а дека не се работи за тоа доволно ке бидат јасни други ајети како пример:
30-59. Eto tako Allah pecati srca onih koji nece da znaju.
29-49. A to su ajeti jasni, u srcima su onih kojima je razum dat; a Nase ajete samo nepravedni osporavaju –
26-89. samo ce onaj koji Allahu srca cista dodje spasen biti."
5-52. Zato ti vidis one cija su srca bolesna kako se `ure da s njima prijateljstvo sklope,........
ако пак не сум јасен
Musab
епа јас тоа цело време ти кажувам
дека темава со некакви наводни чуда е промашена
неможе по потреба дасе повикуваш кога некој зборови имаат преносно значење а друг пат да ги толкуваш буквално
и ова веќе сум објаснил во темата за ангелскиот речник на загатките
.
.
УШТЕ ЕДЕН ОД МНОГУТЕ ДОКАЗИ ДЕКА КЛУЧОТ ЗА РЕШАВАЊЕ НА БИБЛИЈА И КУРАН Е ЕДЕН И ИСТ А ТОА Е АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ
БИБЛИЈА
Јован: 12:40 Им ги заслепи очите, и им ги СКАМЕНИ СРЦАТА; за да не гледаат со очите, за да не разбираат со срцето; и за да не се обратат - и да не ги излечам.” – ВЕЛИ ИСУС
Матеј: 13:15 Зашто СРЦЕТО НА ОВОЈ НАРОД ОТАПЕЛО ; и со ушите тешко слушаат, и ги затворија своите очи; за да не гледаат со очите, или да слушаат со ушите, И ДА РАЗБЕРАТ СО СРЦЕТО и да се обратат, и Јас да ги исцелам. – РЕКОЛ ИСУС
Марко: 8:17 А Исус кога го разбра тоа им рече: „Зошто мислите дека немате леб? Уште ли не разбирате и не сфаќате? СКАМЕНЕТО ЛИ Е ВАШЕТО СРЦЕ ?—ПРАШАЛ ИСУС
КУРАН
Сура 2 Ел Бекара
74. Ред Бидејќи СРЦАТА ВАШИ ЗАТВРДНАА КАКО КАМЕН или како нешто
уште потврдо... А МЕЃУ КАМЕЊАТА ИМА И ТАКВИ ОД КОЈ РЕКИ ТЕЧАТ, а има и такви кои ПУКАТ И ОД НИВ ВОДА ПОТЕКУВА , а и камења такви кои, плашејќи се од Аллах, се
кршат, навистина! И Аллах не е невнимателен кон она што го работите!
Псалм: 78:20 Ете, Тој ја УДРИ КАРПАТА, И ВОДА ПОТЕЧЕ и потоците се прелеваа: а може ли да даде леб и да му достави месо на Својот народ?”
105:41 Ја расцепи КАРПАТА и вода извираше, потече како река низ пустината.
1 Коринтјани
10:4 и сите пиеја иста духовна НАПИВКА; зашто пиеја од духовната КАРПА, која ги следеше, а таа КАРПА беше Христос.
БИБЛИЈА
Дела апостолски 4 – ред 32 .........А народот кој ПОВЕРУВА имаше ЕДНО СРЦЕ и една душа
ДЕФИНИЦИЈА
Срце = збор од ангелскиот речник на загатките кој значи –чуствено мисловно емоционална насоченост ,посветеност,очекуваност. разбир , разборитост .
.
.
.
.
ОЧИГЛЕДНО ДЕКА АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ
ВАЖИ КАКО ЗА БИБЛИЈАТА ИСТО ТАКА И ЗА КУРАНОТ
ЕПА :
КАМО ГО РЕШЕН АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ ВО ИСЛАМ ?
КАМО ГО РЕШЕН АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ ВО ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ ?
ЕДЕН ИСТ РЕЧНИК ВАЖИ ЗА ДВЕТЕ КНИГИ !
сите народи на оваа планета несвесно ги употребуваат потполно истите зборови кој имаат потполно исто преносно значење .
.................... ДОКАЖАНО ! ................................
ЗОШТО НЕЕ РЕШЕН ?
ЗАТОА ШТО НА ОВИЕ ИЗМАМНИЦИ ИМ ОДГОВАРАЛО СО ВЕКОВИ ДА ГИ ЛАЖАТ ЛУЃЕТО ДЕКА НЕТРЕБА ЗНАЕЊЕ ТУКУ ВЕРУВАЊЕ = ПРЕТПОСТАВКА .
.
,спрема тоа ако некој атеист чинит добра ,и помагат на лугето ,од гледна точка на Бог,от нема никакво значење ако не веруват во Него.
не е точно !
ова е ваше погрешно разбирање на куранот само што овој пат го толкувате (уствари не го толкувате воопшто ) буквално
па така тој ваш намаз - клањање нема никакво значење бидејќи е обична механичка гимнастичка категорија .Тоа ниту куранот ниту библијата ви го признаваат за верување оти не докажува ништо .А ете вие го земате како една од најглавните работи .
а ако се преведе правилно тоа значи што ?
Римјаните: 14:11 зашто е напишано: „Јас Сум жив - вели Господ - Мене ќе Ми се ПОКЛОНИ секое колено; и секој јазик ќе Го исповеда Бога.”
Е видиш да му се поклониш некому кој се претставува како владетел значи дека му ја признаваш .........што ?
Сура 2. Ел-Бекара
Џуз1
107. Не знаеш ли дека ВЛАСТА ина Земјата и на небесата е -Аллахова,.
.
.
.
Musab
како што гледаш џабе ги лажете луѓето со коленичење клањање ........механички правила кој ниту нешто докажуваат ниту имало потреба од нив .
Musab
Која е власта Алахова ?
ќе објасниш ли ? Каква му е власта на земјата а каква на небесата ?
(иако имам и посебна тема ........дали е секоја власт од Бог според куран и библија )
уствари бог најмногу го поштуваа комунистте и анархистите
Елимелах-Бог е Човек-Личност
комунистите и анархистите луѓето ги ценеа како личности
а религиозните -верници се гледаат како животни ( не им е позната категорија личност )