Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Освен Орфан, кој за тебе е психо хорор, баш сакам да ја видам таа листа, не мора да се понови од 2000, класици масици, све изнапиши се. Ама да не си тераме филмови демек големи филмомани сме па гледаме стари филмови и новите не ни се добри. Црно-бела слика за хорор филм да ми дадеш :)
Па кога станува збор за хорори повеќе преферирам moody, тензични, онака атмосферата да створи хорор. Тогаш ме фаќа страв од темниот долг ходник кога треба да мочам afterwards. Moжеби лошо се изразив, ама вакви повеќе ми удараат на психа, отколку слешери и натприродни појави. Во никој случај не се правам паметен, ама вакви не прават веќе, туку повеќе се удира на крв. Пишав изненадување ми беше Тhe House of the Devil. Ептен потсеќа на стариве. Не дека новите се лоши, ама со 80тите не се споредува. :)

И плус, Карпентер фан сум. :)))

--- надополнето ---

Повеќе се плашам од тоа што неможам да го видам доаѓа. И не кажа дали ги имаш гледано од листата погоре. :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Па кога станува збор за хорори повеќе преферирам moody, тензични, онака атмосферата да створи хорор. Тогаш ме фаќа страв од темниот долг ходник кога треба да мочам afterwards. Moжеби лошо се изразив, ама вакви повеќе ми удараат на психа, отколку слешери и натприродни појави. Во никој случај не се правам паметен, ама вакви не прават веќе, туку повеќе се удира на крв. Пишав изненадување ми беше Тhe House of the Devil. Ептен потсеќа на стариве. Не дека новите се лоши, ама со 80тите не се споредува. :)

И плус, Карпентер фан сум. :)))

--- надополнето ---

Повеќе се плашам од тоа што неможам да го видам доаѓа. И не кажа дали ги имаш гледано од листата погоре. :)
Е што, демек Ринг 1 не е таков? Поготово Ринг 1, каде што цела таа атмосфера беше ебана, поготово кога ојдоа кај куќата нејзина, и све све све, значи кога излегуваше Самара и мило ми беше, не ме плашеше тоа, него таа атмосфера, приказната, мајка и, менталната болница (собата фест форуард) каде што седи на едно место со часови... Значи на иста фреквенција сме. Јас пак воопшто не гледам такви филмови со monsters that fly, т.е. ги гледам ама не ги сметам за хорори, пошто не се.

1980, е многу бе, 30 години од тогаш, дај нешто од 1990 па наваму. Да не е Хајд енд Сик, кој освен што не е Хорор, има и огромни глупости во него :) (порано го обожавав, сега пред 1-2 година кога го видов по втор пат, сфатив што гомно е)

Од листата, сите ги знам, некои сум ги догледал други сум ги пуштил и ми биле преглупи (Rec, Hills...), добар крај има Shutter, од памет ме извади :), i was like: NO WAY DUDE, NO WAY!! :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Е што, демек Ринг 1 не е таков? Поготово Ринг 1, каде што цела таа атмосфера беше ебана, поготово кога ојдоа кај куќата нејзина, и све све све, значи кога излегуваше Самара и мило ми беше, не ме плашеше тоа, него таа атмосфера, приказната, мајка и, менталната болница (собата фест форуард) каде што седи на едно место со часови... Значи на иста фреквенција сме. Јас пак воопшто не гледам такви филмови со monsters that fly, т.е. ги гледам ама не ги сметам за хорори, пошто не се.

1980, е многу бе, 30 години од тогаш, дај нешто од 1990 па наваму. Да не е Хајд енд Сик, кој освен што не е Хорор, има и огромни глупости во него :) (порано го обожавав, сега пред 1-2 година кога го видов по втор пат, сфатив што гомно е)

Од листата, сите ги знам, некои сум ги догледал други сум ги пуштил и ми биле преглупи (Rec, Hills...), добар крај има Shutter, од памет ме извади :), i was like: NO WAY DUDE, NO WAY!! :D
Shutter e многу заебан филм, ама ми губи од симпатичност со јапонци и кинези. Расист сум изгледа, одбивност ми ствараат крививе очи, одбегнувам филмови со нив. Инаку Ring e стварно исклучок. Јас првпат во кино го гледав и памтам мижев на некои сцени, а што е најјако во маало имаме стара куќа со исти мадафакин бунар во дворот. Женските не испраќаа пер, ама копиљ бев јебига. А што се Rec тиче, бљуткав е многу додека се развива, ама крајните сцени се епик! Незнам дали си го догледал ама таванот е (која симболика само) врвот! Дај му шанса. Незнам друго што да ти препорачам, Psyside е експертот во ова подрачје, од стари до нови ги знае. Ќе чекаме на него, по муабетов хорор ми се прегледа.. :vozbud:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Mirrors ако не ти е гледан, по ова што си го пишал ми се чини ќе ти се свиѓа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Рокенрола не чита претходни страници :nenene:
Donnie Darko е крив за тоа. Ме мрдна филмов :pos:

Инаку шала на страна, видов дека си му го предложил и ти, ама ја како голем фан на филмов се наоѓам должна да го пишам пак...:)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Mirrors го гледав зимово со друштво. Навистина одличен хорор филм.
Особено кога скрима во музејот таа:) Ме потсетивте на Ана Есекер(мислам дека вака се викаше:)) и спасувањето на детето во последен момент

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
Сакам да ми кажете наслови на некој филмови со индијанци било каков онака со индијанци да биде само да не е некој од 45' :DDDDD ???

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сакам да ми кажете наслови на некој филмови со индијанци било каков онака со индијанци да биде само да не е некој од 45' :DDDDD ???
The Last Of The Mohicans? мада не се баш индијанци :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Остриот поглед на слепиот Индијанец :pos:

Иначе шала на страна пребарај на имдб каубојски филмови сигурно ќе најдеш колку сакаш со индијанци

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
The Last Of The Mohicans? мада не се баш индијанци :)
Па да не ти е лош овој го имам од порано гледано али пак ќе го погледнам :)))))))

--- надополнето ---

Остриот поглед на слепиот Индијанец :pos:

Иначе шала на страна пребарај на имдб каубојски филмови сигурно ќе најдеш колку сакаш со индијанци
ехехе паа пребарав ми дава некој вестерн од 67" затоа викам нешто поново ако се има ако не ок е ;))) :D

Kajgana Shop

На врв Bottom