Вашето клабинг минато

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Сум бил на скоро сите електронски правци освен хаус. Дали знаете зошто џанглист не слуша хаус?
- Го фаќа клаустрофобија :pos:
:pos:

Јако :)
Кејф ми напраи со ова :)

Инаку, што се тиче модрцата, мораш да признаеш дека ти е омилена модрица шо си ја поседувал :)
И, што се тиче Ману Чао, почни да раскажуваш, уживам :)

S

StormRage

Гостин
Епа вака... од моето клаберско искуство 5-6 журки се на се... Прва Фонетика 2008- Изгрев... Едната бина С.А.Ф. (то беше загревањето) и Џајко после то ме прекина за малку коа заврши ќе заспиев од шо нозе не ме држеа... е толку за 2008. 2009- прва Боб Синклер Охрид... вистина ме изненади не мислев дека на хаус толку лом можит да бидит али ме премисли... е после то беше најјакото нешто... ТАЛАМАСКА (со големи пишам значит) (и со 3 букви) ЛОМ прво цапе не потфати за на крај овој од патики да не вади... И одма другиот ден пак Фонетика ама дури дојде Џајко бев на Грин Аут на друга бина и коа распукаја трубачите то беше дал да кршиш кичма и останати коски или да пиеш:pos2: сеедно останатото пред и после Џајко на та бина ме разочара вистина крајот пуштаја некој приспивен хаус... ама се испијанав домаќински. Е сега следно чекам сабота Цапе Лапидариус идал охрид е тоаш ќе се парталим:vozbud:

I

IBIZA SOUND

Гостин
pa ke ja izdvojam fonetika 2008,posebno kirilco nas:)
tolku dobro me iznaskokal,a najgolem keif mi napravi izgrevot na sonceto a kirilco me puka vo maliot mozok:):)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Од моето сиромашко клабинг искуство, ќе ја издвојам големата петорка - Продиџи, Кемикал Брадрс (во Белград), Фејтлес, Фетбој Слим и Крафтверк.
Кога бев прошлата година на Егзит, во 4 дена видов појше ди-џеи отколку годишно квалитетни журки у Скопје помножено со 10.

S

StormRage

Гостин
pa ke ja izdvojam fonetika 2008,posebno kirilco nas:)
tolku dobro me iznaskokal,a najgolem keif mi napravi izgrevot na sonceto a kirilco me puka vo maliot mozok:):)
Ќире појак беше 2009 ама пократкотраен :( само ради трубачите беше бесен:

ете трубачи шо ти праат :vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
6 јануари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
43
Uhhh, aj vaka po slikovito jas kje objasnam:

http://clubbersguide.com.mk/gallery/

tuka ima vo menito del "Flyers" na 90% od tie sum bil, inaku prva zhurka mi beshe nekoja resident zhurka na togashni Percussion Discussion vo Metropol

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Со оглед на годините ... и местото на живеење почнав да одам на журки пред 2 години од прилика. Одам на поголемите журки шо се праат на саем оти сеуште не ми се исплаќа да идам на секое до Скопје.
Прва журка Infected Mushroom 2008. Мал бев. Ама јебига добро беше.
После идат Таламаска. Е ова можам да ја наречам прво добро искуство.
Скази , Сан Проџект , Фетбој Слим :) , таксират 2008 , таксират 2009 (прв пат го слушнав кирил) , марко настич (lame) .
техно журки организирани од АКТО секое лето по напуштени фабрики итн.

Само жално што во еден од најголемите градови во Македонија, Битола, нема ни Т од техно па камо ли Т од транс журка или слично.
Како и да е ... за 1 година станувам жител на Скопје па се очекува повеќе.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
43
Само жално што во еден од најголемите градови во Македонија, Битола, нема ни Т од техно па камо ли Т од транс журка или слично.
повеќе.
Ne e samo Bitola, skoro segde e taka za zhal, ama ide na bolje :)

Satellite

Digital Dance DJ
Член од
25 декември 2007
Мислења
321
Поени од реакции
115
Uhhh, aj vaka po slikovito jas kje objasnam:

http://clubbersguide.com.mk/gallery/

tuka ima vo menito del "Flyers" na 90% od tie sum bil, inaku prva zhurka mi beshe nekoja resident zhurka na togashni Percussion Discussion vo Metropol
Pa taka nesto vazi i za mene....bar mislam...95-96....manje vishe, prva godina sredno izglea ke da beshe...Ili mislam deka beshe vo MNT nekoja pmg zurka dalecna si 95 godina...

Mene transformacija mi e James Monroe na matka 97, od togas pa navaka ni sam neznam broj na zurki, ama bitno dobri 15 godini zurkanje i treskanje od zemja. Ok, denes sum daleku polabav od togas, godini cuda pravat, ama sepak duhot e istiot.

Najdobri zurki spored mene :

- Bezs nikakva konkurencija : Talamasca MKC 2001
- Atmos MKC 2002
- Talamasca MNT 2004
- Astral Projection MNT 2000 ili 2001 ne mi teknue koga beshe....
- Eyal Yankovich Metropol - Head of hommega 1999 ( Prv pat otpalena Astral Projection - Another World na planetava na zurka )
- X-Dream 2000
- Tsyoshi SUzuki MNT 1999 ili 98 beshe....

Abe ima uste eden ton zurki, ama kaj da mi tekne....ama ovie se ubedlivo najdobrite spored mene...

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Прв пут на журка сум бил појма неам кога.Иам отидено на повеќето Диџеи шо дошле( зборам претежно хаус ДиЏеи и нормален транс со некои падобранци од позабеганите).
DEEP DISH, AXWELL, ROGER SANCHEZ, ERYC PRYDZ, UMEK, CARL COX, SEBASTIAN INGROSSO, HERNAN CATTANEO, SVEN VATH,MATTHEW DEEKAY, DUBFIRE, DAVID VENDETTA, TOM NOVY, FAITHLESS, PRODIGY, SONIQUE, MARSHAL JEFERSON, DERICK MAY, SHAPESHIFTERS, FREEMASOSNS, JUNIOR JACK, NASTIC,DAREN EMERSON, DENIS FERRER, VALENTINO KANZYANI, LAURENT GARNIER,FATBOY SLIM, SHARAM, MARCO CAROLA, MARK KNIGHT, DAVID MORALES, PAUL WOOLFORD, JUDGE JULES, FUNKERMAN, SATOSHIE TOMIE, FUNK AGENDA, JOHN AQUAVIVA, SEB FONTAINE, TIESTO, ARMIN VAN BUUREN , ABOVE & BEYOND, MARCUS SHULZ, PAUL OAKENFOLD, INFECTED MUSHROOM,AZAX, SKAZI.....

....има уште ама не ми текиња сеа.Па не се малце ни овие.
Криво ми е шо не отидов на SANDER KLEINENBERG, PAUL VAN DYK и KURD MAVERIC

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Пооо, добра тема... Утре ќе расклапам вагони....

I

IBIZA SOUND

Гостин
zaradi nemanje ekipa za na zurka morav da pocnam na zurka da odam od 2008,iako sakav mnogu porano od 2008.definitivno najkrivo mi bese sto ne bev na alarm vo ljubanista(ako ne se lazam bese 2006) :)

inaku najjaka zurka definitivno mi napravija moite lugje carl cox i john digweed na plaza park vo ohrid
sum bil i na buren i na pvd ama ne se nekako moi lugje :D

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Бооо. Ова ќе потрае. Негде 96-та беше оваа беше хит
Веројатно се познаваме......као ликови........
Сигурно не од Рибља чорба....ама другиве добар, добар дел сум ги видел.......

Повпечатливи ствари мене шо ми беа........не пишувам за концерти, него строго клаберизам....чував и карти едно време упм, којзнае кај ми се.....

Меѓу првите ствари што ги памтам, МНТ едно време функционираше со мешана програма, па глеавме да се пикнеме од џуниор да останеме....пуштаа БП (денес познат као Мирко Попов), Срџан и слични......
Мале не знам на кого му текнува, Александар Малевски, звер беше чоекот, не знам кај е сега......
Аквадро (она сега што е АМЦ на бул. ЈНА) беше убао место за електроника......Балет едно време имаше електронски фазон и беше ко у свет негде да си отишол, не какво срање е последниве 7-8 години.....па Ринг, Сектор, на Сури кафичон - Сурреал и слични дупки......златните времиња на Колосеум, студентски денови, кога борба беше да се остане на темпото журки четврток-недела: Seb Fontaine, Deep Dish, Pete Tong, Digweed, Adam Beyer, Plastikman, Nastic и сите други знани и незнани - Christopher Lawrence (нема никад да ја забораам во животов таа журка), па после малку спласна......пошо сум по трансот (?) повеќе Jules, Above and Beyond и тој фазон од новиов Колосеум ми се останати во сеќавање.....PvD охридската, а посебно струшката журка исто беше epic....
Од поновиов период (условно кажано), добро журче имаа Баланс на Матка и Digweed со Cox во Охрид........
Дали остарев, дали се посра електроникава - се поретко одам на журки, чат-пат Сектор (ама и тие аздисаа со картине и народон што влегуе), а мераклија сум на добар електронски звук уште ама од Скопје толку можеш да очекуваш.....

Kajgana Shop

На врв Bottom