Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Јас незнам зашто воопшто се надевате на Харгривс... ако сакаш уште од сега ќе се кладиме дека типот ќе се повреди пак и нема да игра долг период. Типот е еден од оние фудбалери кој се магнет за повреди .. исто како и Овен. Кратко кажано откако дојде изигра 3 утакмици ... типот е оштетена роба.
Ошеј не? Нека го стави ферги на било која позиција да игра 5 утакмици по ред ќе видиш колку е он добар.
Лани колку шо памтам О' Шеј имаше над 45 утакмици одиграно и добро играше. Не е за прв тим, али како шо пишав за да одморат првотимиците некогаш добар е.

А за Харгривс, да се надеваме дека нема да биде како шо викаш ти.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Па, Руни игра за Манчестер ако не па.Дај и кога е спремен да го чуваме на клупа и да не ги сметаме бодовите освоено кога он игра. :vozbud:
Не ме сфати очигледно:wink:Пак сме one man team:toe:Без него се виде што се може...Затоа вика да се донесат 2-3 играчи и да се дава повеќе шанса на помладите отколку на гигс сколс и невил!:helou:

B

BooBojan

Гостин
Еве да ви го кажам моето мислење за оваа сезона зошто е толку слабо.
Заради катастрофалните трансфери последните две години.Прво го доведи Бербатов и мислеше дека тој ке покаже нешто у Манчестер не го бива нека игра у Барнли или Портсмут нека ги спасува од опстанок.Го продаде Тевез кој што играше феноменално у нашиот тим а овиа го оставиа на Шити.Ако за наредната сезона не се доведи уште некој добар играч ке ја изгубиме и трката со Шити.И фино лепо ке си играме лига европа.И цел тим не смее да се потпира само на Руни и Валенсија и понекоја добра партија на Нани мора сите да играат.Дека ни е одбраната иако долго време беа повредени сите од одбраната освен Евра одиграа цела сезона под нивните можности дека се головите што ги даваа Видич и Фердинанд по корнери и прекини нема ги е ке ги нема.Нани мора да се науче да изведува корнери половина од корнерите што тој ги изведуваше и не стасуваа ни до првата статива боже леб да не са го раниле 2дена пред натпреварот.И под хитно сега мора да се доведе квалитетно крило како конкуренција на Нани и Валенсија.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Гледам сега плукате по О'Ши, не знам што барате од играч кој што беше повреден подолго време. Ако не се секавате, еве ќе ви кажам. Минатата година со него освоивме ПЛ и стигнавме до финале во ЛШ, и Рафаел беше тука за некои натпревари ама главно се потпиравме на О'Ши, на Невил очите не му ги видов.
А кога O'Ши им даде гол на Арсенал беше ѕвер а сега плукате по него.:tapp:

Можеби човекот не е сјаен ама важно се снаоѓа, но вие имате изгледано само една утакмица кога тој играл, а тогаш не му бил денот и право не го бива.

И Флечер кога дојде плукавте по него, на Фергусон синот демек, а сега партали прави. А дали сега го оправдувате Фергусон што го играл тогаш.Јас мислам дека сите го оправдуваме.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Еве да ви го кажам моето мислење за оваа сезона зошто е толку слабо.
Заради катастрофалните трансфери последните две години.Прво го доведи Бербатов и мислеше дека тој ке покаже нешто у Манчестер не го бива нека игра у Барнли или Портсмут нека ги спасува од опстанок.Го продаде Тевез кој што играше феноменално у нашиот тим а овиа го оставиа на Шити.Ако за наредната сезона не се доведи уште некој добар играч ке ја изгубиме и трката со Шити.И фино лепо ке си играме лига европа.И цел тим не смее да се потпира само на Руни и Валенсија и понекоја добра партија на Нани мора сите да играат.Дека ни е одбраната иако долго време беа повредени сите од одбраната освен Евра одиграа цела сезона под нивните можности дека се головите што ги даваа Видич и Фердинанд по корнери и прекини нема ги е ке ги нема.Нани мора да се науче да изведува корнери половина од корнерите што тој ги изведуваше и не стасуваа ни до првата статива боже леб да не са го раниле 2дена пред натпреварот.И под хитно сега мора да се доведе квалитетно крило како конкуренција на Нани и Валенсија.
По милионити пат, Тевез не беше продаден, му беше понудена добра плата но тој одби !

S

StereoLove

Гостин
По милионити пат, Тевез не беше продаден, му беше понудена добра плата но тој одби !
Освен што не одби замина во екипа како Шити за поголема плата па и плус зборуваше против Фергусон и Невил.
Зар вреди таков играч да се спомнува во овој фан клуб?
Кристијано Роналдо испадна пофер,барем остана во контакт со Фергусон и не ги плука поранешните соиграчи:tapp:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.010
Ама па Роналдо цели 6 месеца си играше кур-ташак со нас,навивачите на Јунајтед. Ни даваше лажна надеж,демек ќе остане :).. Не го мразам,уште го сакам како фудбалер и го почитувам и сум му многу благодарен.

Исто и на Тевез сум му многу благодарен за се што стори. И дај не заебавајте не смее да се спомнува? Па Тевез постигна многу важни погодоци,кои од типот ради кој замина,можеме само да ги сонуваме. И да,му понудија договор..но кога??? Во 5 до 12! Требаше таа работа да си ја решат оддамна,а не да чекат до Јуни месец. Сепак и не е глуп да остане тука и од 50-60 меча да игра на 30,од кои само на пола би стартувал.. Факт е дека претера Ферги со Бербаотв минатата сезона,па овој одма се налути.. Ете до тука,во целото недоразбирање го разбирам Тевез.. А потоа тоа што замина во најголемиот ривал,за инает(можеби и имаа мало влијание парите,но за инает отиде у Сити) и шо имаше неколку мочани изјави,веќе беше ептен сељачко понашање.. Сепак тоа е тоа.. Со среќа нека му е во понатамошната кариера и нека ужива во парите кои ги зема.

А за Виља.. Не би рекол дека е старец. Можеби премногу се 40м,но Виља е класа играч и прав убиец. Таман може да изигра уште едно 3-4 добри сезони,можеби и 5. А таман до тогаш би се развиле децата што ги имаме (Кико,Велбек,Диуф,Чичарито.....),така да мислам дека би било сосема добро да се доведе Виља на ОТ. Шо сакате вие со деца да праеме екипа???

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
епа да не беа Руни и "автогол" во составот ќе се туркавме околу 5-10 место цела сезона... катастрофаа... и сега читам дека и други почнаа да го делат мислењето со мене дека Фергусон е спремен за во пензија... секоја чест за тоа што го направи во овие дваесет и кусур години ама толку беше од негоо.... за жал...

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
И шо ти е поентата со ова? да го промовираш Струмичкиот дијалект или сакаш нешто навистина да кажиш???? Фан клубов е за тоа,за да се дебатираат натпреварите и да се пишуваат лоши и добри критики! А ти ако мислиш дека си најлојалниот навивач на Јунајтед со тоа што успеа да постираш ваков пост,те жалам искрено.Ако не постојат критиките никогаш не би имало подобрувања! А ако тебе ти одговара Јунајтед да биде макар и втор, само за Митко "сонародникот твој" да биде во тимот тогаш навистина си гооооооолеееем фан:tapp:
Тва јас как говорам и пишам, остави го на страна. Сакам да кажам оти тука пишат ного членове шо немат појма од фудбал, после секоо победа нема критики, а после секој неуспех има критики за најнеомилените играче. Никој нее кажал оти сам најлојален навивач на Јунајтед, напротив, как шо пишат тука гледам некои за нерешеното со Блекбурн ќе се убијат, јас на пр. нема да се самоубијам оти можам да сфатам ного ситуации, а ти и без тва да ме жалеш на мене исто ми се фаќа. И сам види јас колко критикувам, дури и коо победуваме критикувам и ного пати со високи победи сам критикувал и не сам бил задоволен, ама тва тука шо се пише не е критика, тва е плачене, пичкарско плачене. Прочити уште еднач шо сам пишал, па мош и ќе ме разбереш, напишах и една реченица за такви как тебе шо читат преку ред. Не ми одговара да биде МЈ втор, ама ти и повеќето фанове неможете да разберете оти освен фудба, у "фудбало" има и политика, а јас не потклекнувам на тва шо еден ебан газда ги решава утакмиците на маса а не на игралиште. И да, Бербатов мии сонародник, и на тебе ти е сонародник. :)

Да ја гледав утакмицата и пак кажувам КАТАСТРОФА!И што и да кажам кој ке дојдат Ферги ќе се пушти на кајгана.ком и ке прочита ке ги купи тие играчи?Не:wink:Али би сакал да дојде покрај рио уште еден класа дефанзивец и 1 напагач или пак некој од среден ред наместо одбрана :toe:не е мое да одлучувам кој ке доаѓа и кој ке си оди ама ФАКТ е дека со членконогото бугарско чудовиште во нападот сме 0.

Забораваш да напоменеш дека кокуренти сме додека е руни ИН а кога е аут?4 утакмици не игра 4 порази!Ајде да видиме што ке се слуќи наредна утакмица:vozbud:
Шо беше толко катастрофа? Одбраната на Блекбурн беше ного добра, мотивирана, ного трчаа, покриваа, па и со сите сили се бранеа. Такви утакмици се решават со 1 гол, лани имааме ного и тешко го кршааме противнико. Штета шо не флезе ниедна топка у нивнио гол.
И чисто така си прааме маабет, кои играче сакаш да дојдат? Дај конкретни имина? Кој би донесел ти и как би го направил тимо? :)

епа да не беа Руни и "автогол" во составот ќе се туркавме околу 5-10 место цела сезона... катастрофаа... и сега читам дека и други почнаа да го делат мислењето со мене дека Фергусон е спремен за во пензија... секоја чест за тоа што го направи во овие дваесет и кусур години ама толку беше од негоо.... за жал...
Незнам дали да плачам или да се смејам :)

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
1. За Руни плативме дебела пара и беше донесед да дава голови и тоа и прави, а за автоголовите тие не се давет сами, произлегуваат од наша иницијатива и добра акција!
2. За тие шо го мислет ова, не се достојни да бидет навивачи на Манчестер Јунајтер и может слободно да попу*ет. Мислам како е можно фан на Манчестер да го рече ова. Чоекот го даде животот за Манчестер,а вие сакате да си оди?!

И сеа вака, во овие да ги наречеме тешки времиња се гледа кој е прав навивач на Манчестер, а кој навива од Роналдо па навака. Сите вие пи*ки кои цела сезона плачите по нови играчи, и немате доверба во нашите играчи и во САФ едноставно не заслужувате да бидете фанови на најголемиот клуб на светот. Или пак можете да навивате за Сити, тие секако ќе имаат 5-6 нови играчи секоја сезона!

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Абе какво одење на Фергусон, се читате ли што пишувате?:uvo:
-Треба играчи, не викам не, но сватете и дека Глејзери (му) прават притисок да не се троши. Остајте вие копилето Дејвид Гил што изјавува, немаме 100М фунти за трошење, тоа нека ви биде јасно.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
1. За Руни плативме дебела пара и беше донесед да дава голови и тоа и прави, а за автоголовите тие не се давет сами, произлегуваат од наша иницијатива и добра акција!
2. За тие шо го мислет ова, не се достојни да бидет навивачи на Манчестер Јунајтер и может слободно да попу*ет. Мислам како е можно фан на Манчестер да го рече ова. Чоекот го даде животот за Манчестер,а вие сакате да си оди?!

И сеа вака, во овие да ги наречеме тешки времиња се гледа кој е прав навивач на Манчестер, а кој навива од Роналдо па навака. Сите вие пи*ки кои цела сезона плачите по нови играчи, и немате доверба во нашите играчи и во САФ едноставно не заслужувате да бидете фанови на најголемиот клуб на светот. Или пак можете да навивате за Сити, тие секако ќе имаат 5-6 нови играчи секоја сезона!
Ооо, фала богу уште еден да јаде "гомна" со мене. :) Значи не се збираме да се делеме (има и некои шо така ќе го сфатат тва), туку да видеме шо е реалната ситуација. Реално Dimcey, не сфаќи как провокација, те питам искрено, зашо си толко против Ферги? Некој ѕифна ли те? Те зафркават за МЈ оти отпаднаа од Баерн? Те зафркават оти губеме титули на крај сезона? Шо не си у право за тва за Ферги не си, не оти си гоо дадел живото за МЈ, тие 24 год. се минато, туку заради тва шо го има у неговата глава, тва искуство, таа пасија. Тва е страшно нешто, и нее коректно од навивач на Јунајтед тва да се прочита. И дај не се замари, неможеме секоо година да освојуваме. Алооо ПЕРИОД НА ТРАНЗИЦИЈА. Нема шо повеќе да кажувам, тва шо го кажа Ficoman го имам кажано и јас, и оште ќе го кажувам. Дај да бидеме јаки навиваче, да не кукаме само, да ни завидуват сите други фанове на други клуубове как ги надминуваме тешкотиите. Глеете ли, и после поразо од Баерн и Челзи, пред реваншо (на сликите) сите се смеат, и тва колко скоро го преболуват, а они се главните "виновници". Неможеме вечно да плачеме по нешто шо сме го изгубиле или не сме го оствариле. Поздрав, ојдех да спијам :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.872
Поени од реакции
11.565
За тие шо го мислет ова, не се достојни да бидет навивачи на Манчестер Јунајтер и может слободно да попу*ет. Мислам како е можно фан на Манчестер да го рече ова. Чоекот го даде животот за Манчестер,а вие сакате да си оди?!

На сите убави работи им доаѓа крајот, така ни фергусон не е вечен.
Кај и да е ќе почне уште повеќе да забушава на моменти со играчи, измени, секој го прави тоа, јбг се случува.
Арно ама кај ферги не е муабетот дека е излитен или дека мозокот му чади, тоа не го знам, Но знам дека веќе сите ја читаат играта и самите играчи на манчестер, башка има и други фактори како години, среќа, гол/автогол, атмосфера, прилагодување и што не...

Треба ремонт? Треба, златната генерација изумира, редно е да се посветат на градинарство или да се пробаат како тренери, секоја чест за сите нив, кај секој од нас имаат место во срцето и ги сакаме, ама кога не ти оди бе брат, не играј со сила...

Нови играчи? Да, ама ѕвезди и проверени имиња, а не wannabe таленти кои имаат блескава иднина...фино е што нани транзитираше во сенка на роналдо, да го немавме манчестер полуфинале немаше да стигне на лш...
Додека роналдо се оформуваше други работеа ко луди, сега само руни е и еве среќа нани се открива полека...и само толку???
Сите други се работници, имаат пас, прв контакт, шут, допир..но немаат магија! Најбитното!

И не е муабетот дека се нема или има доверба...муабетот е дека самиот тренер и играчи кои се нудат се одговорни за одалечување/зближување со навивачите! Љубовта кон клубот е сосем друга работа...и се цени највеќе !
А нај нај нај реално е дека сезонава манчестер нема шампионски тим...тешко ми е и мене и ми се рика, ама тоа е реалноста, тешко ми е што сите гаврани чекаат да искочам надвор и да ми серат и што не и тешко ми е што сегде по медиуми го серат манчестер дека е слаб и дека во потесните избори за јаки фудбалери и состави ги има само руни и евра и чат пат видич!!! Значи, има причина за тоа...
Здравје, само тоа и нерви...можеби сме на прагот на уште еден период на транзиција и може други екипи ќе владеат, но големиот манчестер ќе се издигне како и секогаш!
Не верувам дека овде никој не го сака тимот ради роналдо или руни или не знам кој...од мало до големо сите го сакаат знакот, логото, тимот, традицијата...
Но ете ги моментите кога ти иде се да отераш у пичку матер...
Доста јадам бурек...само не се карајте меѓу себе...ако нешто ве обединува тоа е манчестер...
поздрав

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Со овој дуел денес мислам дека се завршени шансите за титулата, освен ако по некоја случајност Челзи киксне со Болтон (а тоа е тешко да се случи).

Тимот денес не беше на високо ниво, иако Блекбурн е многу тежок противник на домашен терен и знаев дека нема да биде лесно.
Клучно мислам дека беше промашувањето на Валенсија, едноставно такви шанси мораат да се користат, потоа ќе беше многу полесно.

Со оглед на повредите цела сезона може да се каже дека и борбата за титулата е сосема добар резултат, но едноставно Челзи мислам дека има за нијанса поширока клупа, за што добар податок слушнав денес дека 4 порази се доживеани после натпревар во ЛШ.

Друга работа не знам што толку се палите ако некој пише дека Фергусон треба да размислува за пензија. Секако е еден од најдобрите тренери во историјата и може уште некоја сезона да го води тимот, но мора полека да се размислува на наследник и пред се треба сам да размисли за повлекување, со оглед на тоа дека сигурно нокој не би му дал отказ на него.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
Ооо, фала богу уште еден да јаде "гомна" со мене. :) Значи не се збираме да се делеме (има и некои шо така ќе го сфатат тва), туку да видеме шо е реалната ситуација. Реално Dimcey, не сфаќи как провокација, те питам искрено, зашо си толко против Ферги? Некој ѕифна ли те? Те зафркават за МЈ оти отпаднаа од Баерн? Те зафркават оти губеме титули на крај сезона? Шо не си у право за тва за Ферги не си, не оти си гоо дадел живото за МЈ, тие 24 год. се минато, туку заради тва шо го има у неговата глава, тва искуство, таа пасија. Тва е страшно нешто, и нее коректно од навивач на Јунајтед тва да се прочита. И дај не се замари, неможеме секоо година да освојуваме. Алооо ПЕРИОД НА ТРАНЗИЦИЈА. Нема шо повеќе да кажувам, тва шо го кажа Ficoman го имам кажано и јас, и оште ќе го кажувам. Дај да бидеме јаки навиваче, да не кукаме само, да ни завидуват сите други фанове на други клуубове как ги надминуваме тешкотиите. Глеете ли, и после поразо од Баерн и Челзи, пред реваншо (на сликите) сите се смеат, и тва колко скоро го преболуват, а они се главните "виновници". Неможеме вечно да плачеме по нешто шо сме го изгубиле или не сме го оствариле. Поздрав, ојдех да спијам :)
епа реално не сум дете од 18 години и ги гледам толку розово работите како тебе... тоа е... ај да речам дека Шумахер е звер??? беше коа беше... сеа за кур не го бива... истото е и со стариов наш... сезонава ја искака максимално на крајов... се влечеше цела сезона и на крај ја искака макс... и ако не ти се свиѓа шо пишувам не ми обрнувај внимание... и на крај краева не се прави некој си фудбалски стручњак или шо ти ја знам... пис брадр...

p.s. не сакам да се расправам, најмалку шо сакам е да се расправам..ама дај еднаш погледнете ги работите РЕАЛНО ....

...Once A Red, Always A Red...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom