EEej, super tema, cek sea ja da si go kazam mojot problem...
vaka od 14 god pocnav mnooogu losa ishrana, cokoladi, brza hrana, po doma samo cipsovi pomfritcinja ova ona, i se taka od 10. 2004 do nekade 2005 mart, znaci skoro godina ipol. nezdrava hrana. da pojasnam, bev mnogu aktivna, vo skolo na fizicko, po sekcii, non stop vo dvizenje, kosarka cat pat, i taka .. si bev ideaaalni 53kg za mojata visina 170cm... e od mart nekade prekinav so aktivnost... i pocna da mi se mrsi kozata i mi izlegoa bubalici ( so nikad ne sum imala ) po grbot, vratot, celoto, gradite ... i toa me strasno voznemiruvase.... nemav poim deka mi e od mrsnata hrana... i cela zima i prolet si ja pominav vo rolki za da ne mi se gledaat bubalicite... i vo maj otidov na dermatolog, od kade me upatija na ginekolog.. veke 15 god bev i mi rece doktorot deka sum dovolmo vozrasna za da mi dade apcinja na hormonska baza Diane 35 (slicno na imeto moe
), od 1vi juni, gi piev do 15 avgust nekade... losoto e vo toa sto tie apcinja se pijat strogo disciplirano..sekoj den vo ist cas, so 7 dena pauza ( denovite na ciklus ) i potoa pak.. ali ja kao i uvek neodgovorna den zaboravam, se napijam odednas 2, pa razlicen cas.. i takaaa
i piejki gi taka mi se otvori ogrooomen apetit i jadev nenormalno! za 3-4 nedeli juli/avgust kaciv 15kg..
((((
i nisto.. probav dieti.. ne mi idese.. probav aktivnost.. sum izgubila kondicija.. si se vlecev taka godina dena od 2006 do 2007 zima koga oslabnav, od 67kg simnav na 61kg, neam poim kakoo, valjda nemav apetit od nervozi.... i sea sum 60kg i maka macam barem 5 kg da skinam, do 55 da se simnam, za da mozam da si gi nosam omilenite farmercinja
(((((((
help:icon_neut ama ne sakam dieta od 2-3 meseca
maximum mesec dena, ako treba i sekojdnevna aktivnost, i izgladuvanje, i ne striktno spisok na rucok, uzzina bla bla bla,... opsto ovaka...
mnogu ke mi znaci, da si vratam na samodoverba malce..
pliiizzzz