Евровизија 2010

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.723
Поени од реакции
49.154
Треба да се проба бе со чисто фолк музика на изборот, зошто да не му се дај шанса на тие пејачи. Не е некоја голема работа, ем автентично, ем ќе прошетат и тие се отепаја во тезги пеење.
охехахеа...еееее ако они не се шетани да му ебам мајката!! ги утепаа Америка, Австралија, Швајцарија, Австрија и Итаљанските села, уздуж и попреку им ебаа мамата, и се испомажија и пара намлатија и све. Ко паши го истераа живтот, све би дал да сум на нивно место.

он. нема веќе чаре, сите адути ни се истрошија, мој предлог е да им се даде на Ристо Самарџиев, Андријана Јаневска, Маја Панчева, и компанијата напорни испукани пушки што се на секој фестивал, понуда што не се одбива-Да идат на Евросонг ама да се законлнат дека ќе се пензионираат после неа засекогаш.
Нема зијан како сакате видете ја ситуацијава, win win на сите времиња.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Ебате ушљакот на Швајцарија :pos2:

Инаку мене ми се допадна втората песна, мислам на Ерменија беше. :)

Глупо е без нас :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
и мене втората сега за сега ми е најубава

туку се надевам ќе има реприза оти шеќерка си ја гледам бе последна епизода не се пропушта

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Песниве се бљувотина. Првите 2 беа ок, али ова понатаму е тињариај тешка.
Иначе конечно им текна на СМРТ дека треба да се откажеме. (ако стварно им текнало)

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Ве читам и не можам да се изначудам!
Прееска на МТВ пред почетокот на преносто, Ристо Самарџиев убаво кажа.Македонија секоја година учевствува и во кавалификации за Светско и Европско првенство за фудбал, и ниеднаш до сега не се пласирала па не сме се откажале.Да не зборам и за останатите спортови.3години не сме влегле во финале, и ајде ќе се откажуваме.Па како за потсетување, низ историјата Норвешка 9 пати била на дното на табелата со 0 поени па не се откажале.
Пички во душа...пробале, не влагаат во финале, и се откажале...
Треба да се размислува на некои други теми, како на пример некој друг да го организира изборот а не МТВ, и тоа да се дозволи и странци да учевствуваат на нашите избори...
Најлесно нешто е да се откажеш...а да тешко е да рмбаш по цела година за да постигнеш успех, не викам не...

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Песниве се бљувотина. Првите 2 беа ок, али ова понатаму е тињариај тешка.
Иначе конечно им текна на СМРТ дека треба да се откажеме. (ако стварно им текнало)
Pa togas da se otkazeme i od sport - i tamu ne ne biva, i od olimpijadi i od......
Gluposti zosto da se otkazeme? Da vovedeme podobar i objektiven izbor a ne so odbir na MTV - sramota - sekoja godina.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Мислам дека за разлика од првото полуфинале, вечерва имаше неколку подобри песни. Турција беа мои фаворити вечерва, се надевам дека ќе влезат во финале, имаа добар настап.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Мислам дека за разлика од првото полуфинале, вечерва имаше неколку подобри песни. Турција беа мои фаворити вечерва, се надевам дека ќе влезат во финале, имаа добар настап.
feel the same :)

а за ѓоко....местена работа, влезе исланд со никаква песна:tapp: ако воопшто може да се нарече песна а изведбата 20х:tapp:

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Во пеење не точно дека не не бива. Проблемот е што на Евровизија НЕ се гласа за песна. Тоа се докажало милион пати, се докажа и завчера.
За спорт не не бива, али барем се трудиме и тоа што нигде не се квалификуваме е до самите спортисти, а не некои 3ти фактори.
Тоа разликата помеѓу Евровизија и меѓународните спортски натпревари. Таму многу објективно се селектира кој иде понатаму, а кој не, а на Евровизија воопшто не е така.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.723
Поени од реакции
49.154
Прееска на МТВ пред почетокот на преносто, Ристо Самарџиев убаво кажа.Македонија секоја година учевствува и во кавалификации за Светско и Европско првенство за фудбал, и ниеднаш до сега не се пласирала па не сме се откажале.Да не зборам и за останатите спортови.3години не сме влегле во финале, и ајде ќе се откажуваме.Па како за потсетување, низ историјата Норвешка 9 пати била на дното на табелата со 0 поени па не се откажале.
Треба да се размислува на некои други теми, како на пример некој друг да го организира изборот а не МТВ, и тоа да се дозволи и странци да учевствуваат на нашите избори...
Најлесно нешто е да се откажеш...а да тешко е да рмбаш по цела година за да постигнеш успех, не викам не...
едначиш поими што.............. па, само за Ристо Самарџиев може да се исти :icon_lol:.
Ако за тебе е исто фудбал, каде што твојот пласманот зависи од тебе и само од тебе и твоите способности, е исто како натпревар на кој најбитно колку соседи имаш и како ќе се наштелувате меѓу вас, не знам што да ти кажам....и на тебе и на Ристо :icon_lol: .
Нема тука регуларност за ако се откаже некој да е “пичка у душа’’.
Здрав разум е на секој нормален е да се откаже ова, не сакам да се откажеме само од причина што секоја година има бурлески со домашниот избор и самиот натпревар од кој ете бар, муабет за на маса имаме.

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
1. Литванија
2. Ерменија - супер песна, а и пеачката е прекрасна
3. Израел - добра мелодија, ама израелскиот.... штета што ништо не разбирам
4. Данска -
5. Швајцарија
6. Шведска
7. Азербејџан - одлична композиција, силен вокал
8. Украина - одлична песна и изведба, песната ме потсеќа на Earth Song на Мајкал Џексон, со порака во себе
9. Холандија - ц ц ц ц бадијала потрошени пари
10. Романија - во последно време сум пријатно изненадена од романските песни
11. Словенија - интересна песна, но не е за евровизија
12. Ирска
13. Бугарија - рефренот е како некои од нашите претходни, се дереш колку те држи глас и имаш песна :toe: (без тоа е добра песна)
14. Кипар
15. Хрватска - одлична песна, штета што е на хрватски, ке имаше поголеми шанси ако пееја на англиски
16. Грузија
17. Турција - мој апсолутен фаворит за годинашнава Евровизија, прекрасен настап, се е перфектно, од песна, до изведба на сцена

Овие песни ми оставија ваков впечаток од едно слушање, а за другите... просечни песни што не го привлекоа моето внимание

Според мене, Турција, Украина, Азербејџан, Ерменија, Србија, Германија и Шпанија (???) ке се борат за победата (заборавив некои од првото полуфинале)

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
евровизија е нешто сосем различно и незнам како можеш таква глупава споредба да направиш
и амин им текна на овие од тв нешто паметно

G

GoddessOfRock

Гостин
ТУРЦИЈА, ТУРЦИЈА, ТУРЦИЈА, дефинитивно ја имаат најдобрата песна годинава . Оваа полуфинална вечер забележав дека имаше многу дерење, балади, и сите ми беа некако слични. Инаку и Кипар ми се допаѓа, а и Израелецот не е лош( симпаааа).
Во сабота ај уил сенд сам воутс фор Turkey.

emu6

emo girl
Член од
8 март 2010
Мислења
11
Поени од реакции
1
према мене најдобрата песна ја имаат Данците! :pipi:

B

BBlisto

Гостин
После пауза од 2 години гледав денес Евровизија...Нема да коментирам многу, некои песни без врска влегоа во финале, али ајде...Во сабота нема да можам да гледам, на роденден сум, али навивам за Германија :)

Kajgana Shop

На врв Bottom