Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

R

Razorblade Kiss

Гостин
Прво кои се тие номинации за оскар кога истите ке бидат објавени на 25ти,не ја уби неа во соблекувалната бидеќи таа не ни беше таму, го виде својот одраз во огледалото и бидејќи беше облечена како ЦРН ЛЕБЕД а Мила Кунис го претставуваше токму тој, Натали Портман сама се прободе, мислејќи дека ја убива Мила. Филмот е фантастичен, ама сепак неможам да те натерам да го сакаш :) сепак секој со свој вкус
Не мораше да ми го откриеш спојлерот :) И се кладиме дека ќе биде номиниран,ако воопшто следиш Златни глобуси,ќе знаеш дека во 95% од случаите глобусот е скалило погоре до оскарот. Сепак да во право си,уште не се објавени,претерав со хиперболите :)
Го сфатив филмот јас,како што реков во СПОЈЛЕРОТ,
сакав да биде Кунис онаа прободената,така филмот немаше да биде толку...предвидлив. И јас не можам да те натерам да гледаш подалеку од евтина лезбејска акција,но ете.
..секој со својот вкус :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Леле Redstarfan, аман бе. Резорблејд го имаше скриено спојлерот а ти мораше да го отвориш цел на реплицирањето? Џабе се трудам да давам опомени и образложувања на секоја тема. Отсега со картони ќе се служам само, и јас не сум будала овде на секој 5 минути да пишам опомени, ко деца мали да сте.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Пријател, незнаев дека не смеат да се отвараат спојлери или да се реплицираат истите, сериозно ... да знаев немаше да го направам тоа...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Пријател, незнаев дека не смеат да се отвараат спојлери или да се реплицираат истите, сериозно ... да знаев немаше да го направам тоа...
Имаш иконче SP со црни букви, сите спојлери означи ги со тоа и нема гајле. Може да се реплицираат на истите, ама се додека се скриени. На скриени спојлери враќаш со скриени спојлери. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ok fala :)
Имаш иконче SP со црни букви, сите спојлери означи ги со тоа и нема гајле. Може да се реплицираат на истите, ама се додека се скриени. На скриени спојлери враќаш со скриени спојлери. :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.329
Поени од реакции
30.676
Прегледај го приврзокот 39511

The Girl with the Dragon Tattoo - Воодушевувачка крими мистерија од Шведска! Млада наследничка изчезнува без трага и глас од домот во кој растела. Нејзиниот чичко, 40 години подоцна сеуште трага по неа. Бара помош од еден новинар кој е осуден за клевета. Стариот се сомнева дека некој од неговите роднини ја убил внука му, кои заедно водат голема корпорација. За новинарот е тешко да открие нешто во случај стар 40 година, но му помага Девојката со тетоважа на змеј, која е компјутерски хакер.

Филмот е прв дел од трилогијата Милениум. Трае повеќе од два часа и е на шведски јазик. Ама многу забавни и напнати два часа. Покрај главната приказна, има две споредни дејствиja, кои ги следат двата главни лика. Одвај чекам да ги гледам другите два дела. :vozbud:
ако мислиш дека е филмот добар, тогаш не знаеш колку книгата е над него. ако си фан на филмов земи ја книгата поинтересна ќе ти биде.

T

Tetro

Гостин
The Fog
Незнам шо гледав, а незнм зошто воопшто го гледав. Ако ова е хорор, ја сум Мерил Стрип. Филмов не се ни потруди да ме уплаши.
Клише приказна, клише ликови, клише убиства...СЕ ама буквално се знаете шо ќе се случи, попредвидлив филм здравје. Ало Холивуд не го расипувајте жанров со вакво срање у боја.
Башка шо има многу апсурден крај. Значи не го препорачувам филмов на никој. Не сакате да го гледате.
оцена 2/10 и тоа само оти главниот глумец е убав.
Срањево е римејк на оригиналниот http://www.imdb.com/title/tt0080749/ од `80-та, режиран лично од John Carpenter.
Скоро се` што е направено од неговите мисли е добра приказна, која ако некој друг земе да ја обработува прави срања од типот којшто го имаш гледано.
Кога излезе вториот, во 2005 го гледав. И после напишаната рецензија од твоја страна, гледам дека на имдб го имам оценето со 2-че. :)
На првиот му имам дадено висока 8-ка, и препорачувам да се гледа оној стариот.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.329
Поени од реакции
30.676
Срањево е римејк на оригиналниот http://www.imdb.com/title/tt0080749/ од `80-та, режиран лично од John Carpenter.
Скоро се` што е направено од неговите мисли е добра приказна, која ако некој друг земе да ја обработува прави срања од типот којшто го имаш гледано.
Кога излезе вториот, во 2005 го гледав. И после напишаната рецензија од твоја страна, гледам дека на имдб го имам оценето со 2-че. :)
На првиот му имам дадено висока 8-ка, и препорачувам да се гледа оној стариот.
Ами ај ја го мислев нешто како Ghost Ship, како не! Coraline ми беше пострашен.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ами ај ја го мислев нешто како Ghost Ship, како не! Coraline ми беше пострашен.
Ја успеав да го погледам дури 10 минути. Кога го видов Супермен, се ми стана јасно..:)))))
П.С : Нели виде дека возраста за која е карактеризиран филмов е 12+, што значи од страшно нема ни С...:)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
На замунда е поставен одличен скринер од The King's Speech. Стварно, сликата и звукот се подобри дури и од некои Dvdrip-ови.
Утре го гледам, ќе пишам збор-два.

Уште The Fighter да го најдам на добра снимка и спремни сме за следење на оскариве.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Jas go simnav The king's speech na odlicna snimka, ako sakas ke ti dadam link, i btw odlicen film spored mene 8/10
На замунда е поставен одличен скринер од The King's Speech. Стварно, сликата и звукот се подобри дури и од некои Dvdrip-ови.
Утре го гледам, ќе пишам збор-два.

Уште The Fighter да го најдам на добра снимка и спремни сме за следење на оскариве.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Jas go simnav The king's speech na odlicna snimka, ako sakas ke ti dadam link, i btw odlicen film spored mene 8/10
Да де, спуштив семпл вчера не зборвам напамет. :)

И се сложвам многу добар филм. Глума над ниво. Џабе се буневте за златниот глобус на Колин Фирт, си заслужи чоекот максимално. Сепак Франко за мене ќе е фаворит до крај оваа година. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
The Fog

Незнам шо гледав, а незнм зошто воопшто го гледав. Ако ова е хорор, ја сум Мерил Стрип. Филмов не се ни потруди да ме уплаши.
Клише приказна, клише ликови, клише убиства...СЕ ама буквално се знаете шо ќе се случи, попредвидлив филм здравје. Ало Холивуд не го расипувајте жанров со вакво срање у боја.
Башка шо има многу апсурден крај. Значи не го препорачувам филмов на никој. Не сакате да го гледате.
оцена 2/10 и тоа само оти главниот глумец е убав.
Оти не ја читате темата за хорорите?
Јас одма да ве искарам на невидено...
Работата е што ова е ужасен римејк на инаку класика од хорор, The Fog (1980) на чичко Џон Карпентер. Еден од најстрашните филмови кога бев дете, сега се разбира го нема тој ефект но филмот останува едно незаборавно остварување за љубителите на хоророт.

Сакав да кажам, до насловот на филмот ставајте и година ако знаете дека е римејк, затоа што вака на прв поглед кога го видов насловот мислев дека критиката е за стариот филм и бев подготвен за кавги :)

L

Lu

Гостин
Што велите,дали е добар филмот The A-Team?
Сакам деновиве да одам во кино Милениум да го гледам од 17:30 секој ден го даваат па затоа ве прашувам какво мислење имате за филмов.
Инаку по трејлерите ми изгледа слично со Expendables.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Што велите,дали е добар филмот The A-Team?
Сакам деновиве да одам во кино Милениум да го гледам од 17:30 секој ден го даваат па затоа ве прашувам какво мислење имате за филмов.
Инаку по трејлерите ми изгледа слично со Expendables.
Expendables може вода да мун носи на A-Team.
Ако не друго барем хуморот е подобар :)
Ако гледаш акции нема да зажалиш шо ќе го гледаш филмов.

Kajgana Shop

На врв Bottom