Невкусно, недолично облекување

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Обично девојките прават моден гаф кога комбинираат на себе ептен кратко здолниште и длабоко деколтирана маица со гол стомак. Основно правило во модата е кога се носи длабоко деколтирана маица, туника сеедно, надолу треба нозете да бидат покриени, дали тоа ќе бидат фармерки, хеланки .... И обратно ако се носи кратко здолниште, градите и стомакот да бидат покриени. Со тоа ќе добијат секси изглед. Најчесто поради овие модни гафови крајниот резултат е токму тоа невкусен и ефтин изглед, кој привлекува внимание на многу, само што привлечените не се вртат за убаво.

Зошто секад мрчат муда за женските а никој не мрчи муда за дечкото кој поминува без маица каде му се гледаат плочките и добро дефинирано торзо, малце посмкнати панталони када наѕираат дел од белите боксерици, каде се движи така маженствено, малце испотен и исончан од сонцето...

После пет минути откако прекина да се лигави на тастатурата:
Мислам зошто би се противеле против нешто што е празник за очи ( во случајов за мажите) јас не се бунам кога некој не носи маица летно време, хеј дури неколку пати за малце ќе се лупнев од бандера . Важно очи исплакнав.

За мене недолично облекување, без вкус е кога ќе видам моја генерација облечени ко да имаат 50 години...

Зошто секад мрчат муда за женските а никој не мрчи муда за дечкото кој поминува без маица каде му се гледаат плочките и добро дефинирано торзо, малце посмкнати панталони када наѕираат дел од белите боксерици, каде се движи така маженствено, малце испотен и исончан од сонцето...

Па вајда така не одат во дискотека и низ гтц.
Мож така да одат на плажа или низ летниве одмаралишта. Или после кошарка/фудбал играње што ти ја знам.
Никој не вика дека е недолично кога женските носат купачи или не е ни недолично што одбојкарките носат едно боди и прекратки панталончиња. Ужасно се секси. Тоа е во име на спортот :)

Ама колку и да е секси една девојка ако се избаци у краток црн минич, мрежасти хулахопки, црвена деколтирана блуза нема да искоментира никој леле топ е цурава секси е, него ќе рече курва!

Сексипилот не се прикажува со расоблекување на секое место во секое време. Топ девојка може да е и онаа во фармерки и маичка, а не онаа со 10 цм облека на себе. Не и личи. Недолично е. Исто е и со машкиот пол.

Што ќе помислиш ако видиш машко згодно, презгодно, со цврсти коцкици во тесна фармерица, мрежаста блуза и пудра на лице? Сеедно што е секси кога е ГЕЈ! :trepka:

Па вајда така не одат во дискотека и низ гтц.
Мож така да одат на плажа или низ летниве одмаралишта. Или после кошарка/фудбал играње што ти ја знам.
Никој не вика дека е недолично кога женските носат купачи или не е ни недолично што одбојкарките носат едно боди и прекратки панталончиња. Ужасно се секси. Тоа е во име на спортот :)

Ама колку и да е секси една девојка ако се избаци у краток црн минич, мрежасти хулахопки, црвена деколтирана блуза нема да искоментира никој леле топ е цурава секси е, него ќе рече курва!

Сексипилот не се прикажува со расоблекување на секое место во секое време. Топ девојка може да е и онаа во фармерки и маичка, а не онаа со 10 цм облека на себе. Не и личи. Недолично е. Исто е и со машкиот пол.

Што ќе помислиш ако видиш машко згодно, презгодно, со цврсти коцкици во тесна фармерица, мрежаста блуза и пудра на лице? Сеедно што е секси кога е ГЕЈ! :trepka:
sea ми текна на андријан гаџа droooling ....плус ми текна на оние кои се качуваат на маса со раскопчана кошула мхм мхм ....

Види има моменти кога сите ги префаќа она to be little attention whore, иако некои повеќе од другите кои сакаат да бидат центар пажња без оглед на последиците е сеа јебеш тоа е . Некои додуша немаат појма како да се облечат али на крај краева се се сведува како го носиш сето тоа на себе . Имам видено убави девојки во класични парчиња кои изгледаат досадно а други предизвикувачки во истата облека . Истото и 10 цм облека на нив .

Не постои такво нешто ко недолично облекување само постојат лошо облечени личности. Кодекс на облекување можеш слободно да проповедаш во црква, училиште и на работа .... :tepam vreme:

koga ke vidam se oblekla vo minijaturna garderoba a salo i visi od site strani....:nesvest:,ili mini kratka suknja i topuci dole :nesvest:

Многу ми е мило што важам за личност која оди спроти модата.

Ќе тргнам од секојдневниот живот, анализирајќи повеќе општествени кругови. Во школо, учам со дрољи кои мислат дека се фенси ако отидат во школо на 10ка штикла. Имам случај во клас, девојче кое цела зима се шеташе по хеланки и не-многу-долги џемперчиња. И не е само таа. Многу се. Деколтирани доаѓаат се со цел кај еден од поманијачки настроените професори да добијат што е можно повисока оцена. Ќе цитирам прашање на еден другар, наменето за ставањето пудра:

Девојко, девојко, со што ставаш пудра, со лопата?

Сите се со по 10 слоја пудра, сјаеви во сите можни бои, сенка и туш на очите кој ја преминува линијата на окото, вештачки трепки, пеглани коси, наочари за сонце на -20 кога надвор паѓа снег, и со устите направени како патки. Крајно невкусно. И нормално, тие не добиваат опомени за изгледот, затоа што лижат гз, се упикуваат, важат за нешто како примерни. Ама на мене мора да ми просере некој - дали за тоа што имам ставено кармин, или за тоа што ноктите ги лакирам со црн лак, ако се избацам у црно се поставуваат прашања од типот "кој ти умрел", мораа дури и за премногу мали обетки составени само од еден Сваровски кристал да ми просерат. Пред една година, имав пример кога една од клас извади пегла за коса на сред час, ја вклучи, и откако професорката зачудено ја праша што прави, таа и одговори со: "па ваква да идам на кафе со дечкото?!". Не, не и следуваа никакви санкции. Јас морам и летно време да пазам секој ден што носам, не само да биде чисто/испеглано/здраво, туку и да има прописна должина, па и да се наведнам, да не ми се види ништо, затоа што мене ми е непријатно од професорите, додека другите одат со кратки суќњи и маички на прерамки, што е претеризам! И најбитното, ташните. Денес нема како порано, во нешто поедноставно или поспортски да ги носиш книгите. Сите носат ташни како за искачање. Но тоа не е се - ташната го губи смисолот доколку не ја носиш како раката да ти е скршена.

Одење на кафе. Пред некој ден ми поставија прашање неколку искомлексирани, премногу глупи дрољи, зошто за на кафе преку ден (битен момент!) не сум носела штикли. Да, пиењето на кафето е толку свечена прилика што сите се нашминкани и дотерани како за вечерно излегување. Па така, кога се појавив во патики за на пригода каква што е пиење кафе, добив коментар: "Лелееее зоштооо нее носииш штиклиии?". Ваљда пошто уште имам 16, а не 26! Премногу грдо изгледа кога ќе видам девојка низ град преку ден со сите бои на виножитото на неа, одвратно облечена. Прво, треба да се пази на пригодата, па и да се работи за некоја свеченост, немора да свети (во буквална смисла на зборот). Не е потребно некој стилист да имаш, или пак да имаш талент за којзнае како да бидеш облечен, придржувај се на неутралните бои и тоа е тоа. Дури и за излегување е премногу.

Излегување. Ми се гади кога ќе помислам дека сум приморана од разни причини да излезам на место кај што сите се дотерани за на свадба, а отишле на најобично место. Пред неколку викенди во еден скопски клуб кај што никогаш и не би отишла доколку немам некоја причина, се избацив со ниски чизми, најобични пантолони и маичка. Ме гледаа како да не сум од тука. Сите на штикли, тоа што незнаат да одат е друга приказна, мали девојчиња направени како тетки, детален опис: лириките на Слаткар. Па ни на крај памет нема да ми дојде да излезам од дома така облечена! Ни на први април! Сите глумат некое лудило во градов, сите се замислуваат дека фураат некој нивен стил, а врска си немаат од облакање. Едно е да следиш мода, а друго е да знаеш да се облечеш.

Првпат облеков пократка суќња во втора година средно.
Првпат облеков фустан во трета година средно.
Првпат се нашминкав прилично скромно, со молив/римел/кармин во прва година средно.
Највисоки штикли на кои се имам качено: 3 cm
Број на парови штикли кои ги поседувам: два, и тоа чизми

И да, ми сугерираа дека незнам да се облечам за мојата возраст. Сум делувала старомодно, како уште да сум основно, а не (скоро) на факс.

i mazi i zeni se oblakaat taka radi prakanje poruka do drugite a taa poruka e - videte kolku sme jebozovni doete da ne ebete nie sme picketini ili kuroj zavisi od toa dali e zena ili maz ali pak isti kurac mu doaga kako i da vrtis dupe od pozadi taka i ova e sea nekoi preteruvat im se gledat vnateresni organi pa kaj nekoja moes da vidis i jetra i bubreg i creva ali takvo e vremeto be sea ne se pali vise nikoj na normalna obleka pa mora vaka ustvari ne mora ali mora da se prodavat ljudi pa ova im e kao reklama

i mazi i zeni se oblakaat taka radi prakanje poruka do drugite a taa poruka e - videte kolku sme jebozovni doete da ne ebete nie sme picketini ili kuroj zavisi od toa dali e zena ili maz ali pak isti kurac mu doaga kako i da vrtis dupe od pozadi taka i ova e sea nekoi preteruvat im se gledat vnateresni organi pa kaj nekoja moes da vidis i jetra i bubreg i creva ali takvo e vremeto be sea ne se pali vise nikoj na normalna obleka pa mora vaka ustvari ne mora ali mora da se prodavat ljudi pa ova im e kao reklama

На аутопсираните не им замераваме за стајлингот.

О легендо.

Кога ќе видев летни фустанчиња во светли бои со барсаци па на тоа фустанче црна чизма ауу значи у минич разголено ако не е ниту таа сезона за носење таква облека и ако не им стои.. е тоа ми е врв на невкусно облекување таа слика од група девојчиња така облечени не ја заборавам а исто така мразам комбинации во црвена боја и ретко на кој сум видела убаво да стои некои детали може но целата во црвено или машко во црвена кошула:nenene:

Се што не е убаво за очи за мене е невкусно. Тука има од голи стомаци, до свиснати цицки и целулит што искача од под кратки панталони, па до маица со шљокици, мрежаста хулахопка со високи штикли или силиконски усни...
Факат е дека сите си имаме маани, малку се оние кои можат да се пофалат со совршен изглед, ама исто така факт е дека еден куп од нас не знаат што добро прилега... Има нешта кои треба да се скријат и нешта кои треба да се истакнат... Кога сум дома ми се чини дека кај нас девојчињата не знаат како да го покажат убавото и не знаат како да го скријат тоа што не чини. Многу пудра на лицето која не продолжува по вратот нема да направи да изгледа дека имаме убав тен... Стегнатите маици не се за секого... И ако имаме убави нозе не мора да се шетаме во стегач за коса ставен по појасот - тие ќе се видат и ако сме попристојно облечени...
Што знам... Некако мене и нормално ми е што простотилук доминира по дискотеки, кафичи па и училишта, ако се земе во предвид дека Фанки Џи е репер за сексипилност а Карлеуша за успешност :)
Исто, јас овде за девојчињата зборев, ама истиот муабет може да се направи за било кого. Постари жени кои си се облекуваат како ќерките и ставаат пирс на папок, батковци кои носат маица со светкаво „Долче и Габана“ искомбинирани со „фенси тренерка“, џибери со темни наочари во дискотека (???!!! ќе ми ја објасни некој мистеријата на ова?), чичковци што уште ставаат некаква масловидна смеса на обелените коси (која била хит негде на крајот на 70тите)...

Кога ќе видев летни фустанчиња во светли бои со барсаци па на тоа фустанче црна чизма ауу значи у минич разголено ако не е ниту таа сезона за носење таква облека и ако не им стои.. е тоа ми е врв на невкусно облекување таа слика од група девојчиња така облечени не ја заборавам а исто така мразам комбинации во црвена боја и ретко на кој сум видела убаво да стои некои детали може но целата во црвено или машко во црвена кошула:nenene:

За првиот болд: некако не те сфатив. Сакаш да кажеш дека под невкусно облекување спаѓа она кое не е прописно со ставовите на некој феминизиран моден креатор на кој му текнало дека нешто ќе се носи во таа сезона? Незнам за тебе, ама јас се чувствувам премногу лошо кога ќе излезам на улица и ќе видам дека сум облечена исто како и сите останати.

Е сега за црвената боја. Многу ме нервира кога ќе прочитам нешто вакво: црвената боја е курвинска, дрољаста, грда, спаѓа под невкусно облекување итн. Не, не е. Имам многу црвени работи (не црвени детали, туку целосно црвени) кои се преубави и со задоволство ги носам. Црвен лак и црвен кармин кога ја носев, пола град ми се смееше. Сега кај и да се свртам сите се со црвен кармин и лак. И повторно, не изгледа дрољасто или ефтино. Црвената боја не е боја на курвите.

Невкусно недолично облекување се однаса за одредени места, пример идеш на работа гредежништво работиш со малтер и земја а си се облекол у сако и лаковани чевли. Или си адвокатка а си се облекла како за на транс журка што се одржува некаде на плажа. Тоа е недолично. Пример јас имав таков проблем кога барав работа сите ме одбиваа поради стилот на облекување, после кога сменив фризура и купив некоја гардероба по соодветна за соодветната работа ме вработија. Дали некоја ке излезе у чаршија у бикини или у мантија тоа е до карактерот на девојката и според таа гардероба ке дознаеш каква личност е. Мене ми се свиѓа гардероба на згодна курва, ми се свиѓа и на згодна адвокатка. Плус некои си имаат стил а некои си следат мода. Јас додека сум на работа идам среден, имам значи одредена гардероба што ми е за на работа и имам гардероба за кога не сум на работа. Значи девојка може да искомбинира гардероба до материјал и боја што не одговараат ама ја кога знам дека она е убава она е убава и во тоа, не ми треба некоја што крие сало или крие криви нозе, тоа што најповеќе го криеш на тебе највише се познава.
И то е то.

Абе Адам и Ева се криви!

Шо убаво ќе ни беше голи ќе се шетавме сега, а некој ако покриеше дел од своето тело на пример да си ставеше шубара на глава или некоја џенцка да облечеше волнени чорапи или џемпер ќе се палевме по неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom