Криза во македонската музичка сцена?

• Креатор на темата Креатор на темата Petkovsky
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Eve prasanje, kade odi domasnata muzicka scena? Sto po djavolite se sluci...

Пропадна... Како да останавме без добри пеачи и пеачки... Се се појавуваат некои нови, што врска немаат од пеење, завиваат...абе више нема песна без некое завивање. Ок, има исклучоци не викам не... Има и нови што се појавија а се супер. пр. Некст тајм, Влатко Лозановски...и ко. И од старите има некои добри. Ама...некако...како сите да тонат...дали е до земјава, дали е до слушателите и тоа што во последно време се странско се слуша, или е можеби до нив...не се знае!

Пропадна... Како да останавме без добри пеачи и пеачки... Се се појавуваат некои нови, што врска немаат од пеење, завиваат...абе више нема песна без некое завивање. Ок, има исклучоци не викам не... Има и нови што се појавија а се супер. пр. Некст тајм, Влатко Лозановски...и ко. И од старите има некои добри. Ама...некако...како сите да тонат...дали е до земјава, дали е до слушателите и тоа што во последно време се странско се слуша, или е можеби до нив...не се знае!

Првиве не ги слушаат затоа што се фејкери. Се прават рокери, а не свират рок. Вториов не го слушаат затоа што е влезен во Тоше филм. Инаку е многу квалитетен пејач, мелодичен глас, само што побргу би требало да излезе од тој филм ако сака да навлече фанови и публика.

П.С. пејачи ; пејачки :smir:

Во нашава сцена фали уникатност на стил... нормално на пеејне. Досега се шо е направено е направено чисто радиреда и е копија на нешто друго, и шо е најбитно секој фтор во државава шо знае да "завива" е пејач. И за то тони македонската музичка сцена:helou:

Во нашава сцена фали уникатност на стил... нормално на пеејне. Досега се шо е направено е направено чисто радиреда и е копија на нешто друго, и шо е најбитно секој фтор во државава шо знае да "завива" е пејач. И за то тони македонската музичка сцена:helou:
Точно...Нема нешто ново, нема нешто уникатно, нема нешто што НЕМА да биде плагијат...Бидејќи во нашава земја, ако си уникат, ако не си копи-пејст, не си фаца...Се мачат како да направат блиска копија на оригиналот, наместо да се потрудат да направат исто добар оригинал..Дури и спотовите се истите, се е веќе видено...Еве ќе дадам конкретен пример, дури...На Ева спотот нешто со Утре-Задутре поврзано...не ви изгледа на Лоша бледа копија на Степ Ап II дел?...Не знам, според мене, нема веќе нешто што барем пробува да биде уникатно...Тоа мислам дека е најголемиот проблем со македонската естрадна сцена...:)

П.С. пејачи ; пејачки :smir:
Се гледа дека Ленка македонски ти предава. Се извинувам на грешката!:)
И Некст Тајм си пеат рок...поп рок. Некој стил сличен на Ју Ту. А Влатко...на типот таков му е гласот, не може да си го смени. И не значи дека пее како Тоше, дека го имитира...:smir:

абе Калиопи е тука, не ја заборавајте!
А од новите нема некој посебен сите се стандард, па да се надеваме на Ацко наш од триумф, може ке го напраат ѕвезда треба време ама има потенцијал!

едноставно глупи песни и пејачи шо мислат дека дует со слаџа или некоја си ,, српска ,,,,,позната,,,, пеачка,,, е вкрај постигнување... хахаха
и ме пукнуват по кафичите со оние елвир и јован.... бооо
ПАРКЕТИ си ги поштоваммммм........:pos2:

абе Калиопи е тука, не ја заборавајте!
А од новите нема некој посебен сите се стандард, па да се надеваме на Ацко наш од триумф, може ке го напраат ѕвезда треба време ама има потенцијал!
ацко не ми е баш нешто нај нај... ама сепак супер пеј
ме разочара ко незнаеше да пеј на англиски...
сепак сепак гласам за негоооо...... :baeh:

Бај да веј ни паркети не се како порано од ко се пријавија за евровизија нешто се попиздија и тие. Споредете некоја постара песна на пр Клара сака да пуши трева и ова Строубери:nenene: воопсто не наликуваат на себе.

Се гледа дека Ленка македонски ти предава. Се извинувам на грешката!:)
И Некст Тајм си пеат рок...поп рок. Некој стил сличен на Ју Ту. А Влатко...на типот таков му е гласот, не може да си го смени. И не значи дека пее како Тоше, дека го имитира...:smir:
Има разлика помеѓу рок и поп рок. Штом е поп рок, не може да биде рок. Тие се претставуваат како рокери. А ако сакаат да бидат рокери мораат да учествуваат на такви фестивали :). Инаку, не гледам сличност помеѓу U2 и Некст Тајм. Ама баш никаква :(.
За гласот на Влатко не кажав ништо, сакав да се изјаснам за неговиот стил, тоа што пееше негови песни на почетокот. Ама сега почна да излегува пополека од тој стил, така да верувам дека ќе го биде. Добро е што барем се појави некој со асален глас :smir:

Имаме неколку добри пејачи, имаме млади таленти, имаме полно композитори, продуценти, аранжери и ама ние не си го цениме своето.
И јас лично ретко ценам наши музичари. Иако грешиме понекогаш.

Сепак имаме далеку подобра музичка сцена од српската, бугарската, босанската. Зборам за тоа да правиме колку толку квалитетна музика. Но имаме лоша продукција, немаме реклами, немаме буџет за добри спотови, немаме добри емисии, не го цениме своето, се палиме на турбо фолк и на блгарски певачици и лица како Боки 13ка.
До нашиот менталитет е.

Ние реално и Тоше не го почитувавме многу додека не го изгубивме иако тој имаше милиони фанови кои не беа македонци. Кога го изгубивме свативме али џабе.

Имаме неколку добри пејачи, имаме млади таленти, имаме полно композитори, продуценти, аранжери и ама ние не си го цениме своето.
И јас лично ретко ценам наши музичари. Иако грешиме понекогаш.

Сепак имаме далеку подобра музичка сцена од српската, бугарската, босанската. Зборам за тоа да правиме колку толку квалитетна музика. Но имаме лоша продукција, немаме реклами, немаме буџет за добри спотови, немаме добри емисии, не го цениме своето, се палиме на турбо фолк и на блгарски певачици и лица како Боки 13ка.
До нашиот менталитет е.

Ние реално и Тоше не го почитувавме многу додека не го изгубивме иако тој имаше милиони фанови кои не беа македонци. Кога го изгубивме свативме али џабе.

Pa bi kazal deka ne sme nisto podobri. Mozebi nekogas sme imale pokvalitetna scena no otidoa tie vreminja.

Za vtorovo boldirano...znaci ne znam kako da naglasam dovolno kolku se slozuvam so toa. Site stanaa fanovi na Tose od koga pocina kutriot, a dur bese ziv...peder bilo ovakov bil onakov bil. Si imase fanovi i togas, da imase onie hardcore Tose sto navistina go slusaa zasto im se svidjase negovata muzika, a ovie kvazi Tose-obozavateli koi mislat deka se "cool" ako spomnat kolku golem covek bil mozat da si uzivaat so pesnite na Jovan Jovanov, Elvir Mekic, Toni Zen i kompanija, koi nemaat ni U od umetnici.

Ова е туЖна тема едноставно туЖна
Кога ќе се спомене македонска музичка сцена правам фаца како некој да ми акнал тупаница во стомакот. До толку ни е очајна ситуацијава што народов влегува во фаза на wishful thinking, каде секогаш кога ќе се спомене македонска музичка сцена почнуваат да споменуваат ред пејачи кои едноставно би ги ставила во категорија на кафански певаљки од припор . Ко на пример Ристе од Припор.
Толку ми е тужна темава, што се прашувам некад од каде никнаа толку пејачи, како печурки после дожд со тоооолку лоши песни што после секоја нивна песна преслушана нервите ми се толку уништени што ми требаат апчиња за смирување.
Јас не знам со кој памет а богами и храброст се осмелуваат да направат и толку лош спот каде човек ако ги гледа ќе добие епилептичен напад, каде им се гледа лицето. Мислам сериозно како се појавуваат од дома.
Некои од тие песни буквално осеќам како ми го уништуваат мозокот, имаат некоја резонанца која буквално ми ги уништува дел по дел мозочните бранови. Не дај боже да ме приклучат додека ги слушам на елетроенцефалограм докторите ќе помислат дека сум мртва, бидејќи ќе гледаат рамна линија. Ќе мислат дека сум зеленчук.
Некои кои се љубители на конспирации ќе кажат дека песниве се измислици на ЦИА за да го заглупавува народор MKultra е ништо во споредба со пејачиве и нивните песни. ( MKultra- Mind Kontrol ultra)
Не знам дали тоа MK се однесува за македонија, симптоматично ми е ова. Ќе да е до западов пошто ние сами не можеме да направиме толку лоша музичка сцена со се пејачи и спотови и песни . Мора во некое мрачна подземна лабораторија под улиците на вашигтон да се компонирале и создавале. Оваа музика е погодна за разно разни пригоди како на пример за во кланици, тортура во гвантанамо,заеби ти електрошокови, ќотек и давење this is the shit ! Гарант не користат за тестирања на нивните најнови методи на перење мозок и тортура врз кутрите талибани. Ова е најефективно оружје . This is the future of psychological warfare, ова се најновите аудио оружја. Треба да се вброи во оружје за масовно уништување. За ефективно избегнување тие звучни бранови, кои патем го уништуваат вашиот мозок, препорачливо е да се стави на главата алуминиумска фолија.

Се надевам дека после постов Македонија нема да трпи меѓународни санкции и ембарга. И ако ме снема да знаете дека америте ме убиле .
Со ваква музика во еу нема ни да не примат дури ида сакаме

Ако не нападне грција лансирајте го драганче или ристе од припор
:самоубиство:

ултимативно оружје !

Ова е туЖна тема едноставно туЖна
Кога ќе се спомене македонска музичка сцена правам фаца како некој да ми акнал тупаница во стомакот

Која Македонска музичка сцена?

Сигурно мислиш на (wannabe Americans) Македонската музичка сцена...

Поп (америчка,глобална) култура...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom