Ќе дојдам.Добар ден!
Да ви соопштам - ќе има голема авиошоу во Бугарија!
Авиошоу ќе биде од 2 до 4 Септември Крумово аеродром, во близина на Пловдив.
Досега, потврдено учеството на бугарските воздухопловни сили - Миг-29, Су-25, Миг-21, Cougar, Ми-17, Pilatus PC-9, S-27J Spartan.
Меѓународниот - српски Галеб, Швајцарија - PC-7, Еурофајтер, "Грипен" - можеби, F-16 - можеби.
Од Германија вети да ми испрати еден Ме-109! Ако има ќе биде супер!
Преговори со бразилската група. Речиси сигурно вклучуваат Миг-29 OVT.
Може да ви каже како да стигнете до Пловдив! Јас ќе бидам среќен да те видам! Нашето списание Криле ќе има штанд таму!
Еве линкови за вести од воздух Shove:
Листа на поканети земји. Не сите ќе дојде!
http://www.pan.bg/view_article-1-3221-BIAF-2011-ot-2-do-4-septemvri-na-letishte-Krumovo-Spisyk-s-pokanenite-dyrzhavi-i-samoleti.html
Бугарска позива Бразилу!
http://pan.bg/view_article-1-3446-NOVINA-NA-SPISANIE-KRILE-BYLGARIQ-KANI-BRAZILIQ-ZA-UChASTIE-V-BIAF-2011.html
Ме-109 ће присуствовати фестивалу:
http://www.pan.bg/view_article-1-3534-EADS-podgotvq-predlozhenieto-si-za-bylgarskite-VVS-Me-109-shte-uchastva-na-BIAF.html
Ако ке си мериме авиjaциите(което е глупво) треба да те информирам,дека доста долго време Бугариja има поголема ваздушна борбена флота от САД. Бугариja произведуваше во почетокот на ХХ века свои авиони,когато вие уште не знаевте што е држава.Не можам да се изначудам на темава, се фалите со тоа дека ќе купите една рака авиони грипен и тоа прашање е кога ќе биде можеби 2012 или 2013 година а може и да не ги купите воопшто, како и да е, мислејќи со тоа дека сте достигнале некакво ниво во авиацијата. Само ќе ви кажам дека низ Македонските аеродроми (во тогашна Југославија) пред 22 години било предвидено да има авиони сличен како грипенот и да биде произведен и дизајниран во Југославија.
Еве ја кабината, http://en.wikipedia.org/wiki/Novi_Avion
Никогаш нема да достигнете до фаза во која ќе произведувате борбени авиони, тоа кажува само дека и еден цел век ќе ви е малку да го достигнете нивото во кое ние сме живееле.
Јас сум роден во Југославија момче и нормално да се фалам со тоа што е од моите дедовци!Ако ке си мериме авиjaциите(което е глупво) треба да те информирам,дека доста долго време Бугариja има поголема ваздушна борбена флота от САД. Бугариja произведуваше во почетокот на ХХ века свои авиони,когато вие уште не знаевте што е држава.
Jaс не разбираш зашто се фалиш со нешто што не е ваше,а от времето на Jгославиja?! Се едно jaс да ти се фалам со руски МиГ
Не ми одговори - колко авиони "Нови Авион" има произведено?Јас сум роден во Југославија момче и нормално да се фалам со тоа што е од моите дедовци!
А ти не си роден во Русија, и прав си, да сте произведиле цели два прототипа во историјата кои никогаш не летнале
No comment!Јас сум роден во Југославија момче и нормално да се фалам со тоа што е од моите дедовци!
А ти не си роден во Русија, и прав си, да сте произведиле цели два прототипа во историјата кои никогаш не летнале
Не се фалам, туку сакам да ти илустрирам дека треба уште многу фурни леб да изедете за да дојдете на нивото на нашето мислење, култура и интелект!No comment!
За твоja жалост сум роден точно там. Ти ми се фалиш со нешто,што никога не станало реалност...
Не само летнали чиче,ами и први бомборадирали Прачитаj малце повеке за 1912 и бомбардирането над Одрин(Едирне)
А словените кога дошле на територијата на Македонија нашле една прааазна земја, така ли?Не ми одговори - колко авиони "Нови Авион" има произведено?
И кога си поранешен Jугословjанин, вероватно си горд и со мегународното име на земjата ти? И си славjанин, а не антички.
Интересни сте - кога имате корист - сте први Jугословени. Кога е за лошо - тоа вас не ви касае.
Та колко авиона има произведени?
Стварно?!Не се фалам, туку сакам да ти илустрирам дека треба уште многу фурни леб да изедете за да дојдете на нивото на нашето мислење, култура и интелект!
Тоа е ваша дилема, читам во "Историjа" уште не можете да се разберете кои сте.А словените кога дошле на територијата на Македонија нашле една прааазна земја, така ли?
Абе многу добар глас ве бие вас, сите во светот ве почитуваат, ви симнуваат капа итн, еве на што ја асоцира Европа кога ќе чујат за Бугарија.Стварно?!
Както каза некоj тук преди време - ние, Jугословените имахме мастики и бехме на друго ментално ниво :pos2:
Кога во Белград си играха со пластмасови модели на кокпити, Бугариjа веке имаше 2 космонавти и сателити во Космосот.
За моделите ти казах - во секоjе бугарско школо ке ти направеха подобро моделче.
Тоа е ваша дилема, читам во "Историjа" уште не можете да се разберете кои сте.