На жените им треба причина за изневерување, а на мажите...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
...само место и време?

Денес на форумов налетав на вакво мислење, па се запрашав што мислат другите членови околу ова?

Нормално јас да си кажам дека не се согласувам, ова е изгенерализирано, а јас како што имам кажано на неколку пати мразам генерализации...

А вие? Што мислите?

Дали на жените им треба причина за изневерување, а на мажите само место и време?

Се согласувате или не?

Зошто да? Зошто не?

Генерализација..
одговорот - не
зошто не? пошто едноставно не е така...
зависи до човекот - релативно
јас пак мислам дека жените поише изневеруваат, пошто тоа е мојата гледна точка...

different perspectives = different opinions

Генерализација..
одговорот - не
зошто не? пошто едноставно не е така...
зависи до човекот - релативно
јас пак мислам дека жените поише изневеруваат, пошто тоа е мојата гледна точка...

different perspectives = different opinions

Се согласувам дека се зависи од човекот, ама темава не е за тоа кој мислите дека повеќе изневерува, туку зошто? :)

жените изневеруваат пошто се осеќаат емоционално запоставени од мажот.

мажите изневеруваат ради секс.

на кој му е криво, нека плаче.

Се согласувам дека се зависи од човекот, ама темава не е за тоа кој мислите дека повеќе изневерува, туку зошто? :)
уфф зошто...
мислам дека има повеќе видови на изневерувања, поделени во “грешна“ (читај: виновна) и помалце “грешна“ категорија:
-од љубомора, завист, “памти па врати“, инат, и слично
-поради пијанство/дрога/стимуланси
-поради слабата, досадна, монотона, не-двостранољубовна врска....

најчесто (претпоставка нели, пошто нит сум изневерил нит знам зашо изневерил/а некој/а друг/а) не е само една од овие причини што ги прави можностите уште поголеми...
+ како што кажав, до психата на човекот е

На жените им треба причина за изневерување, а на мажите...

Последно време кога ќе ја прочитам или слушнам реченицава, ми се лоши.

Нема причина за изневерување.
Дури и коа не се работи за љубов, деловен договор или било што нема причини за изневерување. Секоаш ако не чини нешто, треба да му се дае дознаење на партнерот дека тоа е така и да си се спогодите на мирен начин, а не ко пичкица која незнае да се соочи и да почнеш да вараш.
Убао ме учеле у градинка: „Тоа што нејќеш да ти го прават на тебе, не го прави ни ти на другите“.

Жените толку добро ја попримиле реченицава за перење на совест,што верувам добри 99% од мажите мислат дека е вистинита.Да,жена изневерува поради чувства,љубов,причини,дрн дрн јариња.И на едните и другите за изневерување им треба лице кое ќе ги привлече.Потоа се бара само место и време.Арно ама жените ќе ја прикажат во три милиони реченици и на крај пак ќе се сведе на исто - страст кон друга особа.Разликата е во брзината на прифаќање на предизвикот,едните побрзи се,на другите им требаат две непроспиени ноќи за да измислат причина.
Ова е типичен случај за темата„ кој е крив за моите грешки“-човекот не прекинува да бара оправдување за она што го згрешил,макар потрошил и пола живот.

И на мажите и на жените им треба прво причина за изневерување па потоа место и време.

И на мажите и на жените им треба прво причина за изневерување па потоа место и време.

Кажи ми една причина која и да не сакаш ќе те втурне во туѓа преградка?

Без оглед дали се работи за мажи или жени и едните и другите имаат причина за да изневерат.Според мене, најчеста причина за неверство е НЕЗАДОВОЛСТВО во врската т.е криење на работи кои пречат.И така се си се собира на куп, па зашо да би се комуницирало у врска кога најлесно е да се испие некое пиво, да се најде дупка/стап и да се изневери.Арно ама, после е*ење обично се јавува каење.И не само тоа, туку и тој кој изневерил си се враќа кај партнерот, а проблемот сеуште не му е решен-освен шо е сексуално изпразнет и може да боли глава од количество на алкохол.Така да, ако некој има намера да изневери ќе најде милион причини (за да избега од проблемите кои ги има во врската-наместо да разговара со партнерот и да ги надминат ЗАЕДНО ПРЕЧКИТЕ), а и исто толку евтини дупки/стапови.:toe:

п.с.Не му го прави на друг, она што не сакаш да ти го прават тебе. :pipi:

Зашто ги делите на овој принцип работите?

Има женски кои вараат доколку и се пружи прилика.
Има женски кои нема ни да помислат на варање.

Има машки кои вараат.
Има машки кои нема да помислат на варање.

Секакви луѓе има. Секој има различни ставови. Дури и, според мене, жените многу повеќе вараат од мажите.

^ ама што би било кога би изневериле овие или оние, говориме :smir:

жените изневеруваат пошто се осеќаат емоционално запоставени од мажот.

мажите изневеруваат ради секс.

Се согласувам во целост.
И да е под дејство на алкохол, сигурно почувствувала недостаток на внимание, па изневерила. Или пак ако сака одмазда.
Мажите изневеруваат поради секс, да.
Не прељуба, едноставно не се задоволни од дотогашните телесни контакти веќе и им треба ново повозбудливо искуство. Уживаат во предизвици. Се чувствуваат поприврзани кон некоја друга и сексот е последица.
И не мора само сексот да биде причина. Може да биде и емоционално незадоволство или пак ако некој нивен пријател изневерува, па и тие.

Единствено не се согласувам дека жените повеќе изневеруваат. Цврсто сум убедена дека и против нечија волја добиваме внимание повеќе отколку што тие имаат желба за изневерување поради горенаведените причини.
Не дека сум женско, па контрам, ама мислам дека и научно е докажано дека голем процент од мажите ги изневериле своите сопруги.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom