Диети и слабеење

Член од
24 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Сум за овошје но сепак,кога јадеш само една одредена храна не ги добиваш,другите витамини и минерали,затоа ако земаш ваква диета препорачувам добар мултивитамин и добар суплемент.А дека ќе бидеш умалаксан и нема да имаш енергија од диетава сум ја пробал еден ден и од тогаш не ни сакам више да ја пробувам,затоа што губиш сало но ако почнам да се вратам на стариот режим,џабе ми се враќа се и сешто дури дупло повеќе.Можеш на пример да земеш еден ден само овошје да јадеш а повеќе не препорачувам.
мајсторе сеа да се разбереме...........да се јаде одсабајле овошје и да се исфрли лебот од употреба ,а може да се јаде се ................плус не моше ти да не јадеш и да слабееш,без да фатиш да повежбаш малце....како инаку???????:toe:
 
S

Stef Bachatero

Гостин
Ако почнеш протеинска диета можеш да губиш килограми многу лесно,али сега тоа што не е здрава и ти го повишува холестеролот е друга работа,но сепак и брзо се враќаат килограмите така да пробај аткинсова диета или south beach диети тие се планирани на ниско гликемични јаглехидрати со многу протеини и масти,да добра е ако употребуваш многу незаситени масти со што ќе го намалуваш нивото на холестерол.Сепак што велиш ефектите се поочигледни ако вежбаш.Чиста физика нели:)
 
Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
EEej, super tema, cek sea ja da si go kazam mojot problem...
vaka od 14 god pocnav mnooogu losa ishrana, cokoladi, brza hrana, po doma samo cipsovi pomfritcinja ova ona, i se taka od 10. 2004 do nekade 2005 mart, znaci skoro godina ipol. nezdrava hrana. da pojasnam, bev mnogu aktivna, vo skolo na fizicko, po sekcii, non stop vo dvizenje, kosarka cat pat, i taka .. si bev ideaaalni 53kg za mojata visina 170cm... e od mart nekade prekinav so aktivnost... i pocna da mi se mrsi kozata i mi izlegoa bubalici ( so nikad ne sum imala ) po grbot, vratot, celoto, gradite ... i toa me strasno voznemiruvase.... nemav poim deka mi e od mrsnata hrana... i cela zima i prolet si ja pominav vo rolki za da ne mi se gledaat bubalicite... i vo maj otidov na dermatolog, od kade me upatija na ginekolog.. veke 15 god bev i mi rece doktorot deka sum dovolmo vozrasna za da mi dade apcinja na hormonska baza Diane 35 (slicno na imeto moe :)), od 1vi juni, gi piev do 15 avgust nekade... losoto e vo toa sto tie apcinja se pijat strogo disciplirano..sekoj den vo ist cas, so 7 dena pauza ( denovite na ciklus ) i potoa pak.. ali ja kao i uvek neodgovorna den zaboravam, se napijam odednas 2, pa razlicen cas.. i takaaa :(
i piejki gi taka mi se otvori ogrooomen apetit i jadev nenormalno! za 3-4 nedeli juli/avgust kaciv 15kg.. :(((((
i nisto.. probav dieti.. ne mi idese.. probav aktivnost.. sum izgubila kondicija.. si se vlecev taka godina dena od 2006 do 2007 zima koga oslabnav, od 67kg simnav na 61kg, neam poim kakoo, valjda nemav apetit od nervozi.... i sea sum 60kg i maka macam barem 5 kg da skinam, do 55 da se simnam, za da mozam da si gi nosam omilenite farmercinja :((((((((
help:icon_neut ama ne sakam dieta od 2-3 meseca
maximum mesec dena, ako treba i sekojdnevna aktivnost, i izgladuvanje, i ne striktno spisok na rucok, uzzina bla bla bla,... opsto ovaka...
mnogu ke mi znaci, da si vratam na samodoverba malce..
pliiizzzz
 
Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
JA TAKA SE ZAEBAV, SLABA SUM BILA OVA ONA i sea sum zdebelena pa se nerviram koa ne mzoam da trcam ili nesto ne mozam da napravam kako so treba oti mi smeta gazot i tezinata :) :)... NAJUBAVO E DA SI SLAB.. SVE MOZES DA SI OBLECES, I DA SI ELASTICEN I SUPER PODVIZEN!
 
Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
е зашо?
па кажи колку си висок и колку си тежок сега, ап ќе ти кажам.. веќе со диети и слабеења експерт сум за другите само за себе не :)
 
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
946
JA TAKA SE ZAEBAV, SLABA SUM BILA OVA ONA i sea sum zdebelena pa se nerviram koa ne mzoam da trcam ili nesto ne mozam da napravam kako so treba oti mi smeta gazot i tezinata :) :)... NAJUBAVO E DA SI SLAB.. SVE MOZES DA SI OBLECES, I DA SI ELASTICEN I SUPER PODVIZEN!

Не би рекол дека слаб е најубавото нешто нели? Сигурно слаб, како врвка и не е баш нај нај:) Подобро, килце плус но сето тоа да биде затегнато:)

Најдобра диета е трчањето,утринското трчање.
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
E sea vaka poznavam eden projatel koj drzi dieta mislam ne dieta nego ne jade edna nedela na pr pa posle eden dva dena ke jade ama zatoa koga jade jade kolku za 10 luge zatoa ne e dobro drzenje na takvi dieti so gladuvanje zoso posle ke jadete ko da ne ste videle hrana u zivot
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
abe a daj kazete ja so da praam viskok sum 172 iam 58 kila a iam na mene salo lol izglea iam mnogu bodyfat kazete resenie
 
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
946



Диетите се неефикасни и воедно потенцијално опасни по вашето здравје. Истите треба да бидат заменети со т.н долготрајни програми за здрав животен стил.

Вашата идеална телесна тежина можете да ја постигнете само со соодветни промени во животниот стил. Во тие промени спаѓаат редовно вежбање, разумен пристап кон здрава исхрана и соодветен ментален став кон водење здрав живот.
 
S

Stef Bachatero

Гостин
Начин на исхрана или диета е тоа што внесуваш во еден ден разграничи ги оброците во помали количини,5 оброци да имаш во еден ден пресметај колку калории треба да внесеш плус 30 мин кардио и 30 мин вежбање во теретана ќе видиш како ќе ослабнеш.А како да пресметаш колку дневно ќе внесуваш епа твојата килажа ја множиш со 20 за да добиеш колку дневно ќе внесуваш во денот.Тоа ти кажува колку дневно троши твојот организам за да биде стабилен,ако земеш активноста да ја мериш се добива дека 1.4 е ако си слабо активен,1.6 средно активен и 1.8 високо активен на крај ќе добиеш бројка со што тоа ти е вкупниот внес на калории дневно.Над таа бројка се дебелееш,под таа бројка слабееш,но ако јадеш целовреме рафинирани шеќери и работи што брзо даваат енергија а не те заситуваат џабе ти е исхранава треба да ја разграничиш оброците на фиброзни јаглехидрати житарици и протеини и нерастителни масти.Односот според мене што е најдобар е 40 посто јаглехидрати/30 посто протеини 30 посто незаситени и заситени масти.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom