Mac OS X - Се' во врска со Mac (Hackintosh)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
абе бедна работа е воа... земи го Ејплот у Дуна на дестоп шо им стои, 2 и кусур е :wink:

а и покрај тоа на што личи доле сертификат Виндоус, а ОС Мек :toe:
Амди Бајрам работава :tv:

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
абе бедна работа е воа... земи го Ејплот у Дуна на дестоп шо им стои, 2 и кусур е :wink:

а и покрај тоа на што личи доле сертификат Виндоус, а ОС Мек :toe:
Амди Бајрам работава :tv:
Не те разбрав баш... :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
нема везе, муабетот ми е све шо не е лиценцирано нечини.. .

Член од
12 април 2009
Мислења
79
Поени од реакции
24
Imam MSI 945P Platinum maticna i intel 3.6, mozam li da go instaliram ova na mojot PC?
Ako mozam daj upatstvo

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Hаckintosh... незнам зошто некои се мачеле да го направат.
Ако некој сака OSX нека си купи Mac. Завршена работа.

И јас порано се залетав, ама ко видов колку пачеви фиксови и какви не глупости има се откажав. Сега веројатно постапката е олесната, ама како и да е ко имаш оперативни системи правени за ПЦ кои работат одлично зошто ова.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Hаckintosh... незнам зошто некои се мачеле да го направат.
Ако некој сака OSX нека си купи Mac. Завршена работа.

И јас порано се залетав, ама ко видов колку пачеви фиксови и какви не глупости има се откажав. Сега веројатно постапката е олесната, ама како и да е ко имаш оперативни системи правени за ПЦ кои работат одлично зошто ова.
Знаеш ние во Македонија колку пари имаме да си купиме Mac. ;)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
нема везе, муабетот ми е све шо не е лиценцирано нечини.. .
Баже...и твојот виндоус е нелиценциран.Ако има кракуван код не значи дека има лиценца.Па никој ништо не ти направил.Се е пиратерија.Колку од тука имаат купено фотошоп?А колку го користат?И тоа е илегално.Исто е и со Хакинтош.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Баже...и твојот виндоус е нелиценциран.Ако има кракуван код не значи дека има лиценца.Па никој ништо не ти направил.Се е пиратерија.Колку од тука имаат купено фотошоп?А колку го користат?И тоа е илегално.Исто е и со Хакинтош.
Не е исто. Mac OS X нема лиценса. Ова Hackintosh ти е оргинален Mac OS X со patch-еви. А тоа што не работи исто како Mac, е затоа што не е компатибилен со хардверот.

Apple + Mac OS X = Heaven
PC + Mac OS X = Problems... but less than Windows ;)

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Дали некој знајт како требит да се Patchоват инсталација од Mac os x leopard snow
т.е. како да ги стам мојве драјвери во инсталацијава ?

BTW имам веќе Patchована инсталација за Intel X86

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Дали некој знајт како требит да се Patchоват инсталација од Mac os x leopard snow
т.е. како да ги стам мојве драјвери во инсталацијава ?

BTW имам веќе Patchована инсталација за Intel X86
Ако не се лажам полесно ти е да имаш 10.5 (Leopard), ставаш Snow Leopard правиш upgrade. Потоа ако не ти се уклучува ги ставаш само драјверите што ти требаат.

http://www.osx86project.org/

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Ако не се лажам полесно ти е да имаш 10.5 (Leopard), ставаш Snow Leopard правиш upgrade. Потоа ако не ти се уклучува ги ставаш само драјверите што ти требаат.

http://www.osx86project.org/
Абе имам читано на странава ама пак требит и за леопардот 10.5 драјвери да ставиш ... аку имат некој инсталирано Мак ос Х нека ми пишит а ова osx86project го имам простудирано :D hehehe и пак неможеше

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Абе имам читано на странава ама пак требит и за леопардот 10.5 драјвери да ставиш ... аку имат некој инсталирано Мак ос Х нека ми пишит а ова osx86project го имам простудирано :D hehehe и пак неможеше
Јас имам али сум на Leopard (10.5.7).

H

^HITMAN^

Гостин
Не ви треба ова срање. Откако Apple потпиша договор со Intel во 2006 година има посебна верзија на MAC OSX за интел платформа со x86 и x64.

A oва Хакинтош:pos2: ти е толку големо срање што го направил некој копиљ, полно со 100000000000000000000 багови, нестабилен за работа и само Господ ги знае малверите кои ги содржи како "додатоци". ИЗБЕГНУВАЈТЕ ГО ОВА ГОМНО !!!

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Не ви треба ова срање. Откако Apple потпиша договор со Intel во 2006 година има посебна верзија на MAC OSX за интел платформа со x86 и x64.

A oва Хакинтош:pos2: ти е толку големо срање што го направил некој копиљ, полно со 100000000000000000000 багови, нестабилен за работа и само Господ ги знае малверите кои ги содржи како "додатоци". ИЗБЕГНУВАЈТЕ ГО ОВА ГОМНО !!!
тоа е уствари ова срање

Kajgana Shop

На врв Bottom