Таен договор за Македонска асимилација

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Со това веке се е задолжила,ама не го почитува. :toe:
Ништо ново не е това.

Задоволството е обострано . :helou:

Bravo ,nie pa ke se otkajeme ot OMO sovsem i sichko ke bide lubov i idilia :vozbud:

Ти изгледа не си свесен дека откажувањето од 'говорот на омраза ' за нас не е лесна и мала отстапка.:vozbud:

А за ОМО чичко Thomas ќе ве среди .
icon10.gif

icon10.gif
То комитета на министрите во совета на Европа веке ни/ги среди на 1 Декември 2009 година. Мора да им благодариме
icon10.gif

То комитета на министрите во совета на Европа веке ни/ги среди на 1 Декември 2009 година.
icon10.gif

А ти забораваш кој ќе биде следен Претседавач со Совет на Европа .
icon10.gif

-..." Клучните точки ќе се однесуваат на владеењето на правото на демократијата во некои земји, човековите права, изнаоѓањето подобри механизми за зголемување на ефикасноста на одлуките на Судот за човекови права во Стразбур, како и на теми поврзани со правата на Ромите, социјалната кохезија, полова рамноправност..., рече Милошоски."

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/mak...kedonskoto-pretsedavanje-so-sovetot-na-evropa

Сега ќе видиме од што материјал се нашиве . Јас лично имам високи очекувања ( ОМО Илинден е едно од нив ) .

Задоволството е обострано . :helou:

Ти изгледа не си свесен дека откажувањето од 'говорот на омраза ' за нас не е лесна и мала отстапка.:vozbud:

icon10.gif

Ima edna teoria deka vsushnost OMO e tvorenie na DS-edin vid Trojanski kon -ete i ona pledira veke za priznavane na bulgarsko malzinstvo v o Makedonja,zboruva za govor na omrazta pri vas i nema nishto protiv zaedichkotom istorichesko minalo:vozbud:
ke ni bude trudno ,ama ke se otkajeme ot OMO vo znak na lubov kon bratskia makedonskia narod ,pa ako treba ke si sozdademe nova organizacia:smir:

icon10.gif

-..." Клучните точки ќе се однесуваат на владеењето на правото на демократијата во некои земји, човековите права, изнаоѓањето подобри механизми за зголемување на ефикасноста на одлуките на Судот за човекови права во Стразбур, како и на теми поврзани со правата на Ромите, социјалната кохезија, полова рамноправност..., рече Милошоски."

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/mak...kedonskoto-pretsedavanje-so-sovetot-na-evropa

Сега ќе видиме од што материјал се нашиве . Јас лично имам високи очекувања ( ОМО Илинден е едно од нив ) .
Не може да отменат решението на комитета на министрите,биди спокоен :toe:

icon10.gif

:pos2::pos2::pos2:
Da ti e jasno na tebe i na site vo Makedonja deka ot soveta na Europa ne zavisi nishto..ama absolutno nishto..:helou:
Oni imat vakvo vlijanie ,kolkoto az i ti sega ,koga si zboruvame ot skuka
neka fmi da ti objasni za soveta na Europa sto mene me murzi

Ах, од кал да си Македонец да си .

Ima edna teoria deka vsushnost OMO e tvorenie na DS-edin vid Trojanski kon -ete i ona pledira veke za priznavane na bulgarsko malzinstvo v o Makedonja,zboruva za govor na omrazta pri vas i nema nishto protiv zaedichkotom istorichesko minalo:vozbud:
ke ni bude trudno ,ama ke se otkajeme ot OMO vo znak na lubov kon bratskia makedonskia narod ,pa ako treba ke si sozdademe nova organizacia:smir:

Не може да отменат решението на комитета на министрите,биди спокоен :toe:

Ц ц ц ц ...

Абе уплав имате од тоа ОМО Илинден .

Те малку биле , те ДС ги створило , поради нив сте единствена држава во Европа што не почитува пресуди од Судот во СТРАЗБУРГ (се чудат што да ви прават , системот им го рушите бре еј :uvo: ) со тешки лобирања од Комитетот на министри во Совет на Европа ги донесовте .....

Во овој момент јас со песна ги поздравувам и одам на спиење.

Ах, од кал да си Македонец да си .:vozbud:

Ц ц ц ц ...

Те малку биле , те ДС ги створило , поради нив сте единствена држава во Европа што не почитува пресуди од Судот во СТРАЗБУРГ (се чудат што да ви прават , системот им го рушите бре еј :uvo: ) со тешки лобирања од Комитетот на министри во Совет на Европа ги донесовте .....

Mnogo ni e zel stahut OMO da znaesh.. a oste poveke ni go e i Vlahov i Radule zeti zaedno.
Po zela nost ne spime ot strav
Mersi za pozdravot i leko spane ( a nie ke se treseme ot strav:smir:)

Ц ц ц ц ...

Ама пак ти велам запознаj се какво изjaви комитета на министрите на 1 Декември 2009. БГ е почитувала пресудата на суда и ja e изполнила.:toe:
Проблема се счита за решен со одлуката на комитета на министрите.:toe:
Ти кажуваш дека не го почитуваме, комитета на министрите велат друго. На кого да веруваме?! Твоja став и секи друг срешту става на комитета на министрите... мислам нема нужда да кажуваме коj е фактор.

не е вака

Чекај сега малку.
Се се сведува на една проста работа .
Од авион се гледа дека вака како што сте го составиле Договорот двете страни не се во рамноправна позиција.Како што претходно спомнав ова било спремено како ултиматум - потпиши или ќе имаш ново вето за датум за преговори .

Зошто е потребна фразата ..." официјалниот јазик според уставот на Република Македонија ..." Ние да си знаеме дека тоа е македонскиот а вие да бидете задоволни дека не се споменува . Демек ако не се споменува уствари и не постои .

Ееее .. братучед ептен точно и коректно .:kesa:

Јавно си кажувате дека ви смета македонскиот јазик и сакате да градите добрососедски односи.
Во што е проблемот да прифатите дека договорот ќе биде потпишан на македонски и бугарски јазик.Не треба да го признавате јазикот со договор , треба да го прифатите како реалност која е прифатена од сите други .

Во Европа нема држава која со договор признава постоење на нација и јазик, меѓутоа има две држави кои не признаваат постоење на македонска нација и јазик . Со едната од нив наводно сме имале многу сличности .

Ааааа, ако пишем МАКЕДОНСКИ одмах заставаме на ваша страна во спорот с ГРЦИТЕ, там е проблемот. Зошто е проблем - нито пише бугарски, нито македонски, сепак вашите стручнјаци тврдт дека сме го украли езикот от вас, премного се плашите. Ама мислам веке и да се сукобим со грците зарад вас кога само плјукнјава доага из Скопје - не иде. питај уште, ке чекам.
И да, овај предлог е согласуван со ЕУ-експерти и одбиването = не желано добросуседство = нема б`лгарски потпис за ЕУ. Чини ми се фер.

Сум бил, ама ни на крај памет не ми дошло да ги прашувам луѓето од која националност се. Факт е дека таму не смее да се каже човек дека е Македонец исто како што и тука се плашат некои политичари кои се Бугари да ја искажат својата национална припадност јавно, најверојатно за да не го нарушат угледот на партијата пред Македонците. Сепак џабе е не може вечно да се кријат, Бонева и Милошовски се Бугари од прво качество на пример :D. Ова 100 % од прва рака.

:pos2::pos2::pos2::pos2: Смех, промит мозок.
Кажи ми един б'лгарин да зел македонцки пасош???? Коj ги спира - никоj.
Aма нема.Да не е луд.

Ц ц ц ц ...

Po star anticen obicaj ja pretera na golemo tuka.Pa i Makedonija e osudena od suda vo Strazburg da go regestrira Radko ama ne ja pocituva odlukata.Ili ti ne ja brois makedonia za cast od Evropa.Se slagam so tebe poveke na Afrika licite po mantalitet :)I dode omo se registrariani barem kako organizacija to Radko i toa ne im e pozvoleno.Ta se cudam koj ot kogo se plasel :toe:
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%E2%80%9E%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE%E2%80%9C

Ц ц ц ц ...

Потребен е поинаков пристап кон Македонците во Бугарија.
Барем 2 милиони од бугарите имаат македонско потекло.
Кај нив е проблем тоа што мислат дека иако се со македонско потекло, сепак се Бугари, како поголемо национало-обединувачко нешто.
Тоа нема врска и тие заблуди треба да се разбијат.
Иако имало 50 годишна комунистичка власт која сеела страв и пропаганди и ја стабилизирала измислената бугарска нација, за жал многумина и и поверувале, сепак има надеж дека многумина ќе се загледаат во минатото и се сетат на своите корени, кои се чисто македонски.

Ова будење и револуција ќе биде на дневен ред кога ќе се реши прашањето со Грција.

Се дотогаш, се додека нема откривање на вистината, Македонците во Бугарија ќе живеат во заблуда дека нивните претци биле Бугари.
Битката со Грција и со името не е само за со Грција, во голем дел и Бугарија ќе страда и ќе треба да се промени, ако има позитивно решение за Македонија.
Затоа бугарите толку се сојузуваат со позицијата на Грција.

Потребен е поинаков пристап кон Македонците во Бугарија.
Барем 2 милиони од бугарите имаат македонско потекло.
Кај нив е проблем тоа што мислат дека иако се со македонско потекло, сепак се Бугари, како поголемо национало-обединувачко нешто.
Тоа нема врска и тие заблуди треба да се разбијат.
Иако имало 50 годишна комунистичка власт која сеела страв и пропаганди и ја стабилизирала измислената бугарска нација, за жал многумина и и поверувале, сепак има надеж дека многумина ќе се загледаат во минатото и се сетат на своите корени, кои се чисто македонски.

Ова будење и револуција ќе биде на дневен ред кога ќе се реши прашањето со Грција.

Се дотогаш, се додека нема откривање на вистината, Македонците во Бугарија ќе живеат во заблуда дека нивните претци биле Бугари.
Битката со Грција и со името не е само за со Грција, во голем дел и Бугарија ќе страда и ќе треба да се промени, ако има позитивно решение за Македонија.
Затоа бугарите толку се сојузуваат со позицијата на Грција.
99.9% тези 2 милиона верваj,нема как да приемат да бидат антиквизирани и да почнат да се гордеjaт со Александар или со нешто слично.Уште повеке те се идентификуват бугари и имат право на това, а това,което ти предлагаш е грчки модел,но со македонски став. :toe:
Не знам дали ja има таа речица каjвас :"Не сторуваj на другите това,което не сакаш на теб да ти сторуват!" Е тука е во полна сила.

:pos2::pos2::pos2::pos2: Смех, промит мозок.
Кажи ми един б'лгарин да зел македонцки пасош???? Коj ги спира - никоj.
Aма нема.Да не е луд.
Татар да земал Македонски пасош мислам дека имаше еден бизнисмен нешто беше. Го имаше пред година две на ТВ. Ама етнички Македонци од Бугарија што земале Македонски пасош има и покрај тоа што знаат дека тоа ќе им донесе само проблеми а никакви поволности што ги имаат со Бугарски пасош.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom