Научни чуда во Ку`ран

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
kako cetvrto WOW LOL
ете чудо религија која пропагира мир немој бе до толку да се нервираш
По што заклучи дека Исламот не пропагира мир ? По тие умоболните што ги гледаш на телевизија ? Земи прочитај го Ку`ранот па ке видиш дали пропагира мир или не.

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
По што заклучи дека Исламот не пропагира мир ? По тие умоболните што ги гледаш на телевизија ? Земи прочитај го Ку`ранот па ке видиш дали пропагира мир или не.
Ostaj go jas imam mnogu poveke video za nego kako odgovor. No ne padam na negovo nivo. Kako prvo se prijaveni postite negovi. Sega za sega ke ostavam kako sto e propisot i zakonite na kajgana. navreda i off topik. Pa potoa ke mu bidem jas uste poDobro Poznat za nego. I togas toa cetvrto ke ja cujesh sto ja preskoknav.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Од вакви како овој шо пишал под твојот пост

Ostaj go jas imam mnogu poveke video za nego kako odgovor. No ne padam na negovo nivo. Kako prvo se prijaveni postite negovi. Sega za sega ke ostavam kako sto e propisot i zakonite na kajgana. navreda i off topik. Pa potoa ke mu bidem jas uste poDobro Poznat za nego. I togas toa cetvrto ke ja cujesh sto ja preskoknav.
Ахмет не се нервирај слободна земја демократија може кој сака да каже што сака за кого сака не се коси не се нервирај

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134

Колку што знам,немаат некој изум во врска со индустријата ( возила,оружја итн инт...
Точно. И не само со индустријата туку и со многу (скоро сите) работи.

Муслиманите имаа наука се до 15-16 век...

Се што е откриено, се што го движи светот напред е откриено и направено од белци, христијани, или поточно (во најголем процент) луѓе припадници на словенската и ариевската раса.
Почнувајќи од парната машина, придонесот во физиката на Њутн, Кеплер (астрономија) Галилео, па следи развојот на хемијата, па следат Тесла и Ајнштајн, Ото и моторот со внатрешно согорување, медицината, лекови, па оружјата (топови, митралези), нова конструкција на бродови, првата подморница, па интересот да се лета, првите балони (Франција) па следат браќата Рајт и првиот авион, потоа доста истражувачи, крстосувајќи по светските мориња и ширејќи го христијанството (несакајќи), па следат освојувања...
Потоа, 20 век, веднаш по завршувањето на Втората СВ, конструирање на млазните авиони (огромно откритие кое им овозможува на луѓето да стигнат насекаде на планетата за 24 часа), па следат вселенските програми од кои се излезени мнооогу технологии, Јуриј Гагарин, Армстронг, па компјутерите (денес е незамислив животот без нив) телекомуникациите, LHC итн, итн.

Сето тоа погоре и многу други кои не успеав да ги набројам се работи измислени од белци, христијани (т.е. луѓе на кои религијата скоро и да немала влијание).

Aj gledaj gi video sto gi postirav. Tuka imas seto nauka sto e od muslimanstvoto. Dovolno e samo da gledas. Site odgovori gi imas tuka, ne maci se da prasas eden po eden.
Кои видеа? (дај линк од постот)

И прочитај тоа малку погоре што го набројав. Мислиш дека и оддалеку можат муслиманите да се споредуваат се сето тоа?

O

Omer el Faruk

Гостин
"Кучињата лаат, карванот поминува!"

П.С. Човекот што го испратил клипот кажува дека бил католик, и откако го изгледал ова видео за една недела преминал во исламот.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016

Кои видеа? (дај линк од постот)

И прочитај тоа малку погоре што го набројав. Мислиш дека и оддалеку можат муслиманите да се споредуваат се сето тоа?

Кога сме кај оружјето,во третиот клип,кажува нешто за некој вид,бомба и ракета,кој ги направиле во тоа време. (12 век)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
П.С. Човекот што го испратил клипот кажува дека бил католик, и откако го изгледал ова видео за една недела преминал во исламот.
И шо сеа? :tapp:

Слушнав, некој човек се фрлил у река? Да го следам и јас?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
"Кучињата лаат, карванот поминува!"

Видеото е жив циркус. Едноставно не е можно човек со просечна интелигенција да го изгледа ова видео и да премина во ислам. Сигурно типов си бил муслиманин и пред тоа, само изрежирал некое си вакво сведоштво со цел другите кога ќе го гледаат видеово да мислат дека којзнае што има на него и дека тоа што е таму е доволно убедливо за човек да премине во ислам.

Еве јас го изгледав видеото и не само што не преминав во ислам, туку и смеа ме фати кога видов какви клипчиња користат муслиманите во нивната исламска пропаганда.

Во клипчето на долго и широко се објаснува како од машкиот хромозом влије на полот на детето и при тоа се добива хипнотичка реакција дека истото го тврди и Кyранот.
Но како и за секое останато "научно чудо во Кyранот", клипчињата се полни со научни изјави, лабараториски инструменти, равенки, графикони, слики, бели мантили, микроскопи и сл. секаде има наука, освен во текстот на Кyранот :)
Во Кyранот го пишува следново:

"Да Он создаде пар: машко и женско, од семе кога ќе се закачи!" (Сура 53:45-46, Кyран)

Еве и на босански и англиски јазик (бидејќи македонскиот е фаличен)

"i da On par, muško i žensko, stvara od kapi sjemena kad se izbaci" (Сура 53:45-46, Кyран)

"And that He creates the two mates - the male and female, from a sperm-drop when it is emitted" (Сура 53:45-46, Кyран)

Како што гледате од наведениот ајет, тој воопшто не збори за тоа од што зависи полот на оплодениот зигот. Тој само кажува една едноставна изјава (позната со векови пред Мухамед) дека Бог го создал човекот во два пола - машко и женско и дека истиот е создаден од капка сперма која се исфрла (од пенисот нормално). Но како и сите "научни чуда во Кyранот" од една обична и едноставна изјава се прави некоја супер-наука се со цел да се хипнотизираат гледачите и тие да си помислат дека сето ова го има во Кyранот, а кога ќе се погледне објективно само Кyранскиот текст, тој просто зрачи со едноставност и ненаучност.

Не знам дали погорниот "обратеник" (со дебели наводници) го има прочитано и овој ајет каде што се вели дека спермата на човекот излетгува од пределот меѓу рбетот и ребрата :)

"Па, нека човекот погледа од што е создаден, создаден е од капка семе (сперма) што се исфрла, која излегува меѓу 'рбетот и ребрата" (Сура 86:5-6, Кyран)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Само глефајте го видеово само гледајтеееееее ке ви биде се јасно

Kajgana Shop

На врв Bottom