Јесте.
Туку треба мобилизација,од стечајци,невработени,сиромашни до бранители.Да има кој да им го пика стапот,бидејќи многу ќе се направат мангупи.Особено она позиционерот,одвај чека собиранки,па да земеш еден стап и стварно во гз да му го напикаш,до крај.
Епа тука е проблемот де.....не знаат(ил лоботомизирани се) за нешто што се вика ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК ИЛИ ГРАЃАНСКА НЕПОСЛУШНОСТ.
На собиранкиве.....ќе треба повеќе стапови...и за тие со него.
Па ќе ти каже братот седи си дома оти ќе игра пендрекот, и ти ќе го послушаш исто како партизаните кога тргнале на јуриш народниот ни херој клекнал зад една грмушка да сери
, па затоа останал жив
.
абе бучо остај партизаните:pos2:
Збориме за денес...
А јас ќе му кажам брате с**рчено ми е од де стечајци кои гладуваат,де штрајкови на образование,па на земјоделци(делумно и блокирање патишта-значи пак штета) потоа на бранителите...
абе ТИ нема да бидеш таму оти јас ќе имам молотов и нема да се двоумам да го фрлам...накај зградата де(не кон рајата ил кон МВР)....
Е додека не се јават овакви профили на луѓе кои не трпат неправда и неќад при здрав разум некој да ги ебе.....тогаш ќе БИ добро...
Такви за жал се малце...
Јас знам дека 1 мај е ден на трудот...ама видете што се случило во САД и чикаго...абе работничките права на западот се со КРВ добиени...
И не би згрешил ако речам дека една Германија ил Шведска има повеќе комунизам(т.е социјализам) отколку на времето СССР ил друга земја..
(комуњар е друго и нема врска со комунист....комуњар е типичен транзиционен Крими богаташ кој профитира на основ одземање ОСНОВНО ЧОВЕКОВО ПРАВО А.К.А ПРАВО НА Економска СЛОБОДА без разлика на партиска обоеност...а транзицијата кога рекоа заврши кај нас???
Пред колку години??
Дали имавме повеќе влади??
Значи тоа се Комуњари-ги има во ДПМНЕ,во СДСМ абе сегде само за да се спасат...
Уствари поентата ми е навистина некое ср**е се случува во нашево општество...истото с***е треба да се реши еднаш за секогаш...две декади веќе па толку ли ТАПА ЛУЃЕ БРЕ ЕЈЈЈ
Премногу трпение не е на арно...ама дали е достигната точката на вриење поточно прашањето е ДАЛИ УОПШТЕ ќе се Достигне-или РАЈАТА ќе ќути и трпи??
А денеска конкретно...конкретно...ситуацијата е Кармакаша со