу работи без да играм. Од клупа гледаш детали кои кога си на терен не ги забележуваш и не им даваш големо значење. Но сето тоа време ми послужи моето колено целосно да се залечи.
Следната сезона ќе биде мојата најдобра сезона. Тренирам секој ден, морам тоа да го правам за да бидам во форма. Се надевам дека ќе останам овде, веќе сум адаптиран на се во Мадрид и во екипата, но клубот и тренерот одлучуваат. Јас дојдов овде со цел да освојам ЛШ и се уште не сум успеал во тоа и сакам да останам и да ја остварам таа моја желба. Сакам оваа сезона да биде мојата најдобра сезона и за тоа морам многу да работам, морам да бидам психички и физички подготвен. Морам да го постигнам тоа, не смее да ми се повтори истото од мината сезона. Оваа сезона не сакам да бидам на втората листа. Јас бев првиот Diarra кој дојде и сакам повторно да бидам прв.
Mourinho дефензивен? ... Тоа е како во војна, пред да нападнеш мора да знаеш сам да се одбраниш. Не можеш како луд да одиш накај противникот, така ќе те масакрираат. Оваа сезона Tenerife, Valladolid, Sporting, Xerez, Málaga ни дадоа голови дома и кога публиката веќе немаше нерви ние почнувавме да реагираме. Страдавме многу и дома и на гости.
Сигурен сум дека ќе се врати стариот Kaká. Јас на негово место би престанал да играм порано. Не можеш да играш со пубалгија, можеш да играш со мала повреда на коленото, глуждот, но не и со пубалгија, не е можно. Од друга страна го разбирам, зошто Real Madrid многу очекуваше од него и он сакаше да одговори на тоа, но сепак требаше да застане порано, за да се врати посилен, како што направи Rоnaldo. Kaká играше повреден три месеци, јас му реков да не игра, но не ме послуша. Во Real Madrid не простуваат. Доаѓаш со висока цена, во клуб на кој му се потребни титули и не се осмелуваш да речеш не играм. Јас поминав низ нешто слично и знам како е да играш повреден. Кога дојдов јас имав проблеми со коленото, но не можев да не играм, морав да докажам дека вредело што ме купиле. Но луѓето треба да знаат дека и ние сме луѓе, дека правиме грешки и се повредуваме, не сме машини. Никој не е совршен.
Јас верувам во Kaká и Benzema оваа сезона. Мислам дека на Benzema му недостигаше тренер кој ќе му даде поголема доверба, кој повеќе ќе зборува со него, кој ќе го мотивира, ќе го води. Јас го познавам Benzema од 15 години, кога доаѓаше да тренира со првата екипа на Lyon и ако му објасниш фино, прифаќа се и е верен на тоа. Дете како него треба да знаеш како да го водиш.
Raúl после се што има направено овде, сега може да прави што сака, може да остане како играч, како тренер, не знам. Мислам дека ќе остане. Не зборува многу, но кога ќе прозбори....
Guti е феномен на терен и надвор од него. Многу го сакам, има големо срце. Не сме зборувале за тоа што планира да прави. Знаеш Guti еден ден ќе каже едно, утре друго, не сака никого да повреди, не сака проблеми со никого и затоа е многу резервиран, дистанциран. Тој начин на живеење понекогаш му носи добро, но понекогаш и му штети. Со менталитетот на Raúl и смелоста на Ruud ќе имаше три Златни топки дома, ќе беше како Zidane. Штета, навистина, но добро, беше генијален и со 30% од неговиот капацитет. Вие не знаете како игра. Кога ќе те викне пред да ти прати топка.... Кога би го видел што прави на тренинзите....
Играјќи секој шести натпревар никој не може да даде максимум. Pellegrini имаше 13 играчи, на останатите не сметаше воопшто. Прва замена секогаш беше Raúl, втора Benzema или Granero и толку. Dudek, Metzelder, Lass, Drenthe, Guti понекогаш и јас не се чувствувавме важни. Не зборуваше многу со мене, но не се работи за тоа дали ќе зборува или не, дали ќе ме потчукне по рамо, се работи за тоа да му покажеш на играчот дека е важен за екипата, но многумина не се чувствувавме така минатата сезона.
Ако ги видите играчите кои седат на клупата на Chelsea, Bayern, Milan и Barcelona, нивните замени имаа повеќе минути од нас. Од нашата клупа Raúl имаше најголема минутажа, Dudek играше само на два натпревари. Тоа е лошо за Real Madrid, најмалку треба да играш на 7, а најмногу на 17 или 18 натпревари. Другите имаа подобра клупа од нашата затоа што беа поподготвени.
Јас сум подготвен за се. Ако Real Madrid ми се јави да ми каже дека има екипа која им одговара и на нив и на мене ќе го прифатам тоа. Пред да дојдам во Real Madrid бев два месеца со Ferguson и му кажав дека сакам да одам во Real Madird иако мојата мисла беше само во Manchester United. Но дојде понудата и прифатив.
Мислам дека на ова СП ќе има изненадувања, но Бразил, Аргентина, Шпанија и Германија се кандидатите за полуфинале. Шпанија сега игра најдобро, најсилна екипа е, но тоа мора да го докаже. Изненадувања можат да бидат Чиле, Мексико и Уругвај. Најдобар во Шпанија е Torres, за мене е најкомплетен напаѓач, витален е во секоја екипа на кој начин и да се игра.

Секоја чест...Особено делот за Кака'.Сепак,навистина беше така.А Гути е најзакон од цел тим ♥
Најискерното интервју што сум го откако навивам за Реал, СЕКОЈА ЧЕСТ
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom