Android програмирање

• Креатор на темата Креатор на темата nozo.mk
  • Време на започнување Време на започнување
Имали некој со крупни живци да ми помогне во врска со развивање?

Ме занима, има некој чачкано AIR на Android? Ме интересираат искуства, перформанси, фрустрации итн...

Ај ако може некој малце да ме уведе во ова, кои се начините на програмирање, кој јазик може да се користи и сл...
Истражувам по нетов више 2 дена, ама неможам ништо конкретно да заклучам...

Мене ме интересира дали ако научам Basic4Android тоа значи дека сум научила Андроид?

Зошто кога одам Run на некој код во Јава Eclipse ми вели: not compatible targets were found. Do tou wish to add new Android virtual device и стопира?

Зошто кога одам Run на некој код во Јава Eclipse ми вели: not compatible targets were found. Do tou wish to add new Android virtual device и стопира?
емулатор ти треба некој...
тоа ти е како исто како да ја пробуваш програмата на мобилен телефон...

емулатор ти треба некој...
тоа ти е како исто како да ја пробуваш програмата на мобилен телефон...

Океј е сега, се одблокира, одев на Yes, во таргет наме го впишав моето име, избрав андроид 1.5 machine и Create. Сега извршува...

Зошто во Flash Professional CS 5.5 не си ги правите апликациите..? начинот преку Eclipse е многу посложен за разлика од флаш...

Коа идам на SDK managerot да инсталирам пакет ....добивам Failed to Fetch URL ... и Done.Nothing was installed (работна околина ми е Eclipse и коа идам нов проект - андроид проект , неможам да го креирам поради тоа што не ми дозволува да специфицирам Таргет) ...

Чаре ??

некој заинтересиран да изработи едноставна андроид апликација ?
се разбира не барам за џабе :)
за џабе нема ни код бабе.
ако има некој желба и време.. нека пише пм, да се договориме за цена
поздрав

Коа идам на SDK managerot да инсталирам пакет ....добивам Failed to Fetch URL ... и Done.Nothing was installed (работна околина ми е Eclipse и коа идам нов проект - андроид проект , неможам да го креирам поради тоа што не ми дозволува да специфицирам Таргет) ...

Чаре ??

Дали користиш proxy? Пробај преку HTTPS да се конектираш кон репозиторите. Ако користиш прокси додај ја IP адресата во СДК менаџерот или терај direct connection.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom