- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Кај нас знаеме да сваќаме,а за сванување вмајка Б'лгарија![]()
а што бидна сега до дебелината на асфалтот ли е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Патоо масовно е свлечен и треба да се изгради асфалтот-патот шоооо спојва горе со регионално пат.
а што бидна сега до дебелината на асфалтот ли е?
Момчиња млади сега ќе ви кажи чичо кој разбирал,а кој не разбирал ништо.и шо кажа сеа,немаш факти па напаѓаш на мала грешка ни така си лафиме у кавадарци и може да ти кажам да кутиш само оти ништо незнаеш изгледа
Момчиња млади сега ќе ви кажи чичо кој разбирал,а кој не разбирал ништо.
Изгледа во Кавдарци слабо се слушаат вести и се читаат новини.
Бато,кратко и јасно,муабето ми е: Ваквите њус појави се од неквалитетно изградена патна инфраструктура,а не е прашање мајката природа.Се знае кај нас како е,се гледа на се да се штеди(кради).Ако треба 200 тони асфалт,тие ќе турат 180.а бре момче ти на дедоти сакаш да му кажиш кај му се меѓите
ама баш безвезе напишани два поста
лизгањето на земјиштето е едно а твоите два поста каде што сакаш да се надминиш себе си се друго
по некоја случајност одев на предавања кај професорот Јовановски (оној од првиот пост) така да знам до што е а до што не е
знам што е свлечиште, знам кога се јавува, и запознат сум со штетите што се прават, а оваа дупка на патот за Ресен е нула во споредба со други штети предизвикани од свлечиште
Бато,кратко и јасно,муабето ми е: Ваквите њус појави се од неквалитетно изградена патна инфраструктура,а не е прашање мајката природа.Се знае кај нас како е,се гледа на се да се штеди(кради).Ако треба 200 тони асфалт,тие ќе турат 180.
Да не ја завлекувам темава во друг правец,истото се случи при изградба на еден стадион. Требало 20 реда,а се напраиле 18.
2та кај се? :smir:
Upravuvanje i ureduvanje na poroi na Sumarskiot fakultet kaj profesorot Ivan Blinkov,pa toj ubavo ke ti objasni i za taa strana.........toa e toa kaj nas na gradezen faks ne izucuvaat takov predmet toa mozes da go naucis samo na sumarski......a toa deka nasite gradeznici ne im e se jasno i ne go zemale predvid i podlogata na patot i da znaat poveke za ureduvanej poroi i svlecista ke se slucuvaat takvi rabpoti,no i da bilo sprovedeno pak so prirodata nikogas neznaes.....
:nenene: за порои нема и тоа е нормално, инаку незнам колку знаеш за градежен ама немој друг пат вака дека не е се јасно кога е и повеќе од јасно
а на А1 и на другите телевизии го дадоа д-р Милорад Јовановски професор на Градежен Факултет
инаку предава по инженерска геологија предмет директно врзан со овој проблем