Диети и слабеење

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Епа протеинската исхрана ти е препорачувам .. ем ќе те храни со претеини , ем ќе слабееш , ем ќе имаш сила , ем ќе добиеш и на мускулна маса .. Тука ти спаѓат : белка од јајце , пилешко месо , соја , немасно млеко , мусли , немасно сирење итн ..
Tи да јадеш безмасно сирење :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Има некој користено од она alli?
И колку пари е?
Ми требаат само 3 кг минус. Eдно време се стремев кон 60,сеа накај 55 фурам и престанвам со диети, и онака не поднесувам многу брза храна :)

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
aleks10 напиша:
За жал тие луге што знаеа доста за овој проблем, што беа начитани, што прате старнски форуми, што пратеа светски трендови ги нема на форумов, односно паузираат. Така да останаа мал број што може да ти помогнат. Во минатото таман се разви убава дискусија од која можеше да се научи за овој проблем можеше да си помогнеме, и се прекина. И тоа се ради некој луге кој се умешаа на форумов кој го немаа овој проблем кој единствена цел им беше да провоцираат и да критикуваат, и да го спречат помагањето на оние што имаат проблем од овој тип и сакаат да го надминат тој проблем. Се надевам ке се јави некој од тие луге и ке ти каже нешто повеке за ова, а секако и пак ке се уклучат на форумов и ке развиеме полемика како да го решиме проблемот што не мачи сите нас кој го посетуваме овој форум.
idioti...samo to mozam da kazam....

voedno gi molam dokolku go citaat seuste forumov da se priklucat povtorno...za opsto dobro na site!!!

blagodaram.

Член од
26 март 2010
Мислења
8
Поени од реакции
11
Ајде помош од поискусните за тежок случај како мене :)

Ситуацијата е следна - треба да ослабам 35-40 кила . Моменталана висина 1.75 м , моментална тежина 0.12 тона :) А+ крвна група , најнормална крвна слика со малку поише маснотии , крвен притисок редовно покачен...

Имам 2-3 саати дневно за вежбање , пушев кутија дневно едно 5 год , ги откажав пред 2 месеци, веќе месец дена правам комбинација - базен (2-3 километри) + тешко потење на орбитрек во теретана (едно 50 мин отприлика ) но поради junk-food/кофеин/благо комбинации резултатите се бааѓи слаби .

Не користам никакви препарати , лекови , чаеви итн ...

Ми треба режим на исхрана што ќе ми даде енергија за вежбањето , кој нема да ме онесвестува од 09-17 на работа и ќе ги забрза резултатите од вежбањето, па доколку некој преживеал нешто слично секој совет е добредојден ...

Однапред фала !

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
10 кила за 1 месец ... од 65 на 55 .. уште малце ко затвореник од Аушвиц или ко тинејџер од Етиопија ќе станам ... :/ ..

Диетата = јадење 2 пати дневно , леб никако , благо никако , салати и течности само ... без вежбање ..

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
10 кила за 1 месец ... од 65 на 55 .. уште малце ко затвореник од Аушвиц или ко тинејџер од Етиопија ќе станам ... :/ ..

Диетата = јадење 2 пати дневно , леб никако , благо никако , салати и течности само ... без вежбање ..
Not good .. Ко шо слабееш вака и организамот и имунитетот ќе ти слабее :S промени нешто , стави храна у уста со малце физичка активност

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
^ Да да , треба малце повеќе активност и пообилен оброк , вака со наглово слабеење ..несоница,поголем замор ..итн ефекти си носи.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809

Ситуацијата е следна - треба да ослабам 35-40 кила . Моменталана висина 1.75 м , моментална тежина 0.12 тона :) А+ крвна група , најнормална крвна слика со малку поише маснотии , крвен притисок редовно покачен...

Имам 2-3 саати дневно за вежбање , пушев кутија дневно едно 5 год , ги откажав пред 2 месеци, веќе месец дена правам комбинација - базен (2-3 километри) + тешко потење на орбитрек во теретана (едно 50 мин отприлика ) но поради junk-food/кофеин/благо комбинации резултатите се бааѓи слаби .

Ми треба режим на исхрана што ќе ми даде енергија за вежбањето , кој нема да ме онесвестува од 09-17 на работа и ќе ги забрза резултатите од вежбањето, па доколку некој преживеал нешто слично секој совет е добредојден ...

Однапред фала !
Возење СТАТИЧЕН точак, трчање на кеј, вода, цедевита, млеко, мусли, житарици од ориз, пченка, рж, јачмен, бонжита и слични такви срања, газирано и секакви видови на густи сокови НЕ, благо ептен малце, супи, варен ориз, варени инстант макарони, зеленчук, овошје, маслиново масло. Ова углавно мене ми помогна, сега изглеа ќе треба пак да почнам да го практикувам пошто почнав да накачувам...

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123

Однапред фала !
Избаци благото,junkfood и остало храни се умрено , дакле да јадеш до кога нема да ти се јаде више а не додека да ти се напуни мео, и ако тераш физичка активност секој ден за 3 месеца 30 кила симињаш.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Најдобрата диета е умерено јадење, ниакви листи ни програми и слично. Се разбира, и вежбање.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Еве и од мене нешто!!

1 ден Макарони со сирење или јогурт (сварени макарони секако)
2 ден Ориз со сирење или јогурт (сварен ориз)
3,4,5 ден Пилешко (сварено) со салата (домат,краставици,сирење,зелена пиперка,зелка а може и салата од морков,зелка и цвекло-преубава е) сите салати со мнооогу малку масло
6,7,8 ден Телешко (исто сварено) со горенаведените салати
9,10,11 ден Риба со споменатите салати
12,13 ден Грашок,грав,леќа(бљак) како манџа без леб
14,15 ден Компири варени со мнооогу малку масло,киселина и кромид (по желба)
16,17 ден Овошје
18 ден Како првиот ден исто
19 ден Како вториот ден исто
20 ден Благо ( нема воопшто да ви се каснува благо)

Важно: За кафеџиите и зависниците од кофеин: Kафето исклучиво без шеќер,може само со една таблетка натрен по шолја кафе
Важно: Мнооогу малку сол во оброците и салатите,газирани сокови и алхохол никако,повеќе вода и напитоци од типот цедевита (знаете какви)
Важно: Се препорачуваат два не многу обилни оброци дневно или па 3,4 оброци по малку (подобра варијанта)
Важно: Подготовка на рибата - во рерна,без масло,обвиткана во фолија и повремено да се полива со вода преку фолијата (мене најубава ми е осличот а и највкусна е вака подготвена)

Со оваа диета се слабее од 6 до 8 килограми без никакво вежбање,трчање, едноставно јас со дремење пред комјпјутер и тв 20 дена изгубив 8 килограми!
Секако добредојдено е секаков вид на спорт,рекреација,вежбање,трчајње за двоен ефект (другарче мое ги скина 16 и пол килограми со играње мал фудбал секојдневно по саат и пол)

Член од
26 март 2010
Мислења
8
Поени од реакции
11
@Boomerang , @СрбоЛегенда

Вашата комбинација се покажува како добитна сега за сега ( минус 11кг за 12дена ) со тоа што базенот го појачав на 6 км , а на орбитрекот му додадов + 40 мин статик точаче па му доаѓа околу 4-5 саати кардио силување every fucking day :)

Проверив крвна слика и урина , се е ок а се топам ко снегулка , идемо даље.

Член од
20 мај 2010
Мислења
94
Поени од реакции
29
Е ја држам диети секое лето...не е дека треба нешто посебно, само некои 10 килца...ја држев УН диетата лани, таа е супер, ако на некого му треба ќе ја напишам, ама се држи 3 месеца, а мене тоа ми е многу.едно време бев на лимонска диета, си јадеш што сакаш само на сабајле пиеш истискан лимон во одредени количини, и немаше некои посебни резултати...и да не станам досадна, имаше и уште неколкудиети, ама сепак си се враќав на првичната тежина.летово го правам она што го практикував преклани, не јадам ништо до два, само што оваа година, не јадам навечер ништо после осум, а во меѓувреме јадам што сакам...за 2-3 недели симнав 4 кила, и што би рекол @JLaForge, идемо даље...:pehar:

Kajgana Shop

На врв Bottom