Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пропадна... Како да останавме без добри пеачи и пеачки... Се се појавуваат некои нови, што врска немаат од пеење, завиваат...абе више нема песна без некое завивање. Ок, има исклучоци не викам не... Има и нови што се појавија а се супер. пр. Некст тајм, Влатко Лозановски...и ко. И од старите има некои добри. Ама...некако...како сите да тонат...дали е до земјава, дали е до слушателите и тоа што во последно време се странско се слуша, или е можеби до нив...не се знае!
Точно...Нема нешто ново, нема нешто уникатно, нема нешто што НЕМА да биде плагијат...Бидејќи во нашава земја, ако си уникат, ако не си копи-пејст, не си фаца...Се мачат како да направат блиска копија на оригиналот, наместо да се потрудат да направат исто добар оригинал..Дури и спотовите се истите, се е веќе видено...Еве ќе дадам конкретен пример, дури...На Ева спотот нешто со Утре-Задутре поврзано...не ви изгледа на Лоша бледа копија на Степ Ап II дел?...Не знам, според мене, нема веќе нешто што барем пробува да биде уникатно...Тоа мислам дека е најголемиот проблем со македонската естрадна сцена...Во нашава сцена фали уникатност на стил... нормално на пеејне. Досега се шо е направено е направено чисто радиреда и е копија на нешто друго, и шо е најбитно секој фтор во државава шо знае да "завива" е пејач. И за то тони македонската музичка сцена:helou:
Се гледа дека Ленка македонски ти предава. Се извинувам на грешката!П.С. пејачи ; пејачки :smir:
ацко не ми е баш нешто нај нај... ама сепак супер пејабе Калиопи е тука, не ја заборавајте!
А од новите нема некој посебен сите се стандард, па да се надеваме на Ацко наш од триумф, може ке го напраат ѕвезда треба време ама има потенцијал!
Има разлика помеѓу рок и поп рок. Штом е поп рок, не може да биде рок. Тие се претставуваат како рокери. А ако сакаат да бидат рокери мораат да учествуваат на такви фестивалиСе гледа дека Ленка македонски ти предава. Се извинувам на грешката!
И Некст Тајм си пеат рок...поп рок. Некој стил сличен на Ју Ту. А Влатко...на типот таков му е гласот, не може да си го смени. И не значи дека пее како Тоше, дека го имитира...:smir:
Имаме неколку добри пејачи, имаме млади таленти, имаме полно композитори, продуценти, аранжери и ама ние не си го цениме своето.
И јас лично ретко ценам наши музичари. Иако грешиме понекогаш.
Сепак имаме далеку подобра музичка сцена од српската, бугарската, босанската. Зборам за тоа да правиме колку толку квалитетна музика. Но имаме лоша продукција, немаме реклами, немаме буџет за добри спотови, немаме добри емисии, не го цениме своето, се палиме на турбо фолк и на блгарски певачици и лица како Боки 13ка.
До нашиот менталитет е.
Ние реално и Тоше не го почитувавме многу додека не го изгубивме иако тој имаше милиони фанови кои не беа македонци. Кога го изгубивме свативме али џабе.
Ова е туЖна тема едноставно туЖна
Кога ќе се спомене македонска музичка сцена правам фаца како некој да ми акнал тупаница во стомакот