HIM

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
И што ке најдам у албумот? Дум метал во целиот негов раскош и убавина. Знаеш ли што е дум метал?

не велам дека тие се точно дум метал....туку во новиот албум најблиску се со дум. и гледај и во википедија.орг ке видиш дека ХИМ е напишан во листата на gothic metal ѕвери се сам,или сега јас лазам....

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
ко 777-мо иди у к...ц?
ко 888-мо брска ти немас за ХИМ

слусај го новиот албум и ке се уверис дека не му е сличен како другите албуми.....
и да не му е сличен на другите албуми, хим не е дум метал. Јас го имам слушнато и тебе ако ти личи тоа на дум, оди на лечејње

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
и да не му е сличен на другите албуми, хим не е дум метал. Јас го имам слушнато и тебе ако ти личи тоа на дум, оди на лечејње

добро бе нема да се расправам со вас овде....оди и гледај интервијуа на виле вало и поцле ке зборуваме добро....:baeh:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Дечко, ја усра целава тема.
Како и да е, на Виле Вало му диши главата, а ти незнаеш како звучи дум метал.
А пошто Виле не ми е достапен да го прашам, одговарај ти, што е дум метал и како звучи?

Х

Ханзо

Гостин
добро бе нема да се расправам со вас овде....оди и гледај интервијуа на виле вало и поцле ке зборуваме добро....:baeh:
А да дадам јас интервју дека правам треш фолк? Ај ти слушни ги хим, па слушни некој друг бенд (за споредба де, вака можеш да кажеш и дека хим свират брутал дет), па...ќе зборуваме. :wink:

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Дечко, ја усра целава тема.
Како и да е, на Виле Вало му диши главата, а ти незнаеш како звучи дум метал.
А пошто Виле не ми е достапен да го прашам, одговарај ти, што е дум метал и како звучи?

добро нема повеќе да зборувам за ХИМ бидејќи немате врска за него....
јас најмногу слушам death metal аман ХИМ ми се допаѓат,убав глас има виле.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Е добро де. Само одговори за дум металот.

Сандар

Heartagram's child
Член од
27 ноември 2008
Мислења
168
Поени од реакции
2
Гижо мајсторе...Де ти кажи ми нешо за доом металот..??:aplauz:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Па не ми се верува дека сте ја заоштриле до толку, абе дадовте 5 души различни стилови за ХИМ, така да 4-ца а можда и 5-цата не сте во право. На кој како му звучи така нека си ги рангира.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Гижо мајсторе...Де ти кажи ми нешо за доом металот..??:aplauz:
Хим ти личат на ова? Сите вие утресканици по Хим, ви личи ова на Хим? ИЗначи во видеово е собран врвот во дум метал, бендови кои се поими за дум металот.

А овој:

само пиштол да му дадам, за такви интелегентни реченици.

Сандар

Heartagram's child
Член од
27 ноември 2008
Мислења
168
Поени од реакции
2

Побарај уште ако сакаш....а тоа второто видео...јако се иселјачи....може вода да му носиш на Вало...и тие твоите :aplauz:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Да не го цитирам сеа Ајнштајн за човековата глупост... ти и твоите 15 години да идете и да послушате малку музика, тро повеќе, дум метал препорачливо, да се вратите и да ми аргументирате каде е дум металот во песниве, каде воопшто е металот во хим, и зошто е погеј и од роб халфорд кој и официјално е хомосексуалец.
Ништо дум нема во хим, јас гледам само позерство. Користат среднопросечни рифови, кои не се ни доволно спори за да се наречат дум и вечно во секоја можна песна ја користат паузата меѓу секое трето трзање на гитаристот, рефрените им се побрзи од најбрзата дум метал песна (иронијата е што нема брзи дум метал песни). И најжално е што се привиден метал бенд. Модерен, мејнстрим метал, квази метал. Немаат доволно муда за да бидат метал. Готик уште помалку. Уште една заблуда. Готикот не е само да плачеш за смртта на својата женска, на најкич можен начин.

Послушај дум внимателно

My Dying Bride, Anathema, Candlemass, Ма имаш толку многу можности за запознавање со думот само на јутјуб, а камоли на цел интернет. Само потруди се.

Член од
22 јануари 2008
Мислења
425
Поени од реакции
10
i jas gi slusav na 15 godini no potoa uvidov kolku bolje bendovi postojat i bolje pravci sea koga ke pomislam na niv se cudam kako sum gi slusal tie.

Сандар

Heartagram's child
Член од
27 ноември 2008
Мислења
168
Поени од реакции
2
Еј немој извини....у музика се разбирам поише одколку шо мислиш бтв...знам мн бендови...ХИМ ми се мн онака кејфски бенд....таму се наоѓам...во нивните текстови...музики...сеа добро мн не се разбирам веќе у тие Блек метал,Дет метал...ама Гижо шо вика...ја не се согласувам пошо у новио албум ХИМ имаат дум метал...се согласувам со Гижо дека у думот се користи бавно темпо..всушност тоа е и думот...текстовите на думот покажуваат песимистички поглед на животот,страв...и мислам дека го има тоа кај ХИМ.....

Kajgana Shop

На врв Bottom