HIM

Случајно ја отворив првата страница од темава и не можев на очите да им поверувам:
иако обично женски ги слушаат, сепак вреди да се слушнат, не ми сметаат и ги слушам, никој ништо не ми може, колку сакате јадете гомна :))
:pos::pos::pos:

Еј немој извини....у музика се разбирам поише одколку шо мислиш бтв...знам мн бендови...ХИМ ми се мн онака кејфски бенд....таму се наоѓам...во нивните текстови...музики...сеа добро мн не се разбирам веќе у тие Блек метал,Дет метал...ама Гижо шо вика...ја не се согласувам пошо у новио албум ХИМ имаат дум метал...се согласувам со Гижо дека у думот се користи бавно темпо..всушност тоа е и думот...текстовите на думот покажуваат песимистички поглед на животот,страв...и мислам дека го има тоа кај ХИМ.....

Веруј нема дум метал у хим.
Ништо не кажуваш со песимистичките погледи кон животот и страв, тоа го има веќе секој бенд во музиката. Некои дум метал бендови користат митологии и мрачна спиритуалност во текстовите, некои користат пак нешто трето. Хим го немаат тој стил. Хим го имаат поедноставниот стил, кој полесно продира во мозокот.
А музикално го имаат уште поедноставниот аспект од метал музиката. Лесната продорност. За дум метал можат само да сањаат со досегашните нивни дела. Виле уби се.

Случајно ја отворив првата страница од темава и не можев на очите да им поверувам:

:pos::pos::pos:

И ден денес ги слушам, шо се чудиш. Свесен сум постојано за аурата на бендот :)

Поради тоа со велите дека се однесува како геј?
Поради тоа шо го изјавил?
Поради тоа шо "не знае да пее"?

Аман бе чоек. За што дебатирам цело време :pos: Што му се сонило дека е дум метал.

Стаи видео и дека бил геј...шо те знам...а ја не сум го видел тоа видео кај шо тоа го изјавува....али чим така вика незнам кој член беше..ондак така рекол..

Еве што вика Uncyclopedia:
Love Metallium - The most gaynique element. First created when self-loving Ville Valo's mirror broke and the pieces fell into a jar of anal lube that belonged to Bam Margera, this element is not actually Heavy Metal and is composed mainly of glass; the only Metal in it is microscopic fragments of the frame of the broken mirror. This element has been known to be the most different from all other elements, as there is only one band that could play it and not be confused for "Emoium", however there is a large amount of Pseudo-Gothium, a related element, evidenced by Ville Valo's followers wearing of pendants in the form of a Heartagram made from the melted Love Metallium.
:pos:

Хим .. Хм.. Зар постојат како бенд ? Зар знае некој друг член покрај Виле Вало :) ?
Сепак , вреди да се чуат бидеќи Виле Вало навистина има добар глас. И повеќе би му одговарало да си изгради соло-кариера со песни како Bittersweet (Кај што беше Вокал заедно со Lauri Ylonen од The Rasmus и музиката од Apocalyptica) , Summer Wine и сл. :)

иако обично женски ги слушаат, сепак вреди да се слушнат, не ми сметаат и ги слушам, никој ништо не ми може, колку сакате јадете гомна :))

Гиж0 п03ер4е :pos:

Хим .. Хм.. Зар постојат како бенд ? Зар знае некој друг член покрај Виле Вало :) ?
Сепак , вреди да се чуат бидеќи Виле Вало навистина има добар глас. И повеќе би му одговарало да си изгради соло-кариера со песни како Bittersweet (Кај што беше Вокал заедно со Lauri Ylonen од The Rasmus и музиката од Apocalyptica) , Summer Wine и сл. :)

И другите членови се доста квалитетни...не ги потценуви...Линде е одличен гитарист...Мико басист...супер....и ГАС:cuc: тапанарот...на ју тјуб слободно можеш да видиш дали вредат или не.:smir:

Музиката на HIM е за децата во пубертет, од никогаш не ми се допаѓале тие никаквици.

незнам за вас... ама хим некако (ако се комерцијала) ме фасцинират, волшебни ми се, ћаробни, магични... и слично. е са виле шо е најбољи пејач на свето ИАКО пуши (пафка)... па то музиката најпроста на свето а предобро звучи... the power of gothic! love metal... heartagram
И мене ме фасцинираат посебно Виле Вало(тој негов длабок глас уффф) го обожавам и сите нивни песни кога ги слушам ме обземаат. :)

Музиката на HIM е за децата во пубертет, од никогаш не ми се допаѓале тие никаквици.
Да за деца во пубертет се...цел свет ги слуша и млади и постари ама ти ова не си го знаел пошто изгледа уште си во пубертет:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom