Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Hellz Guardian
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја би можел да играм, али пред тоа ми требаат едно 5-6 утакмици за да се вратам у форма, пошо месец и пол неам топка допрено :D
За позиција, коа тренирав играв ДМ, а сеа шо и да е би играл, се во функција на тимот.
И можам да играм само ако е за викенди. Тоа е.

И да не бидам офтопик, денеска очекувам сигурна победа од барем 3-0 и гол од Бербатов.

Ахахахаха :pos2:
http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2010/11/06/2200536/patrice-evra-wants-to-leave

1.Уплаф(се освен голман)
2.pain_killer(лево крило)
3. Mile Red Devil (се освен голман) (и да ми кажете на време кој ден ќе биде за да испланирам, оти имам колоквиуми наредната, под знак прашалник сум) :)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

1.Уплаф(се освен голман)
3. Mile Red Devil (се освен голман) (и да ми кажете на време кој ден ќе биде за да испланирам, оти имам колоквиуми наредната, под знак прашалник сум) :)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Мене ме примате? Играм се од одбрана до напад, па и агресија применувам ако ме изнервираат...:icon_mrgr
+ Неколку годишно искуство од турнири во мал фудбал (претежно на факултет кога бев) и слично...

Да бе да, ама па и во случај да си оди има замена за него, исто како и за руни и остали...иако е ова тешка глупост.

БТЊ за денес, гласав на гол.ком 3-0 конечен :devil3:

GLORY!!

1.Уплаф(се освен голман)
4.Devil_guy (се освен голман и напаѓач - мразам да дремам напред)
5.
6.
7.
8.
9.
10.

FC United of Manchester планира големи проекти. Се собираат пари за изградба на стадион, тренинг камп и слични работи. Веќе поминаа 5 години од формирањето. Во првите 3 години имаше 3 последователни напредувања во ранговите на натпреварување. Сега заглавија во Северната Премиер Лига (Northern Premier League). Како и да е, многу луѓе, најголем број жестоки навивачи на Манчестер Јунајтед кои всушност и го формираа овој клуб, кој сега брои 2000+ членови, се заинтересирани за понатамошно зголемено инвестирање во клубов. Целта е главната улога да ја играат навивачите, а не некој богат Рус, Кинез или Арап. Почнаа како аматери, сега се полу-професионален клуб. Постојано напредуваат, а главен показател за тоа се резултатите во ФА Куп сезонава. Ако продолжат вака, не би ме чудело за 10 години да играат во ПЛ. Потсетете се само на Виган, за колку брзо време Пол Џуел ги доведе од 4-та лига до ПЛ. FC United се развива многу брзо и ако се продолжи ваквата работа, потпомогнати со максимално инвестирање на еден навивач (максимум по навивач е 20 000 фунти) клубов може да направи големи работи. Ако за брзо време дојдат до Англиската Конференција очекувам Невил/Гигс/Сколс/Кин/Кантона... еден од овие да им биде менаџер и да ги доведе во ПЛ, за 10 години. Баш така. :)

1.Уплаф(се освен голман)
5.mans (ако не се најде голман, сите ќе се мењаме на 10 минути, да видам тимски дух :icon_mrgr) старо копито со искуство од сите области на теренот!
6.
7.
8.
9.
10.

НЕ знаев дека треба да се впишам во листата...ама ете сега е ваљда ок.
Очекувам да се пријави и Dimcey мислам дека има играно кајгана утакмици, па и Дено уште ако се убаци ќе биде јако :music3:

Можеби треба да се направи Фан Клуб на FC United of Manchester, ама убаво среден со добра најава, така да кој има малку повеќе време може да спреми еден добар текст. И јас може да посветам еден пост на сајтот за FCUM.

Можеби треба да се направи Фан Клуб на FC United of Manchester, ама убаво среден со добра најава, така да кој има малку повеќе време може да спреми еден добар текст. И јас може да посветам еден пост на сајтот за FCUM.

И треба. :)

Деновиве сум краток со времето, но следната недела би можел јас да подготвам нешто добро. Само прашање е кој и колку би пишувал во тој фан-клуб, модераторите обично ги затвараат таквите. :)

1.Уплаф(се освен голман)
5.mans (ако не се најде голман, сите ќе се мењаме на 10 минути, да видам тимски дух :icon_mrgr) старо копито со искуство од сите области на теренот!
6.
7.
8.
9.
10.

НЕ знаев дека треба да се впишам во листата...ама ете сега е ваљда ок.
Очекувам да се пријави и Dimcey мислам дека има играно кајгана утакмици, па и Дено уште ако се убаци ќе биде јако :music3:

1.Уплаф(се освен голман)
6. Bobipp (се освен голман :), за ова сериозен сум стварно, да не објаснувам зошто)
7.
8.
9.
10.

П.С. И шо бе нема пренос на СпортКлуб??? Место Манчестер ќе ја даваат Фулам-Астон Вила :tapp:

Епа јас со сигурност ќе пишувам таму, нормално не толку често како тука, плус сигурен сум дека доста од членовите од нашиов фан клуб ќе пишуват по некој пост. Во секој случај ќе биде попосетен и со повеќе постови од фан клубот на blue scum across town.

--- надополнето ---

На големо се пишува дека Хагривс стартува со Волфс, за некоја минута точно ќе се знае.

--- надополнето ---

VDS

Brown Vidic Rio O'Shea

Park Fletcher Hargreaves Evra

Obertan Hernandez

PIG, Smalling, Scholes, Fabio, Evans, Macheda, Bebe.

Официјално

Најдов нешто по нетов за United Of Manchester :

Јунајтед оф Манчестер е полупрофесионален клуб и моментално се натпреварува во седмата по ранг фудбалска лига во Англија. Секој новоформиран англиски клуб своето патешествие го почнува од десеттата лига, а на „црвените бунтовници“ им беа потребни само три сезони за да дојдат до овој ранкинг. Тимот го води поранешниот фудбалер на Маклсфилд, Карл Марџинсон.

Клубот нема свој стадион, па затоа натпреварите ги игра на стадионот на Бјури, „Гиг Лејн“, кој е со капацитет од 11.840 седишта. Сепак, фудбалските ентузијасти од овој клуб преку својата официјална интернет-страница продаваат акции со цел да соберат пари за изградба на свој стадион. Па, ако имате 200 фунти и сте помислиле да инвестирате во нов поголем телевизор, можеби подобра идеја е да си купите акција и да бидете дел од сопствениците на идниот стадион „Тен ејкерс лејн“, чијашто изградба ќе чини околу 3,5 милиони фунти. xD :D

Интересно, овој тим во своите редови има свој Невил, кој исто така, како и неговиот многу попознат имењак, игра на десната бековска позиција.
Амбицијата на овие фудбалски фанатици не е да се достигне славата на својот поранешен омилен клуб од „Олд Трафорд“, туку да се докаже дека еден фудбалски клуб во ова модерно време на алчност, моќ и пари, може да функционира само со искрена љубов и пасија кон фудбалот.

Најдобро ќе биде од wikipedia да се преведе, иако и оваа статија е добра како дел од воведот, секако ако ни дозволат модераториве да отвориме фан клуб.
Него еве го и официјалниот сајт на United of Manchester :
http://www.fc-utd.co.uk/communityshares
Нема да доаѓам накај корнер денес, ќе глеам дома на стрим :). Како и да е убав помин на тие што ќе одат во корнер и да ги тепаме пак овие Wolves и да чекаме утре Chelsea да киксне...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom