Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Н

'Никола'

Гостин
Првото полувреме тотално очајно, едно од најлошите полувремиња сезонава. Тотална доминација на Челзи на средината и заслужено водство.

Второ полувреме подобра игра, а Челзи освен голот за кој помошникот судија треба да се беси јавно, не се сеќавам дека имаше ниту полу - шанса. Македа не сум сигурен дали одигра со рака, ми делуваше повеќе со стомак, ама лоша беше камерата можеби и тој гол не беше регуларен, но и евентуалните пенали во 1во полувреме ќе го сменеа текот на дуелот.

Мислам дека голема грешка на Фергусон беше играта на НЕвил, Сколс и Гигс заедно. Едноставно против силните играчи на Челзи мораше да игра Керик или Гибсон.

Како и да е, Челзи има 2 тешки гостувања на Ливерпул и Тотенхем, за разлика од Јунајтед кој гостува на Сити така што ништо не е загубено.

Потребна е победа против Баерн за враќање на моралот.
Тепајте 3:2 нема проблем, ќе си ја вратите самодовербата.:):smir:

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Тепајте 3:2 нема проблем, ќе си ја вратите самодовербата.:):smir:
Од такви како тебе со такви коментари не ми се влегува на форум. Сите сте паметни. Пред утакмицата со Манчестер ве немаше никаде, ко пички се криевте за ако изгубите да не ве зезаме, сега му дадовте два гола на Јунајтед и мислите дека сте семоќни и почнавте да покажувате заби.
Ве жалам.

Член од
3 декември 2005
Мислења
120
Поени од реакции
7
Вака сега, не пишувам многу ама ве читам редовно, го следам United од 1990 .Денеска тоа што се случи се нема случено досега, значи преседан. Директно ФА да се вмеша со судииска помош за да се одржи рејтимгот на Премиер лига, е тотална глупост.Свршаваа со казни,со суспензии, се глупираа со казни на Ферги и пак сме први на табелата.И конечно кулуминација денеска со Мајк Диин, 3 пенали за Манчестер , 1 за Челзи , груби прекршоци без санкција , сецкање на играта гол од ОФСАЈД.и така ,сега конечно на сите им се исполни желбата да се гледа неизвесна завршница, ама ако мислам дека UNITED ке се предаде многу гадно се имаат прелажано.

Е сега за тимот. Уште со почетокот на сезоната се виде дека ни фалат 2-3 играчи. што Ферги успешно ги компезираше со тактичка надмок на одреден дел од теренот. После заминувањето на Роналдо и Тевез остана една голема дупка во листата на стрелци , ако Роналдо беше на врв на стрелци тука беа и Тевез и Рууни со по 10 тина голови , а сега Рууни на чела и замислете автогол на врото место- ама кој знае може токму таа емајлија ке не одведе до таа толку посакувана 19та титула и 4 по ред. мада некој треба да добие срцев удар во ФА за тоа да се деси. И догодина ако остане Ферги на кормилото мислем дека ке треба да се одврзе кесето и да се донесат 2-3ца квалитетни играчи. и да ја држиме ние сезоната во раце. Ако денеска имавме надмоќ во физичките контакти немаше да има шанса да ја намести Мајк Диин, освен ако не избркаше 1-2 со црвени. Во минатите години правевме бодовна разлика токму на таа карта, имавме голема клупа. сега Флеч и Карик и Парк се преморани , Сколс Гиггс и Невил се веке во години неможат да играат секоја Среда и Сабота. Руни се повреди ама неможе само тој да игра, Бербатов е слаб карактер ,многу се влијае од весници што пишуваат за него, па се претресува кога треба да шутне. што е квалитет не спорам ама му треба малку некоја да му тресне 2-3 да се зацврсти.

ај толку да не претерам...

одиме понатаму БОРБА НА СИТЕ ФРОНТОВИ САМИ ПРОТИВ СИТЕ .

Н

'Никола'

Гостин
Значи да не може човек да се пошегува малку, одма земате при срце. Ок ако ви смета, се извинувам, и колку за информација, никогаш не сме се силеле, секогаш сме реални, али ок, гледам многу нервози има. Бегам од овде.:helou:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.152
Значи да не може човек да се пошегува малку, одма земате при срце. Ок ако ви смета, се извинувам, и колку за информација, никогаш не сме се силеле, секогаш сме реални, али ок, гледам многу нервози има. Бегам од овде.:helou:
Богами и треба да бегаш. Како сме напалени сега ништо чудно да се истуриме на вас в среда. Ама ако оди се јабан можи и од вас да го примиме.

devil!

weirdo
Член од
19 јули 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
462
Шо сакате прајте другар ама на Олд Трафорд у среда ќе го јадете ко никад до сеа ...

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
A нешто за судијата нема ? Како абрамович му дава кеш

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.129
Поени од реакции
1.733
Mk-Airarm секоја чест за напишаното, 10 зеленки би ти дал.Уф шо ќе биде да освоиме титула, ќе треба да направиме еден Season Review и да им го шиткаме на Челзијанци и остали европски тимови за да видат како се освојува титула сам против сите.

Дигнете глави, не се карајте со дебилчињата, нека се радуваат сега, важно е накрај кој ќе се радува.Glory Glory Man United!

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Не сум фан ни на Челзи, а ни на Манчестер. Затоа и реално ќе Ви кажам дека судијата грешеше и на едната и на другата страна (секако без намера). Кога се ќе се сумира колку ги оштети Манчестер, толку и Челзи.
Муабетот ми е дека цела сезона (а може и 3 сезони) судиите се наклонети накај Манчестер, така да кога некој судија ке одсуди реално (или со грешки и на едната и на другата страна) Вие одма тоа го толкувате како кражба од страна на судијата према Манчестер. Изместени ви се критериумите за тоа што значи реално судење, бидејки констатно судиите му помагаат на Манчестер. Дај бидете реални, немате ни играчи ни тим за титула (во Англија и во ЛШ), она што имате освен помош од судии е среќа и играч како Руни.

Пс Си лапнав 500 евра на 2 за Челзи:pos2:

Кантона ис Бек

Mиљонерче
Член од
23 февруари 2010
Мислења
1.385
Поени од реакции
905
Не сум фан ни на Челзи, а ни на Манчестер. Затоа и реално ќе Ви кажам дека судијата грешеше и на едната и на другата страна (секако без намера). Кога се ќе се сумира колку ги оштети Манчестер, толку и Челзи.
Муабетот ми е дека цела сезона (а може и 3 сезони) судиите се наклонети накај Манчестер, така да кога некој судија ке одсуди реално (или со грешки и на едната и на другата страна) Вие одма тоа го толкувате како кражба од страна на судијата према Манчестер. Изместени ви се критериумите за тоа што значи реално судење, бидејки констатно судиите му помагаат на Манчестер. Дај бидете реални, немате ни играчи ни тим за титула (во Англија и во ЛШ), она што имате освен помош од судии е среќа и играч како Руни.

Пс Си лапнав 500 евра на 2 за Челзи:pos2:
E ti ako ne bese ne ke znaevme deka ni e izmesten kriteriumot:tapp:
Fintata e toa sto i pokraj ubedliva pobeda na junajted, pak site naogjaat mana, deka bile favorizirani od sudiite sto ne e tocno, a koga ke gi ostetat demek ne se bunete, za vas stalno sudat!
Daj te molam ne ni drzi predavanja zosto kako sto odi., i ti samiot ne znaes sto pisuvas:tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечки, за смешнине слики во наводници не им замеравајте, пробуваат да направат посмешна од таа Џон Тери кога го промашува пеналот ама не оди, за жал. Да правевме ние слики од сите киксови на Челзи така цел албум ќе направевме.

Сега ќе испоизбришам ова ѓубриштава што сте ги направиле.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Manchester United - MY IMMORTAL

Шо ќе беше ако разликата меѓу МЈ и Челзи пред тва коло не беше 1 бод? Шо ќе беше ако Руни не беше повреден? Шо ќе беше ако ќелавио буклук не беше главен судија денеска?!?
Факт е дека Манчестер е оштетен и тва не малко или ситно - ПРЕМНОГУ! Може да кажам оти и цели 37 изиграани утакмици, борба, трчене, војни може да одат курбан за титула на Челзи. Ного посакувам да сам у Англија, у Манчестер, у клуубо и да сам поблиско до сите тие случувања, да знам дали и как ќе се жале Јунајтед за катастрофалното судене на Дин. Ного сам радознал, сакам да знам шо е причината шо беше толко против нас? Сакаше ли на Ферги да му покаже кој е он, дека никој не смее да се замере со него? Или некоја скриина игра на Челзи? Абрамович виде оти неможе со скапи трансфере да направе клуб со трофеи па почна да бута паари у џебовето на судиите?!? Не ги мразам, ама ич не ги сакам, ги жалам.
Првото полувреме Челзи беа подобри, не којзнаа колко ама подобри. Тва беше и очекувано, Челзи беа тие шо мораа да одат на победа и да гонат 3 боода, они беа позависни од таа утакмица. Немам замерка за ниеден играч, мислам оти сите изиграа на ниво как шо треба, ама да беше Руни на терено се ќе беше друго, не заради нашта немоќ, напротив, туку заради тва шо на наша страна ќе имааме ѕвер повеќе у борбата против неправдата. Втоорто полувреме нормално, ние бееме у негатива, ние бееме тие шо мораа агресивно да напаѓаме, и арно ни одеше, се осеќаше паника у играта на Челзи. Ама залудноо сичко да се објаснува и дискутира. Ништо немаше да биде исто ако Дин свирнеше пенал за старто над Парк. Имаше пенал и над Анелка, старто врз Бербатов исто така беше причина за пенал, ама според мене-престрог и нереален. Не се ни обидех да видам дали Македа го даде голо со рака, не беше ни важно. Одгооре на сичко и гол од офсајд, очајнички. Англија шефе, судиите гледат офсајд и за 10цм а тај денеска дека дремаше? Колко му беше тежок џеебо од паари? Залудно е, момент на мечо беше старто над Парк. Утакмицата ќе се завртеше у наша корист. Ако израмнееме у тај период ОТ ќе се запалеше, играчето поагресивно ќе напаѓаа, ќе беа пожелни за победа. Според некоо си моја филозофија, ако некоја екипа се врате од негатива, се врате у игра, се е на нејна страна, и реалната игра и психичката разрушеност на противнико. Ако израмнееме тогај, сигурен сам оти и ќе победееме, а не да неможеме нерешено да извадеме. Ама как ќе беше Челзи у предност ако Дин не га уништеше цела утакмица и им подареше 3 бода. Ништо, веќе ништо не зависе од нас. Ќе се крстеме сега на Ливерпул да го победе Челзи и да ни напраат пат на нас, а на тва ич не се надевам. Со денешнио пораз умре половиинта надеж шо га имаах за титула. И сите 5 утакмици да ги победеме до крај ако Челзи не изгубе 1 утакмица, џабе ќе ни е. Ако беше нерешено едно шо битката ќе се разгоруваше и ќе се водеше до крај и друго шо предноста ќе беше наша. Реми и посакуваах, задоволен ќе бех, ќе беше супер и за МЈ и за лигата, а така шо, судијата га донесува одлуката а кој кур фактор е он у целата лига?!? Жално е, пред се за фудбало, за премиер лигата, се повеќе и повеќе станува глобален бизнис. Жално е за фудбалеерто, не само за наште, за сите фудбалеере.
Ипак пак се надевам, додека постоо математичка шанса за титула јас ќе се надевам! Среќата е обратно пропорционална на неправдата. Ќе ми биде ного драго ако га освооме титулата, ама јас пак ќе бидам фер и нема да одам на навивачето на Челзи да им го вадам и да им викам НАААА!!! Пак ќе бидам реален и ќе им кажам оти се нула клуб и со нивните паари само гаазо ќе си го бришам!

Без разлика на тва дали денеска изгубииме ного или малко, јас сам среќен и ного смирен. Ич не плачам и не жалам за нашио пораз (ако може така да се нарече). Ќе продолжам да го сакам Манчестер Јунајтед и да освоо и да не освоо титула оти е еден и над сите други! :)
LONG LIVE UNITED !!!

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
vo sreda ocekuvam repriza od natprevarot man unt so roma koga na gosti izgubi so ist rezultat 1:2 ama pak na OT 7:1:helou::smir: glory glory man unt

Dame_Man_Utd

Bebinjata od Old Traford
Член од
26 декември 2009
Мислења
53
Поени од реакции
1
Vo sreda mora da pobedat toa nema smisla 3 po red da gubat glory glory

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop