Париз до Атина: Банкротиравте? Нема проблем. Купете оружје (oд нас)

Нека ја дупат .. баш ме заболе ...
Туку ги гледам Европските дрвени адвокати на форумов (татарчињата) се јавија да не потсетат како ЕУ значело солидарност бла бла ...

Им даваат помош а ги условуваат да им купат воена опрема вредна милјарди ...

ТОА Е ЛИЦИМЕРИЕ од Европа татарчиња мои дрвени :tv:
Тешко ке намериш бугарин да не мрази малаките.

А татар е татко ти:toe:

Пак ќе ја спасат.

Кога ќе донесат одлука, ќе расправаме за условите. Засега “ЌЕ’’ ја спасуваат.
Берлин се’ уште не донел одлука по барањето на Атина

Додека Грција се надева на итна помош за ублажување на должничката криза, во ЕУ и во ММФ расте загриженоста. И во Германија политичарите предупредуваат од непромислена финансиска помош за Грција.

Во германскиот главен град Берлин денеска ќе се расправа за германската помош за високо задолжената Грција. ...

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5505181,00.html

.

Ке га спасат, ама пари ке им дадат само како заем. Требува малаките некогаш да ги вратат. А това значи дека 20 години напред ке страдат. Ако.

Хахахаха, сега ќе ги натераат да честат по едно гиро и суфлаки за сите француски и германски државјани на граница кога ќе влегуваат во Грција за на одмор... :pos2:

Овие бааги се вооружуваат. Дали редовни набавки или вонредни (според количината ми личи на второто, според редовните потреби не знам) ама ептен некако удрија трошење на воена опрема и техника.

Луртз...тоа што го купуваат(посебно авијацијата) е ТРОШОК на долг рок,па и бродовите...ама ако така им треба,порачаа од германците подморница па ОП не ни чини(а овие веќе ја произведоа),па понатаму го компромитираа Леопардот(единствен тенк со гаранција за мотор)...и како на скандинавија им чини,а на овие НЕ...

море така им треба.

Сега и тоа што плукнале ќе лижат!!!

А вооружување=бројки.

Денеска имавме примери каде гледаме дека човечкиот фактор е решителен(и сеуште е).

Абе овие против нас да не се спремаат да удрат.

Каде бе ќе купуваат оружје, па како прво тоа треба да се одржува инаку ќе им зарѓа, а тоа се многу големи пари, па Грција нели нема скршен денар, или има.

Абе овие против нас да не се спремаат да удрат.

Каде бе ќе купуваат оружје, па како прво тоа треба да се одржува инаку ќе им зарѓа, а тоа се многу големи пари, па Грција нели нема скршен денар, или има.

ништо чудно да им пукне филмот и да не преораат за 24h :)
и така им е батак рабоатаа и така :)

Бог да чува, почнаа да ги уценуваат Грците, па нели и прошлата година купуваа оружје од Франција, пак ли?

Јас мислам ќе испадне исто `ко објектите што ги направија за Олимпијадата. Ги направија стадионите, базените и се што требаше за да се одржи Олимпијадата кај нив и сега пропаѓаат, бидејќи немаат пари за одржување на тие објекти. Оружјето и се што ќе купат (воени бродови, авиони, хиликоптери и тн.) треба да се одржува, треба да се сервисира, а за се тоа треба пари. Се што ќе купат го купуваат на одложено плаќање за што исплаќаат камати и кога ќе видат само вртат во круг. Буџетот за нас, за Македонија, т.е. за да не разнебитат им е отворен, што значи дека може да земат колку што им требаат пари, никој не им прави проблем. АРНО АМА, се` се враќа! Животот е тркало денес си горе, утре си доле, затоа треба да имаш памет у глава. После се` што ни направија сакам уште повеќе да потонат!
Се надевам дека Турциве во скоро ќе ги раздрмаат малку, ако ништо друго барем и за тоа да не се раат!

Sega slusnav,uste 20 do 30% ke gi namalat platite na budjetarite vo Grcija(vtoro namaluvanje e ova)i tri godini ke gi zamrznat vrabotuvanjata vo administracijata i toa bilo samo pocetok...Znaci nie sme uceni za Evropjani-kaj nas e toa redovna i konstatna praksa!Cekaj,zaboraviv!Kaj nas i koga e najzhustro vo sekoj pogled vrabotuvanja ima,ama samo za ramkovnite sobrakja:salut:.E toa e demo(n)kratija !!!

Tекстов совршено го одсликува „Европското“ лицемерие иделано еднај чекаат некој малку да се наведне за да му го...Нема „пријатели браќа“ итн :toe: Ќе мора некако Грција да го плати ова зезање Како што викаат Магарето или Говн...
А лицемерие са 80 милиарда евра помошт от еврозоната во това число наjголемата помошт ке доjде баш от Германиja и Франциja?
А некоj праша ли дека Грциja ги подпишувала тиja договори за оружие преди и това оружие е произведено веке и е нормално да си го плати и вземе... :toe:

А лицемерие са 80 милиарда евра помошт от еврозоната во това число наjголемата помошт ке доjде баш от Германиja и Франциja?
А некоj праша ли дека Грциja ги подпишувала тиja договори за оружие преди и това оружие е произведено веке и е нормално да си го плати и вземе... :toe:

Помош? Јас мислев дека се работи за кредити... :toe:

Помош? Јас мислев дека се работи за кредити... :toe:
30 Милиарди от ММФ са си кредити при тежки услови,а другите 80 милиарда-речи кажи са си чиста помошт.

30 Милиарди от ММФ са си кредити при тежки услови,а другите 80 милиарда-речи кажи са си чиста помошт.

Поправи ме ако грешам, ама LOAN не значи помош, туку заем

Eurozone agrees €110bn Greece loans
http://www.ft.com/cms/s/0/a3307762-5616-11df-b835-00144feab49a.html

Ова само за илустрација

Acropolis_Now_%28Economist_cover%2C_May_1_2010%29.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom