Расцепен патот Битола-Ресен

elninokv ме мрзи да се натегам, ние токму го имаме она што е потребно затоа и моите префесори ги побараа затоа што проблемот ги засега нив
до најситни детали се разработува земјиштето и влијанијата

не бе супер се твоите наставници.......ама најбитниот предмет е на шумарски не се натегам јас нема потреба вистината е тааа, а шо сеа це праиме ударени не значи дека ако дошле кај вас професорите а не на шумарски ние трава пасиме, УПРАВУВАЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА ПОРОИ И СВЛЕЧИШТА се изучува само и само кај нас.......ама таа е незнаат новинарите......а компетентноста на професорите што се појавија на тв е неспорна и глупо е некој да ја споре.......ни забега дискусијата несакајки:kesa::kesa:

последно од мене
имаш предмети за почви, за флуиди, општо за геологија, смер по геотехника

само ај да не ни забегува уште муабетот
за тие што беа неупатени се работи за свлечиште, па не е до асфалтот туку е до земјата, до мајката природа

можеби кога се градел патот во дамнешни времиња немало кој да испита кој да се замисли дека еден ден ќе дојде до ова, па затоа сега е битно што побрзо да се најде најдобро решение за патот и да се реализира

убаво убаво....има ли некој ме интересира кој ги испитува патиштата кога ке бидат пуштени всушност пред да бидат пуштени во употреба тн технички прием кој изведува,некоја државна комисија и сл.?

убаво убаво....има ли некој ме интересира кој ги испитува патиштата кога ке бидат пуштени всушност пред да бидат пуштени во употреба тн технички прием кој изведува,некоја државна комисија и сл.?

Државниот инспекторат за транспорт :toe:

Државниот инспекторат за транспорт врши инспекциски надзор во областа на: патиштата, патниот сообраќај и режимот на сообраќајот на јавните патишта; железницата, железничкиот сообраќај и други видови на транспорт и инфраструктурата која е неопходна за вршење на транспортот (жичари и ски-лифтови и слично); ПТТ сообраќајот; инспекторатот врши непосреден увид во придржувањето кон законите и другите прописи за кои е надлежен и се преземаат управни и други мерки согласно законските овластувања.

ваљда то е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom