Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Гледајте го Awakenings !!!!!!

Едно прашање до Скопјани :)

Кога ви доаѓа Inception на гости ? :)

Едно прашање до Скопјани :)

Кога ви доаѓа Inception на гости ? :)

Е тоа и јас се прашувам, од СК сум али информација немам добиено сеуште ќе те известам, ако добијам :)

Па прашувам зошто во Сараево , Белград , Подгорица од 22 јули почнува да се прикажува , помислив и во СК да не доаѓа за 3 дена :)

Не сте свесни колку сум запален по Inception. Погоден жанр, погоден режисер, погодени глумци... не можам да дочекам!

Овај Inception интересен филм е изгледа. Е сега има измешани критики http://www.metacritic.com/film/titles/inception?q=inception ама главно се позитивни.
Идејата да се влегува во туѓи мисли и сонови и не е баш непозната.
Коментар на корисниците на метацритик
[...]Whoever thinks these ideas are fresh, needs to read more and watch better movies -- Existenz, World on a Wire, Dark City, The Thirteenth Floor, Matrix[...]
Да не испадни работава како Shutter Island - убаво среден филм со ретко користена но сепак веќе видена идеја. Јас обично немам проблем со тоа (Shutter Island доби позитивна оценка од мене), ама нормално и јас не сакам ако нешто се рециклира во 100 филма годишно.

Интересна работа ова imdb, според нивната формула филмот веќе е на трето место на сите времина.

Откако ќе се дигне ваква фама околу некој нов филм, обично останувам разочаран по неговото гледање. Се надевам дека нема да биде таков случајот со Inception.

колку се лажам на филмови по книгите на Стивен Кинг кои секогаш испаѓаат утки...(со чест на исклучоци )

Обрати се кај мене и нема да праиш утки, барем не кога се работи за Кинг :)

Почни со,

Hearts in Atlantis, Dolores Claiborne ,

Stand By Me, The Dead Zone,

Secret Window
, Misery,

The Dark Half, и Storm Of the Century.

Доста ти се сеа за сеа, овие му се малце понепознати филмови али ипак вредат да се погледнат и нема да бидеш разочаран :)

Може некој да ми предложи некој добар филм,по можност акција.

Околу Inception , ги здробив трејлериве на јутуб ( се ежам цел ) , ама кога го препознав ова гомново од 500 days of summer , i 10 things I hate about you ми ја расипа еуфоријата. Органски не го поднесувам . Цел живот игра у ебиветер филмови , сигурно фатил врски за овде . :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom